Nejste přihlášen/a.
Tak už je to tady. Bohužel rady co jsem zde dostala přišli pozdě tak jsme dědictví v dobré víře přijali. Dnes přišel dopis z nemocnice kam byl otec před 2 roky přivezen na záchytku aby jsme po něm zaplatili to co on nezaplatil sice to dělá necelé 2 000kč ale zamrzí to. Jen se můžeme děsit co přijde dále.
Není nějaká promlčecí lhůta? byl tam 26.6.2007 a zemřel 15.7.2009 Děkuji za informace
Já se naopak domnívám, že dědic, který přijme dědictví, odpovídá za všechny dluhy zůstavitele, i za ty o kterých neví, zákon však omezuje výši tak, že "odpovídá za dluhy do výše nabytého dědictví", takže nemůže se vám stát, že zaplatíte víc, než jste v dědictví dostali. Máte důvod předpokládat, že věřitelů bude víc?
to přávě že nemůžeme vědět kolik se ještě přihlásí dlužníků.Vzhledem k tomu že zemřel v psych.léčebně kde nějakou dobu pobýval a pobíral důchod tak snad toho nebude víc . O otci jsme nevěděli skoro 15 let. Po rozvodu rodičů se s námi přestal stýkat kromě písemných žádostí o peníze.
Dovoluji si malé doplnění. Proběhlo-li již dědické řízení a někteří věřitelé se do ukončení dědického řízení se svými nároky nepřihlásili, pak již nemají šanci na vás cokoli požadovat. Odkažte je na to, aby se o svůj nárok domáhali nejprv u notáře, který vedl dědické řízení. Ale nemusíte se bát. Aktiva lze dodatečně dědit, pasiva nikoli. Takže je s tím notář pošle pryč. Každopádně všechno musí projít dědickým řízením, i kdybyste zjistili, že někde zbyly nějaké např. peníze (což nepředpokládám). Nejlépe se zeptat přímo u notáře nebo na soudu. Stačí i písemně. Zdravím.
Dobrý den,
bohužel nárok se promlčí v obecné tří leté lhůtě, tedy případně v červnu 2010. Nezbývá Vám než peníze zaplatit, pokud byl nárok vůči Vám uplatněn.
pokud by tohle byl právní stát,tak ne.Ale včera jsem sledoval Občanské Judo a tam exekutoři okradli rozvedenou manželku po rozvodu i po majetkovém vypořádání soudním a zabavili ji byt,který si po rozvodu koupila,že měl bývalý dluhy!
Tak se těš,kvůli 2000 ti seberou barák.
JABRAKA
jabraka
Pravdou je, že se zde dějí věci, nad kterými zůstává rozum stát, ale to je většinou důsledek nečinnosti. Když se mi něco přihodí, musím OKAMŽITĚ jednat a využít všechny možnosti. Pokud mi přijde obsílka, kde na mě někdo něco chce a já ji zahodím s tím, ať si trhne, nemůžu se pak divit. Měla jsem podobný zážitek, proto jsem zde napsala, co mi odepsal předseda soudu (a jednalo se o statisíce, nikoli 2000). Proto - jak jsem koupila, tak prodávám. Možná jsem měla štěstí, že zdejší předseda soudu je opravdu slušný a spravedlivý člověk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.