Nejste přihlášen/a.
Matka chce na mě přepsat dům. Co je výhodnější dar anebo napsat závěť? Jaké jsou poplatky? Moc děkuji za rady.
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
1x
Jednoznačně dar.
Vklad do katastru stojí (zatím) 1.000,- Kč, dejme tomu 200,- za ověření podpisů. No a cena za sepsání smlouvy (pokud to nezvládnete sami) dejme tomu 5.000,- Kč.
Dědictví - například v případě majetku v hodnotě 2.000.000,- Kč necelých 20.000,- odměna notáři...
viz: penize.cz/...
tronali*
Nekdo říká, že je výhodnější zaveť,ale nevím jaké jsou pak poplatky,až by matka zemřela.Jake jsou poplatky při darování a při závěti.A co se všechno při darování musí vyřídit . Přepis na katastru. Také energie atd.!Poradte prosím.
Sepíšeš darovací smlouvu
skočíš na poštu ověřit podpisy a dojdeš na katastr podat žádost o přepsání nemovitosti -tam ti řeknou vše co potřebuješ vědět platí se myslim 1000kč
Jelikož se to přepisuje v rodině další poplatky bys platit neměl
Pak si přepíšeš energie zajdeš na finančák kvúli dani z nemovitosti
skočíš na poštu ověřit podpisy a dojdeš na katastr podat žádost o přepsání nemovitosti -tam ti řeknou vše co potřebuješ vědět platí se myslim 1000kč
Jelikož se to přepisuje v rodině další poplatky bys platit neměl
Pak si přepíšeš energie zajdeš na finančák kvúli dani z nemovitosti
tronali*
0x
Otázka byla asi špatne napsána. Matka mi teď daruje dům ale co když já zemřu dřív než ona. Budou dědit sourozenci a matka taky?
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]