Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lépe z prac. pohovoru odejít?

Od: huppi® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám za sebou pracovní pohovor u firmy přes kurýrní služby, na nikoli vyšší pozici.

Protože jdou pohovory do desítek a desítek (od počátku pracovní etapy života), mám s čím srovnávat.

Některé jsou ale výslechy, kdy si daná osoba do detailu všechno zapisuje a ověřuje do cv. A osobní otázky obracejí proti. Kdyby někdo pracovat nechtěl... nebude se ani snažit.

Je vidět, že roli hraje i pozice... přijímající vyslíchá uchazeče, který hledá práci... a tedy si otázky může dovolit. Rozebírání otázky na podotázku a odpovědi na pododpověď... odejít z pohovoru je ta nejlepší možnost. Odcházíte z pohovorů?

Loučím se.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Kdybych se zvedla a odešla, tak by přijímající osoba nemusela pochopit, proč. Dala by to do zápisu, případně tím pobavila kolegy, jakou že urážlivou uchazečku měla. A nakonec by to nemuselo zůstat v rámci firmy.

Já bych se během dotazů zeptala, jaký tohle má vliv na moji případnou pracovní činnost? Jsou přece někde hranice?! Určitě bych se ohradila.

pavelpavel*
hodnocení

2x

Klidně a v půlce řeknu ahoj. Nejsem otrok.

pavelpavel*

Jednou jsem nastoupil do práce a první den cigáro ve venkovní kuřárně. Za 3 minuty tam byl šéf a zjebal nás, že jsme nevykouřili cígo za 3 minuty. Řekl jsem mu, že o rakovinu nestojím a okamžitě jsem šel do šatny a domů v půlce směny. Takové přímo miluji.

jbcx
Já to asi nechápu, jste kuřák a šéfovi jste vykládal, že o rakovinu nestojite?

sad
hodnocení

1x

klidně odejděte.Já jsem od jednoho blbce na pohovoru také odešel nebo lépe naštvaně vypad.Poslední kapka byla,když se mě ten osel zeptal,proč si myslím,že musí přijmout firma zrovna mě.Na takové debilní otázky se nedá normálně odpovědět.A je spousta pitomců,co takové otázky dávají na pohovoru normálně*blee*

hodnocení

0x
Já sem prošel taky poměrně dost pohovorú a pokud se mi náká otázka nelíbyla nebo se mi zdála až moc na tělo tak sem na ní prostě ve vší slušnosti s úsměvem neodpověděl
S pohovoru sem nikdy nakvap neutíkal vždy sem si vyslech jejich nabídku porovnal všechna pro a proti a bud praci odmítnul nebo jí přijal
Párkrát se mi stalo že se mi ten pohovor nezdál a už od začátku sem věděl že to nevemu tak sem v klidu vstal s úsměvem sem jim oznámil že tento pohovor je pro mě jen ztráta času a ve vší slušnosti sem odešel
Neni třeba se na pohovorech rozčilovat být nervozní nebo z nich mít strach dyt v podstatě o nic nejde je to jen věc nabídky a poptávky
Vy práci poptáváte a oni jí nabízejí
No a pokud se mi nabídka nelíbí tak jí neberu

vilik*
hodnocení

0x
Dvakrát v životě se mi stalo, že už v průběhu pohovoru jsem si byl jistý, že u společnosti v žádném případě nenastoupím, i kdyby měli zájem. Nemyslím tím stav, kdy by člověk šel už s tímto pocitem na pohovor nebo s pochybnostmi nastoupil a odešel ve zkušební době, ale na dojem, který jsem já osobně získal až během pohovoru a kvůli kterému bych považoval tento pohovor za důvod k rozhodnutí u té společnosti nepracovat.
V obou případech jsem pohovor dokončil, v jednom případě jsem sám v průběhu konce pohovoru vypočetl všechny skutečnosti, které jsou dle mého pohledu v rozporu se zákoníkem práce a chtěl vědět, jestli jsem rozuměl dobře. Pak jsem jen konstatoval, že za těchto podmínek se nedohodneme a rozloučili jsme se.
V druhém případě jsem počkal, jestli se ozvou a poté, co se ozvali, jsem jim napsal, že lituji, ale dostal jsem lepší nabídku. Ten negativní dojem jsem získal pouze z náznaků, z chování osob na pohovoru, prostě bych nejspíš měl problémy s nimi a u nich pracovat.
Jsem přesvědčen, že uchazeč musí předvést, že je vhodný kandidát, že je důvěryhodný a vhodný na danou pozici. Proto z pohledu uchazeče některé otázky mohou být i za hranou, ale nedivím se, protože vidím, jak kvalitní jsou někteří žadatelé o práci a nějak je vyselektovat firma musí. Na druhou stranu, některé firmy vedou pohovor způsobem, který účastník může vnímat jako nemístný a je pak na něm, jestli chce zkusit u firmy pracovat a případně později odejít nebo vyhodnotí kvůli chybám při pohovoru vedení společnosti jako problematické a nekompetentní a ani do zaměstnání nenastoupí.
Takže odpověď, ne, z pohovoru jsem nikdy dříve neodešel. Možná ztráta času, možná lekce v pochopení potenciálního zaměstnavatele zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]