Nejste přihlášen/a.
Pan Příklad tady provozuje nějakou soutěž "Kdo bude mít poslední slovo"?
Jaké jsou výhry? Sleva na Ali?
Ale kdepak. Už jsem mu několikrát sdělil ať si něco nastuduje a dá pokoj. U něho se dějí zázraky. Proč ne. Ten bude rozporovat i to, kdybych napsal že o půlnoci Slunce nesvítí.
Myslím rk22
Pan priklad1 nás tu všechny chce poučovat o tom co a jak určitě je, protože on má všechno velmi dobře nastudované a je ten nejchytřejší člověk na světě. Nemá rád když si někdo dovoli s ním nesouhlasit nebo mít na něco trochu jiný názor a nedokáže se s tím smířit. Všechny kdo si dovolujeme mu nepřiznat pravdu vyzývá abychom dali pokoj a přitom je to on který by měl dát pokoj a neprosazovat svoje názory a moudra za každou cenu. Já mu jeho názory neberu, ale ať je nikomu nevnucuje.
Hochu, hochu. Diskutovat můžeš. Od toho diskuze je. Ale fakta nepopřeš. Jenže ty bys popřel i to, že není květen.
priklad1: "Diskutovat můžeš. Od toho diskuze je." Ano od toho diskuze je, ale podle tebe by si nikdo neměll dovolovat s tebou nesouhlasit nebo mít jiné názory než ty, protože to nemáš rád. Chce to trochu pokory a respektu vůči názorům jiných.
Hochu hochu. Ty se něčeho držíš jak veš kožichu. Na ty tvé bláboly jsi nějak zapomněl. A fakt máš v něčem pravdu. Tvrzené nesmysly, navíc prokazatelné, skutečně respektovat nebudu. A věz že redukce microUSB na USB C je úplně něco jiného než redukce samice USB typu A na?. No nevím na co. Ani jsi nedokázal napsat zda na microusb nebo na C. Teda pokud ti to je známo.
A srovnávat cenu jednoho kusu, s cenou lotu, což je více kusů, asi taky nejde.
priklad1: Vidím, že další diskuze s tebou nemá smysl a proto končím s reakci na tvoje neustále útoky na každého kdo ti neni po chuti, protože není ochoten tobě přiznat pravdu v úplně všem. S takovým diskuze neschopným člověkem který si myslí, že všechno ví a zná nejlépe a všichni ostatní jsou troubové to nemá cenu. Klidně si zde piš dál ty tvoje bláboly a vnucuj je ostatním, ale mne už tím nevyprovokuješ abych ztrácel čas reakci na to když je vidět, že s tebou to nikde nevede.
I já nakupuji hodně na AliExpressu a když tam je nabídka Rusko, nebo jiný stát a kliknu na to, tak nemohu objednat, anebo vyskočí vysoká suma za poštovné. A to já používám přímo francouzské stránky. A je zajímavé, že teda možnost poslání z Francie jsem ještě ani jednou neviděla. Ale koukala jsem na ten Váš odkaz a vůbec takovou podobu stránek AliExpress neznám. Všimla jsem si, že to tam máte i přepočítané na české koruny. To já teda nemám, cena je vždy pouze v dolarech. Ani v Eurech to nemám. Mohu se zeptat, co to používáte za stránky?
Já doma koukám na Alíka z Win 7 a mám jinou stránku (trošku) než v práci z Win10... Tak jestli není nějaký rozdíl v tom... V obou případech používám Firefox...
Je zajímavé, že jsem to odpoledne zkoušel a dal jsem CZK a pořád tam byl americký dolar... Tak jsem zkoušel dát novozelandský dolar a ten mi to hned přepočítalo, dal jsem CZK a zase mi tam skočil americký dolar... Zřejmě je to individuální...?
A co vymazat cookies v prohlížeči,
jednou mi aliexpress vše ukazoval a nabízel v ruštině a nedalo se nic nastavit,(jazyk,měna ...atd.)
po vymazání cokies to šlo
Tak mně je to celkem jedno, protože vím za kolik mi moje banka přepočítá dolar. Je to v řádu tak jedné koruny. Někdy víc, někdy méně. prostě korunová záležitost. Ale já tam teda tu možnost přepočítávání na koruny nemám. A stejně to je proximativní, si teda myslím. Já používám tyto stránky : fr.aliexpress.com/...
Ty rozdíly jsou v řádu těch haléřů. Já prostě počítám dolar za 24 korun a ve finále mi to to vychází někdy o 3 koruny méně, někdy o dvě a tak dál. Takže se tím netrápím. Objednávám hodně pro známé, takže mi rádi ty 2-3 kačky za tu námahu dají.
Trochu odbočím. Asi se dějí i jiné změny, tento týden jsem dostal tento e-mail :
Dobrý den,
čínské internetové tržiště jako je například AliExpress, GearBest nebo Joybuy (odesílatel MyMeest.pl) nás informovalo o Vaší objednávce číslo -------, která bude zpracována společností Zásilkovna.cz. Nyní čekáme na dodání zásilky od odesilatele a následně ji doručíme na výdejní místo -------
Proč mi zásilka dorazí právě tam?
Způsob doručení Vaší zásilky byl určen odesílatelem z Číny, podle kterého je zboží doručováno na nejbližší výdejní místo k Vámi uvedené adrese. Bohužel, není možné toto místo změnit, ani zajistit případné přesměrování na doručení na adresu.
V číňansku jsem si objednal a očekávám jen jednu nášivku, v polském sklepu nic.
A tento způsob dopravy mi nevyhovuje, protože zboží v obálce mi pošťačka hodila do schránky a teď budu muset jít na výdejnu Zásilkovny.
Je to nějaký pochybný kšeft zásilkovny. Nám normálně chodí zásilky přímo na firmu, najednou přišly dva emaily od zásilkovny, že se nějak dostali i k našim zásilkám, a dodají je do výdejního místa v úplně jiném městě! Snaha o korigování jejich chyby byla marná (přesně, jak píšoui - Bohužel, není možné toto místo změnit) Resp. je to možná, ale za dalších 115 Kč. Nějaká pracovnice "klientského centra" (nevím, co si představují pod pojmem "klient") napsala, že jejich výdejní místo určitl odesílatel (samozřejmě lže, ten potvrdil, že to není prava). Když nezaplatíme, tak prý mohou zajistit vrácení zásilek odesílateli. Takhle "funguje" tenhle spolek. Zlatá ČP, tak nosí balíky v pohodě až k nám do firmy.
Číňan je šikovný a ve spolupráci s šikovným Evropanem (mafie - převážně italská) se mu občas podaří dopravit kontejner bez DPH a pak vyjde přeposlání z Evropy levněji, než z Číny. aliexpress.com/...
zadny problem, vetsinou je cena dopravy ale naopak vyssi nez z ciny (pripadne cena zbozi je z EU warehouse vyssi), uz mam par veci z ESP, DE a gearbest ma uz jen primo EU prekladiste ikdyz to jde z ciny. Zhyiun 3-osy gimball pro stabilizaci kamery dokonce byl pres DHL zadarmo z DE z aliexpressu a privezlo mi to DPD.
Tak pozor! Ta zásilkovna je pravda. Po 3 letech nakupování na Aliexpressu, kdy mi vždy doručovala pošta, jsem najednou dostala vyrozumění ze zdejší zásilkovny, že mám u nich balíček. Přišel mi kód a číslo zásilky emailem a do telefonu. Nic se samozřejmě neplatí, ale musí si pro ten balíček člověk dojít. Což mi nebylo moc po chuti, ale šla jsem. Takže už i ten prodejce v Číně pochopil, že raději v Čechách využije služeb zásilkovny, než pošty, protože ho to vyjde levněji, když je to on, kdo platí poštovné. Ale jestli ho budou následovat všichni prodejci, tak to se teda naběhám
Ne, nebylo to na podpis. Paní se podívala do internetu podle čísla kódu, který jsem jí já dala, šla pro balíček a ona mi přečetla jméno na balíčku. Což mne trochu překvapilo, ale bylo to moje jméno, tak jsem jen přitakala a ona mi vydala balíček. Nic jsem nepodepisovala. Ale je zajímavé, že u toho samého prodejce jsem objednávala to samé ještě dva dny po první objednávce. Jednalo se jedno a to samé a rozdíl byl fakt jenom dva dny. Tu první objednávku, přes tu zásilkovnu, jsem tady měla bleskovou rychlostí, asi do deseti dnů a ta druhá objednávka mi přišla poštou do schránky až dnes. Obě objednávky v ceně 17.35$, proto jsem objednávala dvakrát, aby to poslal rozděleně a nepřesáhlo to limit 22$.
A ještě bych dodala k původní založené otázce, mně se také ukáže u některých produktů možnosti výběru odkud to chci poslat. Ale když kliknu na Francii, nebo Rusko, tak mi vyskočí, že je to nemožné a když kliknu na USA tak mi vyskočí cena za doručení třeba i 120$ a je úplně jedno, že se třeba jedná o prkotinu, která stojí 5$.
Zdravím. Aliexpress asi letos začal využívat jiného evropského přepravce t.meest-group.com/... , který využívá českou zásilkovnu. Zásilkovna ignoruje osobní adresy klientů a odesílá balíky na své výdejní body, aniž by o tom klient ALiexpressu věděl, nebo si tuto službu objednal. Na balících, které jsem doslova vypátrala bylo pouze mé jméno a výdejní bod, který svévolně určil meest (bez tel. čísla a mojí osobní adresy). Na mé reklamace Zásilkovna odpověděla, že si toto konkrétní doručování, resp. konkrétně tyto výdejní body objednal klient (tzn. meest, potažmo ALiexpress) a že jinam doručovat nebude a nemůže. Takže reklamace zásilkovna nechce uznat. Takže moje balíky se vrací zpět do Číny, aniž bych věděla o tom, že přišly do výdejního bodu a adresu této výdejny. Když jsem reklamovala na výše uvedeném odkazu několik zásilek (meest), tak existence zásilek v jejich systému byla obratem po reklamaci smazána, takže pak již ani zásilka v systému neexistuje (neposílají žádnou zpětnou vazbu, např., že jste zadali nějaký požadavek.) Aliexpress se tváří, že za špatné doručení může prodejce nebo klient, který si zásilku nepřevzal (Aliexpress také ignoruje fakt, že klientem nebylo objednáno na výdejní bod, ani že o tom klient něvěděl). Ali má v systému automatickou informaci (od firmy meest), že zásilka byla doručena (byla doručena na výdejní bod), takže to považuje za doručené. Aliexpress se tváří, že mě jako nechápe a posílá mě pro zásilky, které již byly dávno odeslány zpět do Číny. Ali se tváří, že přece bylo doručeno. Nikdo nechce nést zodpovědnost za špatné doručování. Fakt nemám zapotřebí se rozčilovat a běhat po městě každý týden po různých výdejních bodech zásilkovny a hledat, jestli mi tam něco přišlo z Číny. Psala jsem prodejcům, aby reklamovali u managementu přepravu, nicméně na to nelze spoléhat, muselo by to být zřejmě hromada stížností. Aliexpress rozhodce se mě vlastně vždy jen snažil formálně zbavit. Předtím doručování fungovalo vcelku dobře. Teď je to naprosto nespolehlivé a jen přicházím o peníze. Přišla jsem tak letos o dost peněz. Zvažuji, už na Aliexpress asi nebudu nakupovat. Zásilkovnu jsem informovala o tomto problému, s tím, aby situaci se svým obchodním partnerem vyřešili - nehodlají s tím nic dělat. Také se pouze snaží člověka formálně zbavit.Tak to jsou mé letošní zkušenosti. Hezké dny přeji.
Mé zkušenosti. Objednal jsem dron. Dostal sledovací číslo. Toto vstoupilo do systému české pošty, jak jsem později zjistil. Pořád nešel a tak jsem Číňana uháněl. Doporučil ať se zeptám na poště. Skutečně měsíc byla zásilka uložená na místní poště aniž bych byl informován. Byly problémy a nastala nesmyslná korespondence s obchodníkem. Přesně nevím jaká je lhůta na otevření sporu po převzetí zboží. Snad 14 dnů. Těžko Obchodníkovi vysvětlovat, že se jeden motor pořád točí i ve vypnutém stavu, že se asi nejedná o špatnou obsluhu. A tak jsem 13. den otevřel spor a zaslal video. Nechtěl jsem plnou částku. Baterie je použitelná. Možná je to spekulace, ale myslím že při požadavku plné částky Aliexpress chce výrobek vrátit. Žádné 4 dny co se má obchodník vyjádřit. Reklamace byla uznána do DVANÁCTI hodin a peníze zpět na cestě. Včera přišly a já objednal znovu. Banka včera dostala dolary které mi proplatila únorovým kursem, ovšem dolary které jsem od ní koupil jsem platil včerejším kursem. Prodražilo se to. Současné dodací doby uvádějí 90 dnů. Bude to jeden z posledních nákupů. Od ledna pokud někdo dostane zboží z Číny tak vše na celnici vyřizovat DPH. Asi další náklady. Objednávat ze skladů EU bude nutné. DPH by mělo již být v ceně.
No tak mně se zase stalo to, že naneštěstí zrovna začaly problémy ohledně koronaviru a pošta úplně změnila systém doručování. Začala dávat do schránky lístečky, aby si člověk sám pro balíček na poštu došel. Já měla na cestě několik svetrů pro své známé a každý v rozpětí 21 až 25$. Takže nic, nad čím by člověk mávl rukou. No a když byly balíčky už u nás na poště, tak mi prostě ten lístek, abych si pro ně šla na poštu, do schránky nedali. A já jsem navíc pořád viděla, že jsou zásilky v Praze a čekají na vyřízení. Já byla celkem v klidu, protože jsem věděla, že začaly zmatky kvůli tomu viru. Ale pak už mi to bylo divné a úplně náhodou jsem rozklikla sledování zásilek české pošty a zjistila jsem, že zrovna den před tím to odeslali zpátky prodejci, protože jsem si to nevyzvedla. Už jsem nemohla dělat vůbec nic, už to bylo na cestě do Belgie. Psala jsem prodejci a ten to nemohl najít, prostě průšvih a zkrátím to. Napřed mi AliExpress napsal, že prodejce samozřejmě neodpovídá za to, že kupec si svou zásilku nevyzvedne a ta je odeslána zpátky a peníze vrátit nechtěli. Pak jsem ale napsala jak to bylo a použila magickou formuli "force majeur" v souvislosti s koronavirem, že jsem nebyla poštou informována a nemohla nijak zasáhnout. Abych pravdu řekla, nedoufala jsem, že to dobře dopadne a peníze mi vrátí, ale fakt to udělali. Uznali situaci a změnili posouzení případu. Hodně mne to překvapilo, protože mi to dokázalo, že tam není jenom nějaký robot, ale že jsou tam lidé, kteří opravdu určité případy řeší individuálně. U takového obchodního kolosu je to s podivem, ale to se mi opravdu stalo a fakt to někdo musel přehodnotit, protože napřed mou žádost o vrácení peněz odmítli. A až pak, když jsem dovysvětlila situaci, tak mi peníze vrátili.
Tento týden mi byly doručené 2 zásillky z AliExpressu. Jedná mi byla vhozená do schránky a pro druhou jsem si musell jít na poštu (měl jsem oznámení ve schránce) asi proto, že byla trochu větší a do schránky by se to nevešlo. Dříve mi pošta dávala to co se nevešlo do schránky ke dveřím a nebyl s tím problém a nebo ještě dříve když nebyla epidémě tak mi doručovatelka zazvonila u dveří a předala mi to osobně. Asi si to začali ulehčovat a to co je trochu větší ani neberou na roznášku a nechávají to na poště k vyzvednutí. To, že musím pro to jít na poštu mi až tolik nevadí pokud mi to oznámí vhozením lístku do schránky, protože poštu mám asi 50 m od domu. Vadilo by mi ale kdyby mi zásilky z Číny začaly chodit na zásilkovnu, tak jak se tu o tom píše. Výdejní místo zásilkovny v místě bydliště nemám a tak bych musel si to jezdit vyzvedávat do města a to by se mi nelíbillo. Prozatím mi vše z Číny doručuje pošta se kterou nemám žádné problémy.
Všimnul jsem si, že poslední dobou je na zásilkách z AliExpress původní nálepka s adresami a jinými ůdají přelepená jinou s adresou odesílatele z Yerevan, Republic of Armenia. Pokud se to opatrně odlepí tak na té původní nálepce je číslo zásilky uvedené na AliExpress pro sledování zásilky, ale na té druhé nálepce která to přelepuje je už číslo zásilky jiné. Kdo ví jak ty zásilky Číňané zasílají a přes co, ale to je mi už jedno. Pro mne je důležité hlavně to, že mi prozatím zásillky z Číny jsou poštou (ne zásilkovna) spolehlivě a bez problémů doručované i když na některé musím trochu déle čekat.
Ano, to máte pravdu a tohle mi dělá dost velké potíže, protože v tom mám pak zmatek, jelikož objednávám stejnou věc pro více lidí a pak nevím, který balíček vlastně přišel, protože už nemohu kontrolovat sledovací číslo. Zatím jsem to vždycky zvládla v pohodě odhadnout, ale vadí mi to.
S tím číslem zásilky to trochu problém může být když to jde přes tu Arménií a původní štítek je přelepený jiným s jiným číslem zásilky než je uvedené na AliExpressu. Zrovna včera jsem řešil to, že mi přišla zásilka z Číny z přelepeným štítkem a jiným číslem zásilky. Mám objednané 2 stejné věci, ale každou od jiného prodejce a nevěděl jsem kterému prodejci potvrdit doručení, protože podle čísla zásilky to zjistit nešlo když bylo jiné než to které je na AliExpressu. Vyřešil jsem to tak, že jsem opatrně odlepil tu druhou nálepku v místě čárového kodu abych se tak dostal k původnímu číslu zásilky a mohl to porovnat s AliExpressem.
Ono s nakupováním v Číně bude bohužel asi pomalu třeba skoncovat, protože nyní když nám Rusnok a jeho parta z ČNB zařídili zdražování cizích měn (hlavně USD a €) se to pomalu přestává oplácet. Od nového roku kdy se bude navíc platit clo a DPH na vše tak v Číně budou nakupovat asi jen blázni.
Tak mne Aliexpress uznal reklamaci a vrátil dolary. Ty dostal banka v těchto dnech a proplatila je únorovým kursem. Jenže já objednal znova za stejné dolary, ale už jsem platil květnovým kursem. A pěkně se to prodražilo.
priklad1: Jak víš, že ti to banka přepočítala únorovým kurzem? To by snad měli přepočítat aktuálním kurzem který je v den kdy se peníze vrátí zpět na účet. U které banky to bylo?
Tak tomu nevěřím, že nějaká banka vrátila v květnu stejnou částku, kterou strhla v únorovém kurzu. Tak to není nikdy a vždy mi vrátí částku, která je adekvátní k aktuálnímu kurzu. Někdy to může o pár korun víc, někdy to je méně, protože právě záleží na kurzu v tu chvíli, kdy jsou peníze přeposlány. Jsem u Č.spořitelny a pochybuji silně, že by jiné banky měly jiný systém. A AliExpress na tohle nemá vůbec žádný vliv. Tam je prostě uznaná vratka, která je vyčíslená v dolarech u objednávky a ta suma je vrácena v v kurzu, který je momentálně aktuální. Jinak to možné není. Ale mohlo se příkladovi stát, že se zrovna trefil do stejného přepočtu, plus mínus pár haléřů, tak si to možná ani neuvědomil.
A také e m i už podařilo někdy odlepit tu novou nálepku a dostat se k původní a podle toho najít o kterou zásilku se jedná. Ale někdy to nejde. A přesně to jsem měla na mysli, také jsem stejnou věc objednávala u různých prodejců, nebo postupně kvůli ceně, abych nepřekročila 22 $ a pak když to začalao přicházet, tak jsem v tom právě měla zmatek, protože jsem nevěděla který mám odkliknout jako doručený. Tak to také dělám tak, že čekám, až je mám doma všechny a pak teprve odkliknu, nebo když je u některých napsáno, že bylo úspěšně doručeno. Ale u některých obyčejných zásilek nejsou ani tyto informace. No tak uvidíme co bude dál. Ale že podražili fest, tak to pravda je.
Už mně sejřej lidi kteří si nic neověří, ale zato všechno vědí. Datum zaúčtování. Ten je důležitý. Zpět jsem nechtěl 100%. Je to jen moje domněnka že při 100% požadavku chce Aliexpress výrobek vrátit. Na druhou stranu kladně kvituji, že jsem již tak ověřený zákazník, že prodejce nedostal ani prostor a Aliexpress již vracel peníze za 12 hodin po sepsání reklamace.
priklad1: Air bank nepoužívám a tak nevím jak co tato banka provádí, ale podle těch tvých obrázků mi to připadá dost hodně divné. Hlavně ten rozdíl až necelé 3 měsíce mezi datumem zaúčtování a provedení se mi nějak nezdá, ale zpochybňovat to nemám v úmyslu. Já na zahraniční platby používám banku Creditas a to hlavně kvůli lepším kurzům v porovnání s jinými bankami. letos v únoru jsem měl vracené peníze z AliExpressu za nefunkční zboží a rozdíl mezi datumem realizace a zaúčtování byl pouze 3 dny. Myslím si, že by to mělo být tak jak to popisuje suzymon1, ale dohadovat se ohledně toho s tebou nehodlám.
Já při té reklamaci (sporu) jsem požadoval vrátit celou částku (100%). Ze začátku mi prodejce odmítal vrátit peníze s tím, že mi zboží bylo doručené. Já jsem ale nereklamoval doručení zboží, ale jeho nefunkčnost a tak jsem na vrácení peněz trval. Pak mi bylo navrhnuté vrácení zboží zpět a vrácení peněz. To jsem také odmítnul, protože nejsem až tak blbý abych za odeslání zásilky do Číny zaplatil mnohem více než by mi Číňan vrátil a byll tak ještě více poškozený. Prodejce pak už přestal reagovat a AliExpress mi vrátil celou částku kterou jsem zaplatil. Je to asi jak kdy a také na tom jak dobře to kdo zdůvodní a jestli na vrácení peněz trvá až do konce.
No já se tady musím smát, když si "příklad" myslí, že zrovna jeho osobu má Aliexpress v notýsku a má u něho poznámku, "pozor, velmi dobrý kupec z Čech, ve všem mu vyhovět, protože už u nás objednal za 3 roky 200 položek". Opravdu směšné protože si "příklad" vůbec neuvědomuje, že je to naprosto vyloučené, protože na AlieExpress objednává celý svět, takže nějaký šušňa jako je on, nebo já a kdokoliv jiný, je naprosto neviditelný. Aliexpress má ale velmi dobře nastavené zákony a podmínky a protože pan "příklad" neumí anglicky, tak si je nedokáže přečíst a to co tady popisuje se běžně stává i ostatním lidem. To co sem přeposlal je také nějaké divné, protože z toho není možné nic vyčíst. Nic to nedokazuje. A to co tvrdí je nesmysl a já si myslím, že tomu moc nerozumí. Ale vím že už má také nějaký věk, tak také nemusí všechno chápat.
Směšné je že jsi směšná. Na Aliexpresu ležíš každý den a nevíš že se sbírají body za množství objednávek a vyhodnocuje spolehlivost. O to se stará program. Nechť se přihlásí ten komu Aliexpress uznal reklamaci za 12 hodin po podání. A těmi francouzskými odkazy si vždy zaprasím tablet. Nechci pořád mazat cookie.
A že z těch výpisů z banky nelze nic vyčíst. Každý trouba to vyčte. Není můj problém že ty ne.
priklad1: "prodejce nedostal ani prostor a Aliexpress již vracel peníze za 12 hodin po sepsání reklamace." Včera v neděli odpoledne jsem podával spor na částečné vrácení peněz za sice funkční, ale poškozené zboží a večer (za ani ne 12 hodin) už bylo rozhodnute bez toho aniž by se k tomu prodejce nějak vyjádřil. Příliš se v tom nevyznám, ale myslím, že rozhodnuté o vrácení mnou požadovaných peněz už je. Nevím ale jestli bych ještě měl někde potvrdit souhlas s tímto rozhodnutím AliExpressu, ale nic takového tam na stránce sporu nevidím. Pokud se nepletu tak při minulém sporu jsem to někde potvrzoval. Nyní jsem zvědavý za jak dlouho budu mít peníze vrácené a připsané zpět na účet v bance. U AliExpress používám stránky v Polštině, protože Angličtinu neznám, ale stránká sporu sporu je tak napůl Anglico polská.
Nejsem "příklad" ale klidně odpovím. V tomto případě to funguje zrychleně a o tom tady pořád mluví "příklad", protože nezná jazyk a tak to všechno chápe po svém. A i mně se to několikrát stalo, že bylo rozhodnuto velmi rychle. To není nic extra. A u Vás poškození nebylo asi závažné, protože Vám nabízí vrátit 0.16 centů což je v přepočtu asi tak do 5 korun. A ano, pokud s tím souhlasíte, tak vedle vpravo a úplně nahoře u otevřeného sporu máte dvě nabídky. Buďto kliknete na souhlasím "agreement" nebo odmítnete. "refuse". Když přijmete, tak Vám peníze budou připsány na účet asi do 2 týdnů, nebo dříve. To mám pokaždé jinak. Ale vždy mi přijde od nich email kde je detailně popsáno rozhodnutí. Ale je to v angličtině. Vždy.
suzymon: Děkují za odpověď. Předpokládám, že rychle rozhodnuté bylo asi proto, že jsem jim kromě popisu toho o co mi jde přiložil i fotografií kde je dobře vidět to poškození a proto z toho bylo hned zřejmé, že zboží je skutečně poškozené a není tak třeba ani čekat na vyjádření se k tomu prodejce, protože spor (reklamace) je jednoznačný. Těch 0,16 USD jsem navrhnul já jako částečnou náhradu za to poškození. Mohl jsem možná navrhnout i více nebo celou výši ceny zboží, ale kromě toho poškození je to funkční a dobře mi to prozatím slouží. Reklamoval jsem zamáčknutý plastový kryt u žárovky za 0,39 USD. Nešlo mi ani tak o ty peníze které mi snad vrátí, ale chtěl jsem tím dát najevo, že jsem si neobjednával poškozenou žárovku a prodejce by si neměl dovolovat takto poškozené zboží zasílat a to ani v případě, že se jedná o něco levného.
U toho sporu ale žádné "agreement" nebo "refuse" nikde nevidím. Mám tam pouze nahoře tlačítko "Dispute Survey" což asi odkazuje na ten jejích průzkum spokojeností s vyřízením sporu. Předpokládám, že možná když rozhodli jednoznačně o uznání sporu tak jak jsem to požadoval a bez jakýchkoliv jiných návrhů a vyjednávání tak to potvrdit ani nepožadují a peníze mi zašlou i bez toho. Ono ani není co potvrzovat když jednoznačně rozhodli tak jak jsem to požadoval.
Asi záleží na mnoha okolnostech. Výše reklamace atd. Jednou mi přišla parní "žehlička". Prasklý kryt. Jistě vina pošty. Vnitřní nádoba dobrá, takže použitelná. Velké dohadování. Obchodník napsal, že poslal novou. Tomu moc nevěřím a tak jsem reklamoval, abych neprošvihl lhůtu na podání reklamace. Tu lhůtu po převzetí moc nevím. Určitě se měnila a myslím, že je 14 dnů. Dostal jsem snad 100% a údajně poslaná žehlička nikdy nepřišla. V 10.50 jsem psal celý vývoj nákupu dronu. Už není co řešit. Je mi jedno podmínky, pro mne je důležitá skutečnost. Air patří do skupiny PPF. To má Kellner. Možná proto tak bohatne. Jinak jsem s bankou velmi spokojen (úroky bída jako všude ani ta Creditas nevydrží s tím 1%). Uvítal jsem i poslední změny ve prospěch uživatele, při tom ctí nejvyšší zabezpečení.
Ovšem třeba LED žárovky, s pohybovým čidlem, když za 3 měsíce přestane svítit, již lze rezko reklamovat.
A navíc, to co sem přeposlal jsou dvě rozdílné objednávky, každá má totiž jiné číslo a dokonce i jinou cenu. Jedna je za 25 $ a jedna za 27$ jednou je kurz 23.759Kč a jednou 23.854Kč. A jsou to rozdílné datumy a nejde vůbec o vratku, ale o objednávku. Takže si musím myslet, že v tom má "příklad" trochu guláš. A navíc tam rozdíl je, ale je halířový a tím se já teda vůbec nezabývám a skoro rok jsem jela dolar za 25 korun, protože jsem se nějakými desetníky nezabývala, ale v této době už to nejsou desetníky, dolar šel nahoru a Euro také. A to už je jiná píseň...
Ale náš "příklad" má protekciprotože takového zákazníka ještě neviděli a jemu to AliExpes a jeho banka bude dávat určitě levněji...
Vrať se do školky, nebo se nauč číst. Nebudu pořád vyvracet ty tvé bláboly. Máš úžasnou vlastnost dělat z jiných blbce a při tom to děláš ze sebe. Jasně jsem psal, že jsem si neřekl o 100% ceny, ale jen o 25 dolarů. Jak to účtovala banka to já neovlivním. Ovšem vratku v květnu zaúčtovala únorovým kursem.
Následná nová objednávka toho samého zboží již byla květnovým kursem
Takže pár haléřů rozdíl. A reference úhrady není číslo objednávky chytrá ženo. To jen tak pro pořádek až zas tě něco napadne.
Ono také je asi třeba brát v úvahu to, že při přepočtu CZK na USD je kurz obvykle o něco vyšší než opačně při převodu z USD na CZK.
To si snad nemusíme vysvětlovat, že prodejní a kupní kurs je stejný den jiný. Komu to není jasné tak znova.
Dne 27.2 jsem objednal cena 27 dolarů kurs 23,8
Dne 18.3 je balíček na poště, nevím o něm
Dne 21.4 balíček vyzvedávám (víc jak měsíc na mne pošta sr... a dokonce, aniž bych to věděl, prodlužovala za mne úložní dobu)
Asi 13. den po převzetí dne 4.5 reklamuji, výrobek se stal nefunkční
Dne 5.5 přijal Aliexpress moji nabídku vrácení 25 dolarů, bez vrácení výrobku
Dne 6.5 objednávám znova cena 27 dolarů kurs 25,50
Dne 11.5 přišlo 25 dolarů od Aliexpress do banky.
Banka zaúčtovala ke dni 27.2 s kursem 23,70
Na novou dodávku zatím čekám. Sledovací číslo zatím není v evidenci ČP
No koukám, že jste dost rozhozený. Nemáte pravdu. Přečtěte si něco o bankovních podmínkách a zjistíte, že není možná manipulace s daným aktuálním kurzem. Takže ani Vám nemohla banka vracet peníze v květnu, únorovým kurzem. V tom jste dost naivní. Rozdíl tam je, i když je to v haléřích. Ale je tam. A klidně se to může "houpat" v haléřích i několik měsíců, takže se tím ani nezabývám . No, ale pak už šel dolar nahoru o koruny a to už trochu cítit je. No a k tomu, jestli vím o tom hodnocení, tak to samozřejmě vím. Dokonce si ho já, na rozdíl od Vás i čtu. A protože já si podmínky umím přečíst, tak také vím, že ne vždy se musí čekat, až se vyjádří prodejce a ne vždy to trvá 2 týdny a tak dál. Ale to byste si musel opravdu přečíst všechny podmínky nákupu. A pak byste zjistil, že to není vůbec proto, že byste byl zrovna Vy pro AliExpress nějakým VIP kupcem, ale je to proto, že to tak mají nastavené pro všechny.
A jestlipak jim pak po každé "vratce" a tedy po vyřízené stížnosti vyplníte dotazník, který Vám přijde na email? To byste totiž měl, protože i to se hodnotí.
A kdybyste nebyl tak protivný "dědek", tak bych Vám poradila, jak získat od AliExpress z každého nákupu ještě peníze zpátky. Já už jsem d ledna 2020 dostala zpátky na účet 985 Kč. Toho dědka nemyslím zle. To je samozřejmé...
Vono vám snad nestačí vidět výpisy z banky. Jistěže že jsem do banky volal. Řekli mi. Vracíme to, za co jste koupil. Vás nikdo nepřesvědčí ani to, že o půlnoci bývá většinou tma. A poraďte jiným. Budete ještě oblíbenější. Pro mne jste skutečně "elixír" na mé nervy.
A do speciálního mailu vůbec nechodím. Čtu jen message. Na každý prd posílají mail. Ztráta času
priklad1: Nemám se v úmyslu s tebou dohadovat, ale tak jak to tu popisuješ se mi to příliš nezdá. Ty výpisy z banky svědčí o tom, že je to asi tak jak to popisuješ. Je ale otázkou jestli banka postupovala zprávně tím, že USD které ti byly vrácené v květnu přepočetla na CZK únorovým kurzem což je téměř 3 měsíce starým a jestli by to nebylo na reklamaci. Bylo by asi zajímave jestli by ti to takto přepočítávali i v případě, že by USD oproti únoru byly nyní v květnu levnější. Připadá mi to, že ta Airbank to přepočítává nějak divně když jiné banky to přepočítavají asi aktuálním kurzem který je v den kdy jsou peníze doručené do banky a připsané na účet.
Mám se znova opakovat. Psal jsem, že jsem tam volal a vím co mi bylo vysvětleno. A nebudu zkoumat zda něco porušují. Víc mne zajímá korupce našich policajtů. Zastavíš na chodníku a máš pokutu. Jsi místní podnikatel a jseš z obliga. Žádná dopravní značka.
Prostě za co jsem koupil to jsem dostal zpět. S tímto vysvětlením mají pravdu. Zda je to tak v pořádku nevím. Fakt je, že se mi to nelíbí.To ASI jsi mohl vynechat. Je to černé na bílém jak jsi mohl číst.
Mohu tě uspokojit. Volal jsem tam znova. Prověřovali to na nejvyšších místech a prý to mají správně. Nevím zda kdokoliv z těch co do diskuze vstupují se na vlastní kůži setkal ve stejné situaci s tak velkým pohybem kursu. Nejspíš ne, je to jen jejich tvrzení, spekulace a ve skutečnosti vědí úplně ho... Jistě že se mi to nelíbí, ale nic na tom nezměním. Banka si těžko dovolí nedodržet nějaká pravidla. Pochopitelně každý má malý rozdíl mezi prodejem a nákupem.
Rádio neposlouchám, nemám ho a taky za něj musím platit. A taky se mně to nelíbí a nic s tím nenadělám.
priklad1: Pochybuji, že by to prověřoval přímo ředitel banky. Tu nejde o velký pohyb kurzu. Jaký je který den kde kurz na to nikdo nemáme vliv. Tu jde o to, že tu květnovou vracecí platbu v USD ti přepočítali kurzem z února. Také bych se divil kdyby ti v bance jen tak přiznali jejích pochybení. To by jsi jim to asi musel dokázat, že podle nějakého zákoná a § nebo něčeho jiného udělali chybu oni. Banky občas dělají chyby, že v něčem pochybi a když to pak klienti s ními řeší nebo s tím jdou až k finančnímu arbitrovi tak k nápravě dojde. Tím samozřejmě tě nemám v úmyslu jakkoliv přesvědčovat aby jsi to dále zkoumal a řešil. Je to tvoje věc jestli se spokojíš s tím co ti k tomu tvrdí banka. Já pouze tvrdím, že mne se to příliš nezdá být v pořádku, ale jak to je ve skutečnosti nebo jaká je ohledně toho pravda to nevím. Asi nemá smysl ohledně té platby dále diskutovat, protože to stejně nikam nevede a jestli to je nebo není v pořádku to zde asi těžko zjistíme.
Mně je jedno jaký to Tobě dává smysl. Mně se to taky nelibí. Kde jsem psal o řediteli. Prostě to prověřovali. Bavíme se o ouně. Já na tom nic nezměním a ty taky ne. Jedině vybrat jinou banku a bude to třeba stejné. Nikdo se neozval, že byl ve stejné situaci a měl to jinak. Nemluvím o šprdlikách mezi nákupním a prodejním kursem, případně mezidenni minimální pohyb kurzu. Ještě připomenu, že prý takhle postupují při platbě kartou. Ale to se platí vždy. Takže pokud se domníváte že je to jinak já vám vaší víru neberu. Pro mne to jsou ověřená fakta. Až uvidím obdobně výpisy z jiné banky, že je to jinak, tak tomu začnu věřit. Do té doby jsou to jen domněnky a spekulace.
No ono nejde o spekulace, protože správně jste měl dostat "vratkou" v květnu zpátky víc, protože v květnu už byl kurz dolaru vyšší. Takže jestliže Vám vaše banka vrátila stejný přepočet jako v únoru, tak to je dost podivné chování té banky a dost se divím, že k tomu mohlo dojít. Já jsem se schválně podívala jak to proběhlo u mne. 28 února jsem zaplatila za předmět 17.27$ což mi bylo v té době mou bankou odečteno z účtu v českých korunách za 413.50 No a pak ta věc nedorazila a já jsem otevřela spor. AliExpress můj požadavek uznal a vrátil mi celou částku Teda 17.27$ Vratka byla uskutečněna a připsána na můj účet 20 dubna a já jsem ale dostala zpátky 440.41 Kč. Tudíž víc, než jsem původně zaplatila, protože mezi tím šel dolar nahoru a to jsem ani nikomu nemusela telefonovat. Takže Vaše banka má podivné manýry... A já mám Českou spořitelnu
priklad1: Promiň, že jsem si dovolil reagovat svými názory na to co tu píšeš a že jsem tě možná urazil tím, že mám na to trochu jiný názor než ty. Já ti moje názory ohledně toho nevnucuji a také ti neberu názory tvoje. Pouze si myslím, že to asi mělo být jinak a ty si myslí o tom klidně co chceš. Píšeš, že "Až uvidím obdobně výpisy z jiné banky, že je to jinak, tak tomu začnu věřit." . Obrázek s detailem transakce z banky Creditas jsem tu už dával včera v 18:50 ( poradte.cz/...), ale předpokládám, že tobě to asi stačit nebude.
Na nějakých půl dolarů se změna kursu nepozná. Ovšem 17 dolarů to je jiná věc. A nemám důvod tomu nevěřit. V bance nic nepořídim, mohu jedině oslovit finančního arbitra. Ovšem problémy této diskuze nebyly ty, že to banka nejspíš dělá špatně. Problémy byly to neustálé zpochybňovaní předložených faktů.
Ještě jsem se zamyslel nad těmi termíny. Takže 28. února objednávka. Doufám že letos. Ochranná lhůta již byla 60 dnů. V těchto dnech již dostávám 90 dnů. Při těch 60. dnech by ochranná lhůta končila někdy 28. dubna. Jenže v průběhu té ochranné lhůty musela být reklamace. Odhaduji, že tak po 40. dnech okolo 13. dubna, když peníze byly již 20 dubna byly na účtě a to většinou netrvá méně než týden. Většinou více než týden. Nechce se mi věřit, že by Aliexpress uznal reklamaci na nedodání zboží před koncem ochranné lhůty. Jediné vysvětlení by bylo, že ochranná lhůta byla neobvykle krátká. Snad jedině při volbě jiného druhu dopravy. Já používám pouze Free. Od začátku března jsem nedostal kratší ochrannou lhůtu méně než 60 dnů. Poslední objednávka 90 dnů a před tím baterie 90 dnů, která nesmí být přepravována letecky. V některých případech obchodník ochrannou lhůtu prodlužoval. Možná záleží na lokalitě odkud je zboží odesláno. Některé zboží snad přišlo za 20 dnů. Ovšem objednávku z 26.2 ještě nemám a při tom ještě běží ochranná lhůta (já nic neprodlužoval) 10 dnů což je celkem asi tec 90 dnů.
Co se týče kursu napsal jsem Finančnímu arbitru. Uvidíme.
Nevím jakým způsobem Vy vybíráte způsob doručení. Mně je to jedno, já se dívám jenom na to, jestli je poštovné zdarma, či nikoliv a v případě, že není zdarma, tak buďto hledám u jiného obchodníka, nebo se s cenou za poštovné smířím. Data která jsem včera uvedla, jsem opsala přímo z mého bankovního výpisu. Prodlužovat ochrannou lhůtu začali asi tak v březnu. To jsem si všimla, protože mi vždy přijde upozornění do emailu od AliExpressu, že ten a ten obchodník prodloužil ochrannou lhůtu o tolik a tolik dní. Teď mám dokonce u několika zásilek, které jsem objednávala v březnu prodlouženou lhůtu do července, což nikdy nebývalo, tak dlouhá ochranná lhůta. Přičítám to problémům s coronavirem a obchodníci už musí počítat s tím, že se balíčky budou "toulat" světem delší dobu, tak se už se dopředu brání tím, že raději lhůtu prodlouží sami. Mně to celkem moc nevadí, protože na nic nespěchám, ale někomu to vadit může. Za další jsem si všimla, že někteří obchodníci hodně zdražili a dělají to tak, že sice nechají původní cenu, ale už mají poštovné a to je dost drahé. já objednávám některé zboží opakovaně a teď se mi stalo, že už jsem ani neobjednávala, protože už se to přestalo vyplácet. Například předmět, za který jsem vždy platila maximálně 18$ a poštovné zdarma, sice pořád stojí 18$, ale už bych musela zaplatit 12$ za poštovné. A to je velký skok nahoru. A zrovna tohle zboží všichni nemají, nebo ti co ho mají, už měli vysokou cenu i v lednu a navíc nejsou moc ověření, takže je to riskantní nákup. Teď jsem se schválně podívala na Wish, jak to praktikují u nich a tam bych teda nekoupila ani obyčejnou tužku. Tam tak navýšili poštovné, že už by u nich nakupoval jenom blázen. A navíc, když je cena třeba jednoho krému 90 Kč a poštovné je 80Kč, tak když objednám 3 kusy, tak poštovné v jednom balíčku počítají také 3x. Takže nakonec to vyjde opravdu hodně draho. To u Alíka, když už to poštovné platím, tak ho platím jenom jednou. Nevím který blázen by u Wish nakupoval a divím se, že to ještě funguje.
Fakt nepotřebuji vodit za ručičku a víc než 5 řádek nečtu. Vybírám pouze Fre. Výjimečně doprava do jednoho dolaru pokud součet je méně než u jiného Free. Ochrannou lhůtu neprodlužuji, ale často se změnila. Toto jsem objednal 26. února, zatím nedoručeno, ještě je 10 dnů ochranná lhůta, nelze reklamovat nedoručení. Ta reklamace za nedoručení a vrácení asi 17 dolarů byla zvláštní. Lhůta vyšla tak na 40 dnů. Takovou jsem měl minulý rok.
Objednaný dron s dopravou Free má v současné době dopravu 3,5 dolarů.
Ostatně ty roušky objednané v polovině března, nejspíš taky všichni ve lhůtě 90 dnů dostanou.
Color: Beige
Size: One Size
(XIKOI Official Store)
$ 17.271 pièce$ 17.27 Litige résolu (spor vyřízen)
China Post Registered Air Mail
Expédition gratuite - (pošta zdarma)
Délai de livraison prévu:42-42 jours - (doba dodání 42 dní) Takže já jsem měla 42 dní a ne 60.
Sera envoyé dans5 jours
Commande No:
8011047495824331
Motif du litige:
Le colis a été renvoyé par l’entreprise d’expédition au vendeur (balíček byl zaslán zpátky prodejci poštovním úřadem)
Statut:
Dispute Finished
Remboursement US $ 17.27
Rappel:
You and the seller did not reach an agreement. The refund amount will be based on the previous solution.
AliExpress Judgment - (AliExpress rozsudek)
Purchase Protection is running out, but package is still in transit Valid. (Ochranná lhůta skončila a balíček je stále na cestě - uznáno za platné.)
Máte to i s překladem. Jednalo se o tu zásilku, kterou mi pošta nedoručila a nedala mi vyrozumění do schránky a já si pro něj samozřejmě nešla a oni to pak poslali zpátky. (Už jsem o tomto případu v poradně také mluvila) Já jsem prodejce upozornila několikrát a on se cukal a pořád psal, že zásilku nemůže najít. Šlo to přes Belgii. Já jsem napřed myslela, že mi to AliExpress ani neuzná, protože mi napřed odpověděli, že prodejce neodpovídá za to, že kupující si zásilku nevyzvedne. Ale já jsem jim pak popsala situaci a přeposlala rozhodnutí které mi pošta napsala, že balíček byl poslán zpátky z důvodu "vyšší moci". No a AliExpress ještě ten samý den spor uzavřel a peníze mi byly přiznány všechny. A to se jednalo celkem o dva balíčky od toho samého prodejce a oba mi AliExpress proplatil zpátky. Já sem nebudu přeposílat všechno, to bych to tady celé "zaprasila". Snad Vám to takhle bude stačit. Takže nejenom Vám AliExpress vždycky vyhoví . Je to standardní postup pro všechny stejný, ale mají celkem asi 5 různých způsobů řešení sporů. A tento s tím problémem "vyšší moci"byl zřejmě dodán dodatečně, protože jsem určitě nebyla jediná, kterou to postihlo a nejenom v naší zemi. Musel být problém s dodáváním balíčků napříč světem, tak to už řešit nějak museli. Určitě to neudělali jenom kvůli tomu, aby vyhověli nějaké "suzymon"v Čechách. A to se Vám snažím už dost dlouho vysvětlit a Vy si pořád vedete tu svou a myslíte si, že jste nějaký vzácný klient, kterému vždy vyhoví, protože jste kladně hodnocený prodejci.
Pokud se nedostanete na černou listinu, tak Vám bude vždy vyhověno podle práva. Vy pořád píšete, že nic nepotřebujete číst, že všechno víte. To je ovšem Vaše věc, nemusíte nic číst, ale pak netvrďte to, co si sám vydedukujete. Ten AliExpress má deně stamiliony objednávek napříč celým světem, tak nechápu, jak si můžete myslet, že si vedou v evidenci nějakého "Frantu Voříška z Luhačovic", jako VIP klienta, kterému se okamžitě vyhoví, aniž by se řídili standardním postupem, protože u nich nakoupil za 3 roky už 200 položek a oni mají u Vašeho jména jedničku s hvězdičkou. To je jen příklad, "příklade", nevím kolik jste toho tam nakoupil a za jak dlouho, protože to je fuk.
Nečtu. Ovšem byla to rychlost. Objednáno 28. dubna. Nedoručeno. Leželo to na poště (neznám úložnou dobu. Mně 2 balíky ležely na poště měsíc a nebyly vráceny) Uznána reklamace a již 20. dubna peníze zpět na účtě. Pravděpodobně ještě běžela ochranná lhůta a já vlastně nevím, že balík byl na poště.
Jen takový poznatek, že některá sledovací čísla se dostávají do evidence ČP. Jsou to doporučené balíčky. Ostatní prý může nechat pošta na schodech. Nevejdou se do schránky. Oznámení jsem taky neměl. S Čínou se nemažou. Číslo začínající LB je asi doporučená zásilka.
Nevím dle čeho ochrannou lhůtu volí. Objednáno 9.dubna, zbývá 20 dnů. Celkem asi 60 dnů. Minimální cena dopravy
Pokud jde o ty ceny zboží tak to mají někteří prodejci na AliExpress dělané docella dost vychytrale. Uvádějí nízkou cenu zboží, ale když se pak na to podívám tak je tam u toho vyšší cena dopravy a ne vždy se to oplatí. Také to dělají tak, že zároveň nabízejí více druhu toho zboží, ale to nejlevnější už objednat nejde a nebo doprava z USA nebo odjinud je levná, ale do Česka ji nejde využít. Je to takové vychytralé Čínské oblbování kupujících. Já se při nakupování dívám na cenu i sdopravou a je mi jedno jestli je u zboží počítaná i doprava. Pro mne je důležité hlavně to aby to bylo co nejlevnější. Často zboží s dopravou zdarma bývá dražší než to stejné u jiného prodejce který si počítá i cenu za dopravu. Také porovnávám cenu na stránce AliExpressu s cenou v mobilní aplikaci kde to u některého zboží bývá občas o něco málo levnější. Také se dá využít i slevové akce které na AliExpressu občas mají.
To jestli nějaký spor uznají kladně ve prospěch kupujícího si myslím, že asi dost hodně záleží na tom jak to kdo zdůvodní a jaké k tomu doloží důkazy nebo jestli se někdo smíří s tím, že mu je spor zamítnutý a dál už netrvá na vrácení peněz. Prozatím mi AliExptress všechny spory (asi 3) uznal a peníze vrátil tak jak jsem to požadoval.
Pokud jde Wish tak kdysi jsem se tam chtěl podívat co a za kolik tam prodávají, ale bohužel bez registrace si jejích stránky nejde prohlížet. Až tolik mi na tomto obchodě nezáleží abych se tam kvůli pouhému prohlédnutí registroval a pak moje registrační údaje byly kdo ví jak zneužité. Takovým stránkám kde je třeba se registrovat aby si je bylo možné prohlížet se snažím vyhýbat.
priklad1: Pokud to s tím finančním arbitrem myslíš vážně tak pak dej zde vědět jak v této tvojí záležitosti rozhodnul. Docela by mne to zajímalo.
S tou cenou to přece víme. Nechá se i objednat, vložit do košíku a prodejce může cenu upravit. I to se mi stalo. Co se týče lokality, že nejde objednat do ČR ještě jsem nezkoušel se připojit přes VPN. Jedno autíčko za 70 dolarů byl sklad ČR, šlo to objednat, přišlo z Německa, ale další už neobjednal. Hlavně žádná celnice. Jednou jsem měl nějaké dohadování s obchodníkem a něco mu nešlo. Vyzval mne abych u něho objednal zboží za 0,01 dolarů. Byl to nesmysl, ale řešilo to nějaký problém. Chtěl jsem kabel UTP. Metr asi 0,1 dolarů. Doprava 3 dolary. Pěkná cena. Jenže 100 metrů nebylo 13 dolarů, ale 310 dolarů. Jistě chyba v systému. Možná jsem se měl domluvit s obchodníkem.
A jinak nespekuluji, nehádám, nevymýšlím si a většinou mne zajímají pouze fakta.
Potvrzujeme přijetí Vašeho podání. Tato zpráva není odpovědí na Vaše podání, ani k ní nebyly připojeny žádné přílohy. Je to pouze potvrzení, že Vaše podání přijala spisová služba Kanceláře finančního arbitra.
priklad1: "Nechá se i objednat, vložit do košíku a prodejce může cenu upravit. I to se mi stalo." Tak to mi připadá dost divné, že by prodejce po objednání mohl dodatečně změnit cenu. To jsi zaplatil kartou uvedenou cenu a prodejce si pak strhl z karty jinou cenu? To si myslím, že něco takového u karet snad asi ani není možné. Jednalo by se o klamání zákazníka.
Proč mám o každé blbosti diskutovat. Není můj problém, že ty to nechápeš. Prostě jsem to využil několikrát. Jednou si pamatuji že jsem potřeboval náhradní díl, po dohodě s obchodníkem, objednal úplně něco jiného, obchodník v koši cenu upravil a náhradní díl, který normálně nebyl v nabídce, poslal.
Vidíš tu objednávku na 0,01 dolarů. Taky tomu nevěříš. Nějaká dohoda s obchodníkem. Prostě chtěl něco poslat vlastně zadarmo, ale potřeboval sledovací číslo a být v systému.
A zboží v koši není zaplacené. Teda já to dělám tak, že nepovolím platbu po internetu a transakce neproběhne.
priklad1: "Proč mám o každé blbosti diskutovat." Myslím, že tě nikdo k tomu nenutí aby jsi zde o všem diskutoval. Když nechceš tak nediskutuj. Pak ale nevidím smysl toho, že tu vůbec nějaké příspěvky píšeš. Pokud tu něco napíšeš tak by jsi měl počítat, že někdo na to může reagovat. Tak už to bohužel bývá v každé diskuzi.
"A zboží v koši není zaplacené. Teda já to dělám tak, že nepovolím platbu po internetu a transakce neproběhne." Tak to v takovém případě nevidím smysl proč něco objednáváš (dáváš do koše) když děláš kroky k tomu aby transakce (platba) neproběhla a objednávka se tím neuskutečnila.
Absolutně nechápeš. Diskutovat mohu. Když napíšu nevím, myslím tak to má svůj význam. Když vynechám přídavné jméno tak je to ověřený fakt a nemám chuť pořád vyvracet nějaké pochyby. Když jsem napsal, že mi moje banka v květnu proplatila dolary únorovým kursem tak to bylo tak a nikoliv jinak. Takže nevím proč jsem furt měl číst, že to není možné.
Ty jsi skutečně ťulpas. Psal jsem ze mám dohodu s obchodníkem že jen pro mne upraví cenu. To může udělat jen v koši. Jakmile se mi cena v koši změní tak to zaplatím. Ovšem to se stále jen asi 2x z pěti set objednávek. Proč že mne těmi tvými spekulacemi děláš troubu. Pochopitelně když něco chci tak to zaplatím.
priklad1: "nemám chuť pořád vyvracet nějaké pochyby." Když na to nemáš chuť tak to prostě nedělej. Nebo nutí tě snad někdo k tomu?
"Ty jsi skutečně ťulpas." Tak tuto poznámku jsi si mohl odpustit, ale urazit jsi mne tím neurazil.
"Proč že mne těmi tvými spekulacemi děláš troubu." Já píšu jak co vidím z mého pohledu a jak si myslím, že by něco podle mne mělo asi být a rozhodně tím nemám v úmyslu z někoho dělat troubu. Pokud se sám považuješ za troubu tak to je tvoje věc.
Příklade, tak já jsem si rozklikla ten Váš odkaz a hodila do svého košíku. Já bych za ty dvě věci zaplatila pouze 2 dolary.
Vendeur: Shop5000155 Store
Color:
3 pack
US $0.95
Livraison gratuitevia Yanwen Economic Air MailTemps estimé pour la livraison: 05/07
Laisser un message
Color:
3 pack
US $1.07
Livraison gratuitevia Yanwen Economic Air MailTemps estimé pour la livraison: 05/07
Laisser un message
Sous-total
US $2.02
Livraison
US $0.00
Coupons vendeur
Total
US $2.02
Rozklikla odkaz. Ještě tak zaměstnat mozek. Těch odkazů bylo víc. Dost zboží je pro jiné a tak mne to netíží.
Pokud se jedná o redukci na konektor C tak já platil dolar
priklad1: "Pokud se jedná o redukci na konektor C tak já platil dolar" A já za totéž pouze 0,15 USD.
Povedlo se ti nalézt lepšího obchodníka. Buď rád. Taky to mohlo být v jiném čase.Ceny se mění, taky hledám. Ale když chceš něco hodnotit, tak jsi se měl taky podívat, že já neměl jenom jeden kus
A je to vůbec OTG redukce z microUSB na USB C
priklad1: Bylo to někdy loni. Je to redukce z USB jaký je na mobilu na velké USB, ale přesně nevím jak se tyto USB různých velikosti označují. ae01.alicdn.com/...
No vidíš. Podle obrázku je to konektor USB samice typu A. Nejspíš OTG a konverze asi na typ C. Aspoň vidím oblé okraje. Může sloužit jedině k připojení běžné flešky k novějšímu mobilu s již novějším konektorem typu C. Dnešní flešky již mají jak USB samec typu A, tak microUSB konektor. Ovšem u mého nového mobilu je třeba konverze z microUSB na typ C. Věřím tomu, že budou i k dispozici flešky s konektorem C.
priklad1: "Může sloužit jedině k připojení běžné flešky k novějšímu mobilu" Jak víš, že to tak je? Mám vyzkoušené, že to na mým 2,5 roku starým mobilu funguje přes tu redukci jak s klávesnici tak s myší a samozřejmě i s fleškou, ale to mi asi nebudeš věřit.
Podívej něco si o tom přečti. Že máš mobil 2,5 roku tak už můžeš mít konektor typu C. Aspoň to podle fotky tak vypadá. Jenže budeš psát a psát, ale důležité info si necháš pro sebe. Co se týče flešky to je praktické použití. Ještě jsem neviděl šílence který by si k mobilu připojoval klávesnici, nebo myš. Jistě že to jde. Dokonce jsem to používal, když se u tabletu rozbil dotek. Co se týče hardwarové klávesnice bych se divil, že v mobilu k ní byla nějaká apka. Jistě je na Google play, ale ta je placená. Že by jsi ji zakoupil?
Co se týče flešky často je problém na ni nakopírovat data z mobilu. Načíst data je OK.
priklad1: "Co se týče hardwarové klávesnice bych se divil, že v mobilu k ní byla nějaká apka. Jistě je na Google play, ale ta je placená. Že by jsi ji zakoupil?" Jestli v mým mobilu na připojení klávesnice je nějaká apka to nevím. Prostě jsem tu klávesnici přes tu redukci připojil vyzkoušel a fungovalo to. Žádnou aplikaci na to jsem do mobilu nestahoval, ale to mi asi také nebudeš věřit. Jinak by jsi nemusel označovat šílencem každého kdo si jen tak na vyzkoušení jestli to funguje připojí k mobilu klávesnici nebo myš, ale od tebe asi nic jiného nejde čekat.
To víš že ti budu věřit. Už vidím jak píšeš mail a připojuješ hardwarovou klávesnici asi kabelem. Možná i bezdrátově. Měl jsem asi 6 tabletů, dokonce i pouzdra na 10" tablety s USB a musela být OTG redukce. Pochopitelně se v Nastavení musí zvolit jiný typ klávesnice. Ano fungovalo až na Space. Já jsem psal kdo to používá. Zkoušet můžeš co chceš.
priklad1: "Nastavení musí zvolit jiný typ klávesnice." Budeš se divit a asi mi opět nebudeš věřit, ale já jsem klávesnici přes tu redukci prostě připojil k mobilu a hned jsem mohl psát a fungovalo to bez toho aniž bych musel v mobilu volit jinou klávesnici nebo nějak měnit nějaké nastavení.
S tebou se těžko o něčem diskutuje když si myslíš, že pravdu máš vždy ty a nikdo jiný ji mít nemůže.
Víš co vzdej to. Buď rád že máš speciální mobil, nebo o tom nic nevíš. Zatím u každého mobilu či tabletu se vybírá kterou klávesnici budu používat. Pochopitelně pokud ji mám nainstalovanou a zapnutou. Takže mohu mít některou virtuální, hardwarovou i hlasovou.
priklad1: A ty by jsi to tak náhodou nechtěl vzdát když vidíš, že tu tvojí pravdu nedokážeš prosadit?
Já jsem si vzpomněl na začátek tě trapné diskuze, že mi Air banka zaúčtovala v květnu dolary únorovým kursem. Bylo vás víc které nepřesvědčil ani výpis z banky. Takže bych doporučil stáhnout ocas mezi nohy a zavřít úsbu.
Já se zmínil že čekám redukci z microUSB na konektor C za 2 dolary. Hned jsi se vytahovat že jsi koupil snad za 0,15 dolarů. Vůbec ti nevadilo že máš jeden kus, já jich mám mít víc. Nakonec z tebe vylezlo, že máš úplně jiný typ redukce. Co k tomu říci. Vůbec nic.
priklad: A proč bych měl mít jiný typ redukce když ani pořádně nevíš jakou tu redukci mám. Já sice nevím jakou konkrétní redukci máš ty, ale podle toho co jsi sem dával to vypadá, že by to mohlo být stejné s tím co mám já. Možná barva bude jiná.
Pokud jde o ten tvůj výpis z banky který jsi tu dal tak já nezpochybňuji, že to tak bylo. Zpochybňuji pouze to jestli to tak je zprávně a jestli to náhodou nemělo být jinak. Nejsem bankéř a až tolik se v tom nevyznám abych to mohl posoudit.
Já na redukci dal odkaz. Každý se mohl podívat, pokud by chtěl, jaký to je přesně typ a kolik kusů je lot. Co se týče vrácení peněz. Ve sporu nebylo zda to má správně banka. To je věc arbitra. Ve sporu bylo, jak to banka zaúčtovala. Přesně tak jak jsem uvedl. A je jedno zda je to dobře, nebo špatně.
U malých částek to vůbec neřešte. Jestli to stojí půl dolaru nebo dolar, rozdíl je minimální. Z Číny bude zásilka k Vám putovat déle, protože je to větší vzdálenost.
Chápu, že pro některé lidí je jedno jestli za něco zaplatí třeba o 15 Kč více nebo méně a vůbec to neřeší, protoýe peněz mají dost a takové částky pro nich nic neznamenají. Mne ale jde mj. i o princip, že proč platit více když stejnou věc mohu koupit i levněji. V Číně lidí kupují asi hlavně proto, že je tam to zboží levnější než v Česku a tak proč si to prodražovat třeba i o něco málo dražším zbožím když je to tam možné koupit i o něco levněji.
Já se řídím heslem - vydělej a nechej vydělat. Pokud u nás nějaká věc stojí například 200,- v Číně 20 a ve Francii 25,- raději bych podpořil evropský trh.
Je to Tvůj problém. Chápeš, že celej trh stojí na konkurenci. Pokud tento systém nabouráváš, tak se chováš nedemokraticky.
Bohužel spousta obchodníků nejseou tím posledním článkem řetězu českých výrobců. Jsou to jenom prekupnici, kteří žádné hodnoty nevytvoří. Ty jen podporuje české šmelinaře kteří parazitují na levné pracovní síle někde v Číně, nebo ve Větnamu.
"Pokud tento systém nabouráváš, tak se chováš nedemokraticky." I kdybych kupoval stejné zboží o tisíce dráž, Vám to může být u ...
lukas32: Podpořit evropsky trh není špatná věc, ale ten evropský trh je z velké části zaplavený zbožím Made in China takže tím vlastně nepřímo podporuješ i čínské výrobce a necháváš tak vydělávat i jim, ale asi si to nejsi schopen uvědomit. Mne je jedno kde a za kolik nakupuješ ty a stejně tak by to mohlo být jedno i tobě kde a za kolik kupují jiní.
Pro rádce rk22. Je pravda, že můžete dát zboží do košíku, ale nemusíte ho hned platit. Mně se to jednou stalo omylem, ani jsem o tom nevěděla. Obchodník to samozřejmě vidí a hned Vás kontaktuje s tím, že musíte zboží napřed zaplatit, jinak ho nemůže odeslat. No a v tom momentě můžete s obchodníkem začít smlouvat o ceně. Opravdu může změnit cenu pro to konkrétní zboží a jenom pro Vás a o tom vím proto, že jednou se mi stalo, že mi poslal prodejce jiné číslo nějakého svetru a barvu a on mi raději nabízel výraznou slevu na další objednávku, protože nechtěl, abych otevírala spor a hlavně potřeboval kladné hodnocení. Tak proto to vím. Ale jinak tuto možnost nevyužívám, protože o nevyhovuje mé povaze. Neumím smlouvat, protože mi to přijde trochu pod úroveň. Když na něco nemám, tak si to jednoduše nekoupím, nebo hledám možnost, jak si to sehnat levněji. Ale bez toho, abych se musela ponižovat nějakým handrkováním.
suzymon: Já zboží do košíku dávám až už jsem rozhodnutý ho koupit a pak ho i hned zaplatím, ale souhlasím, že v košíku může být i když se hned nezaplatí. Možné to je, že se dá s Číňany na AliExpress smlouvat cenu. O tom jsem nevěděl a ani mne to nenapadlo. Vím pouze, že se dá smlouvat cenu s některými Poláky na polských přihraničních tržnicích.
Já jsem si článek přečetla a nepřipadá mi, že by tam dotyčná "mlela nesmysly". Také se mi už stalo, že balíček došel do jedné ze zdějších zásilkoven a na vyzvání zásilkovny, jsem si pro něj musela sama dojet. Bylo to loni v zimě a stalo se mi to několikrát. Moc se mi to nelíbilo, ale hlavně že to došlo a nic nikdo zpátky nevracel. Naopak vrátila do Číny balíčky pošta a to na začátku problémů s "coronavirem", protože v tom doručování najednou měli guláš, prý kvůli chybějícím zaměstancům. Mně doslova jako vysvětlení řekli, "nejsou lidi". Ale tomu jsem nevěřila, proč by nebyli ze dne na den lidi? Ale nehádala jsem se. Pak se to zklidnilo i tam a už to funguje v pořádku.
Já si naopak myslím, že ta vysvětlení v tom článku jsou logická. Čínský prodejce samozřejmě hledá tu nejlevnější možnost, jak dopravit zákazníkům zásilky, když zákazník poštovné neplatí a platí ho on sám. To je jasné jako facka. Sama jsem si tenkrát říkala, že jsou opravdu ti Číňani vynalézaví a chytří, když objevili možnost té zásilkovny. Určitě je to vyjde levněji, než Č. pošta. Jediný mínus pro zákazníka je v tom, že "zásilkovna" nedováží domů a člověk si pro to musí dojít. Ale z toho důvopdu je to také levnější služba.
Sice nevím jak poznat doporučenou zásilku, ale už vím že sledovací číslo vstupuje do sledování ČP.
Objednávka 5. května doručení Free.
22.5 zásilka převzata do přepravy
27.5 pošta Praha 120
29.5 zásilka v přepravě
Uvidíme kdy dorazí, popřípadě jaký by byl záznam, kdyby zásilka neprošla celnicí. Byla něco málo nad limit
@rk22
Mele tam nesmysly na tom blogu barborka ze Zasilkovny, Eshop nic neví eshop objednává U ali jak s presu ali expres si sjednal evropskýho dopravce a ten si sjednal zásilkounu...
Myslím že teď už by to mělo být vyřešené a ali expres už by zásilkounu neměl používat, hádám že spousta těch zásilek se vracela jako nedoručitelná, ale to jen spekulují, pokud někdo jste dostal v posledních 3 měsících přes zásilkou v no, tak to by byl dobrý fail.
já jsem od prodejce, co mi to poslal přes zásilkou v no, a vrátilo se to, vyndal nové zboží, a to došlo tuším dpdčkem
Jestli AliExpress ví nebo neví, že se to zasílá na výdejní místa zásilkovny to nevím a nehodlám se ohledně toho dohadovat. Každopádně když prodejce z AliExpress zásilku odešle na adresu kupujícího tak dopravce by to na tu adresu měl také i doručit a ne, že to doručí na nějaké výdejní místo třeba zásilkovny. To, že to Číňané zasílají přes nějakého možná levnějšího dopravce a ten to pak předává k doručení zásilkovně na jejích výdejní místa není dostatečnou omluvou. Pokud Číňané objednávají doručení zásilky na konkrétní adresu tak by měli trvat aby to tak bylo i doručené a pokud to přepravce zašle jinam např. na výdejní místo zásilkovny tak by to měli u něho reklamovat. Zákazník by měl předem vědět kde mu bude objednané zboží doručené a pokud se to zasílá na výdejní místo zásilkovny tak by to u zboží mělo být uvedené a zákazník by si měl mít možnost vybrat konkrétní zásilkovnu na kterou to chce doručit. Takové zásilky pokud je navíc někomu zásilkovna ani neoznámí by měly být reklamovatelné a AliExpress by to měl uznávat a vracet peníze. Ať si to pak prodejce reklamuje u přepravce, že nezajistil doručení zásilky na uvedenou adresu.
Pavlos, dopadne to dobře. Až to dojde do té konkrétní zásilkovny, dostanete od ní sms zprávu s číslem a půjdete si zásilku vyzvednout. Navíc Vy můžete už sledovat kde se zásilka nachází. Určitě nebude žádný problém. Je to otázka dní, to je vše.
Ahoj Pavlosi, já také objednávám hodně a také jsem byla poprvé překvapená, když se mi objevil balíček v zásilkovně. Už je to ale dost dávno, poprvé to bylo loni kolem Vánoc, ale všechno bylo v pořádku. Akorát byla zima a já jsem pro něj musela na kole a to mne dost naštvalo. Ale teď už jsem dost dlouhou dobu nic přes zásilkovnu nedostala a to mám v jednom kuse kolem 20 -30 objednávek na cestě. Jak už jsem vysvětlovala, objednávám pro své kamárady a jejich kamarády, tak toho je docela dost. Ale protože opravdu objednávám hodně a kolikrát to samé zboží, tak jsem si všimla, že se to dost změnilo. I ti prodejci, u kterých jsem kupovala a začátku roku, dnes podražili kolem 5 $ a dělají to tak, že zboží sice nechají za stejnou cenu, ale už je tam přidané poštovné a to tu věc zdraží. Ale pořád se to ještě rentuje. Nedělají to všichni, ale je jich hodně. Ale z 99% s doručením nemám problémy a chodí mi to domů a někdy až překvapivě brzo.
Několik nových informací. Tak ČNB co se týče proplacením vrácených dolarů starým nevhodným kursem se dosud neozvala. Co se týče Číňana a nedodaného zboží z února mohu potvrdit, že po několika prodloužením ochranné doby Číňanem přistoupil Číňan na moji nabídku. Nedodané zboží jsem objednal znova a požádal o úpravu ceny na 0,01 dolarů. To se stalo a já znova objednal za 24 haléřů. Nedodané zboží jsem mu pochopitelně potvrdil příjem. Ano je tu jedno ryziko. Pokud by ani nová objednávka nepřišla, dostanu zpět 0,01 dolarů. Bez objednávky a sledovacího čísla Číňan nemůže náhradu poslat. Původní cena 1,01 dolarů, takže škoda maximálně dolar
Potíže s Aliexpresem. Nejdříve jsem si všiml že si někdo zaregistroval Login Priklad1. Já to nebyl, ovšem někdy se spletu. Takže 11.
Balíček za 1,01 dolar z února. Psal jsem že nedorazil, otevřel jsem spor, obchodník mne přemluvil ať spor zruším, což se stalo a ještě chvíli počkám pak že vrátí peníze. O peníze u banky Air opět v únorovém kursu o to jsem nestál, tak můj návrh byl, že objednám znova a obchodník upraví cenu. Nebudu přesvědčovat ty co tomu nevěří, obchodník upravil cenu na 0,01 dolaru já s touto cenou ukončil objednávku a potvrdil příjem nedodaného zboží. To bylo v polovině června. A tuto středu přišel balíček. Jenže který. Ten objednaný v únoru nebo v červnu (to by bylo dost brzo). Vůbec neodpovídalo sledovací číslo a obchodník chtěl foto. Na štítku bylo vypraveno z Yerevan Armenia. Dle obchodníka to není jeho zboží a já jinde neobjednával. A tak jsem obálku namočil. Na přelepeném štítku prosvítalo ze spodu sledovací číslo objednávky z června. A pak se v tom vyznejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.