Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní neschopnost - výplata

Od: lenka97 odpovědí: 17 změna:

dobrý den, stal se mi takový prooblém, od 6.6 2019 jsem byla v pracovní neschopnosti na koncí měsíce jsem zasílala do práce lístek na peníze , ale dnes mi přisla výplata 500KČ. tak jsem volala do práce co to má znamenat a bylo mi řečeno že lístek jim sice došel k 28.6.2019 ale oni to zasílají ještě na účtárnu a tam že to přišlo už pozdě, a že peníze tenhle měsíc vubec nedostanu ale dají mi je až v další výplatě, což pro mě znamená že já budu celý měsíc bez peněz a ještě se mi to v další výplatě zdaní, je tohle vůbec možné? lístek jsem zaslala na adrwsu ktrerá mi byla od zaměstnavatele dána , takže přeci není můj problém že oni to zasílají ještě někam jinam.já to zaslala včas a včas jim to také došlo. mohu se nějak bránit? přeci mě nemohou nechat měsíc úplně bez peněž.. předem děkuji za každou radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Nemocenská se nedaní.

Co tak problém řešit t přímo s účetní? Třeba požádat o mimořádnou zálohu.

lenka97
hodnocení

to jsem nevěděla ale i tak jak mě mohou nechat celý měsíc s 500 stovkama

lenka97
hodnocení

účetní je neochotná a nechce se semnou o tom vůbec bavit

id

I účetní má svého nadřizeného, tak volejte, ještě lépe pište, třeba řediteli.

lenka97
hodnocení

zkusím to. děkuji

jak mě mohou nechat celý měsíc s 500 stovkama to ,žel,nikoho nezajímá,snad každému je to jedno!
Nechci malovat čerta na zeď, ale sociálka má na vyřízení 3 měsíce takže s těma 500 můžeš podle našich zákonů zůstat doma čtvrt roku. Ne jen měsíc.

@totak, sociálka má na vyřízení 30 dní, tak tazatelku neplašte. Tazatelce bych doporučila, aby si zkusila v práci požádat o mimořádnou zálohu.

No praxe je poněkud jiná. Též znám osobně kolegy, kteří čekali na dlouhodobé neschopence i čtvrt roku na peníze.

@libor007 zřejmě nebyly podklady úplně v pořádku, chyběl nějaký podpis, nebyl doložen např. záznam o úrazu apod. Neschopenka je v podstatě poukaz na státní peníze. Nesmí být poškrtaná, zabělená, opravvované datum bez parafy a podobné projevy lidové tvořivosti. Výplata dávek se sleduje až z "nejvyšších pater", na poradách u ústředního ředitele se předkládají statistiky. Každý jednotlivý případ výplaty dávky, bezdůvodně posunuté nad 30 dní, je řešen a protřásán na poradách okresních správ.

m123*
hodnocení

0x

U nás v práci je to většinou taky tak. Dělám v jiném městě než máme účetní a taky to trvá. Holt budete muset sáhnout do strožoku a příští měsíc až vám nemocenská příjde to tam vrátit.

hodnocení

0x
Pokud žiješ od výplaty k výplatě(bez urážky),tak jsi měla zavolat do práce - ideálně přímo účetní a zjistit si, jak to chodí. Mohla jsi doklady poslat přímo na účtárnu a teď tady nebrečet. Obrana není žádná, prostě blbá shoda okolností. Firma v zásadě nepochybila, ač chápu Tvoji naštvanost. Zkus se dohodnout na záloze, nicméně je to jen prvních 14dní na vrub zaměstnavatele a zbytek už od sociálky. A s tím Ti zaměstnavatel též nijak nepomůže.
lenka97
hodnocení

Ale já se tady bavím o zaměstnavateli nikoliv o sociálce:) jinak problém byl vyřešen ;) všem dekuju opravdu pochybil zaměstnavatel měli bordel v papírech ;) a papíry jsem na uctarnu poslat nemohla protože mám proste debilni firmu a oni chtějí vše k sobě a potom si to posílají dal sami :)

lukas93
hodnocení

0x

nechapu proč jsem píší lidi kteří tomu absolutně nerozumí a jen paní straší , podle toho co píšete tak je chyba na straně zaměstnavatele pokud jste všechny papíry dodala včas a bránit se určitě můžete nepamatuju si přesně teď jaký to byl zákon ale řešil jsem to samé , a peníze mi poslali ještě dodatečně ten měsíc

Lukáši, proč nepokračujete pod nickem Lenka

@milancukrar asi ze srandy *zed*

Lukáši, mohl jste to Lence říct rovnou a netahat problém přes poradnu.*stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]