Nejste přihlášen/a.
dobrý den,přítel semnou chce už spát,chodime spolu 11 mesicu ješte sme spolu nic nemely,ja jsem pana...beru antikoncepci,ptal se me ale beru ji práve zatim jen na akne a pomáhá mi..nechce mit ale kondom,já se bojim aby ch neotehotnela,pac ji sice beru,ale nwkdy zapomenu,stane se i neco kdybych zapomela a pritom s přítelem spala? jak to funguje?dekuju za rady
Pokud vás má rád, tak si kondom vezme. Pokud bude trvat na tom, že ne, nemá vás rád. Je to tak jednoduché.
ringo ty si měl/a první sex s ochranou? romanaa-poraď se znovu ohledně antikoncepce se svým gynekologem(telefonicky). Známá používala "antikoncepční prášky" a i přes to má dnes osmnáctiletého syna..
Tak dokud to díte nesplodíte (nebo si nedojdete na spermiogram), nevíte, jestli je to otázka spolehlivosti nebo neplodnosti. Znám jednu, co do sebe roky cpala prášky, aby neotěhotněla a když otěhotnět chtěla, tak se dozvěděla, že ona mít děti nikdy nebude a ani nikdy nemohla. Tedy kdyby ty děti mít nikdy nezkusila, může dodnes podle svojí zkušenosti neotěhotnění tvrdit, že je HA naprosto spolehlivá.
A při přerušované souloži mám jednu velkou výhradu. Ne vždy se stane, že mají oba dva orgasmus zároveň nebo žena dřív. A co pak? Po ejakulaci, ať už je kamkoliv, tam bez jiné ochrany vrátit nejde, navíc není moc času, u někoho opadne erekce rychle, u někoho později, takže má žena čas ještě minutu dvě se dodělat na polotvrdém, ale na nasazování kondomu nebo jiné alotrie to není.
A kolikpak je Vám let? Brát antikoncepci na akné, je sice dneska asi normální, ale nebude to bez pozdějších vedlejších následků. Jestli je teda pravda to co zde píšete. Jsou to léky na bázi hormonů, já se divím, co všechno jsou ochotni dnes lidé polykat, aniž by si položili elementární otázky. Píšete, že neberete léky pravidelně. Podle mne to v tom případě fungovat proti otěhotnění nebude.
S dovolením bych reagovala na tři podstatné věci vašeho dotazu: přítel, akné a antikoncepce
Je pravdou, že pokud přítel není ochoten používat kondom proto, abyste neměli děti, pravděpodobně děti chce. Zavedla bych na toto téma diskusi. Pokud to vidí tak, že antikoncepce je na vás, můžete mu sdělit, že dnes je rovnoprávnost, a že může používat jinou antikoncepci než kondom nebo přerušovanou soulož. Už jsou i prášky pro muže, ale taky si může nechat podvázat chámovody, ovšem s rizikem, že pak nebude mít děti nikdy. A pokud není ochoten, proč byste měla být ochotná vy, je to nejspíš o tom, kdo koho miluje více a bohužel je to tak vždy.
To, že berete hormonálku na akné, už je dnes běžné, pokud lékař usoudí, že projevy akné jsou způsobeny hormonální nerovnováhou ve vašem těle. Většinou je to nedostatkem ženských hormonů, které toto dokáží upravit. Problém je, že když vynecháte, může se akné zhoršit, protože hladina hormonů klesne a než se dostane zpět na správnou úroveň může to chvíli trvat. Určitě jste to již pozorovala.
Pokud se týká hormonálky jako antikoncepce proti otěhotnění, záleží na tom, jaký typ máte. U většiny platí, že pokud vynecháte tabletu (vezmete po déle jak 24 hodinách), tak dojde ke kolísání hladiny právě hormonů a to umožní vyšší šanci na oplodnění a ano může se to stát. Většinou se doporučuje až do konce cyklu (než začne další menstruace) se proti oplodnění chránit další metodou. Pokud na prášky zapomínáte, doporučuji nastavit na telefonu upozornění a pokud ani to nepomůže, zkuste nějakou trvalejší, pokud jí gynekolog povolí, měsíčně se lepí náplasti na tělo (mám odzkoušeno a neodlepují se pod vodou, pokud se správně nalepí), nebo injekce ty jsou na tři měsíce, nebo tělísko DANA, které vydrží několik let, ale pozor na pearcing na genitáliích muže, to může s tělískem způsobit dost velký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.