Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozemky v registru- jak zjistit co je na nich

Od: lujs® odpovědí: 13 změna:

Zdravím všechny poradce a poradkyně... *slunce*

Můžete mi prosím poradit jak zjistit z nějakých pozemkových registrů co se nachází na zděděných pozemcích?

V Usnesení je napsáno - II. schvaluje dědickou dohodu, podle níž nemovitosti zapsané na LV 55 pro obec a

katastrální území Šebetov, a to pozemky ve zjednodušené evidenci - původ Pozemkový katastr 1003/1 1004/1

a dále pozemky ve zjednodušené evidenci - původ Přídělový plán nebo jiný podklad 5173 a 5296 nabyl do vlastnictví atd. atd.

Chtěli by jsme než se tam rozjedeme nějak zjistit něco podrobnějšího.

Všem děkuji za rady...*uf*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

2x

Jedině nahlédnout do katastru nahlizenidokn.cuzk.cz/... je tam možnost se podívat i na leteckou mapu, ale bude to hodně z dálky, podobně byste to asi našel i na www.mapy.cz

jirbar*
hodnocení

1x

1003/1 vlastník A.G. ze Sušice 558 m2 parcela zjednodušené evidence

nový vlastník F.G. zaplombováno 26.2.2010

1004/1 1942 m2 ostatní totéž

hodnocení

Tam jsem se bohužel nic nedozvěděl... *plac*

carterv*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nahlizenidokn.cuzk.cz/...

tam už pouze zadáte parcelní číslo tedy 1003/1 a 1004/1, zjistíte, co vše je uvedeno v KN.

Co se týká ohledně toho, co znamená, že jsou pozemky ve zjednodušené evidenci a jaké pozemky se tam eviddují, si přečtěte zde:

nemovitosti.cz/...

§ 29, zákona o katastru nemovistí

(3) Zemědělské a lesní pozemky, jejichž hranice v terénu neexistují a jsou sloučeny do větších půdních celků, se evidují do doby jejich zobrazení v katastrální mapě, nejpozději však do doby ukončení pozemkových úprav podle zvláštního předpisu, 18) zjednodušeným způsobem s využitím bývalého pozemkového katastru, pozemkových knih a navazujících operátů přídělového a scelovacího řízení. Údaje zjednodušené evidence se považují za součást katastrálního operátu.

jabraka*
hodnocení

0x

V katastru nemovitostí najdeš jen čísla parcel a jejich specifikaci.A soupis majitelů s adresou.

Stavební pozemky a to co je na nich může být zakresleno na plánech k stavebnímu povolení na odborech výstavby obecních či městských úřadů.

JABRAKA

hodnocení

A je to nějak přístupný přes internet?

hodnocení

Tohle všechno jsem tam našel.

Já bych spíš potřeboval vědět co na těch pozemkách je?

Teď odcházím takže asi 2hodiny nebudu odpovídat...

jirbar*

No stavba asi na nich nebude, ale může tam být třeba skládka nebezpečného odpadu. To však není v evidenci katastrálního úřadu.

hodnocení

No jo ale jak to zjistit? *klik*

8976*

no nejlepší je navázat kontakt s OÚ v obci , požádat je o výpis z katastru a o informace o pozemcích, pokud tam OU je nebo v pověřené obci, pokud by na pozemcích bylo nějaké uložiště , skládka může se vám to pekne vymstít, ale pokud je to dědictví a přijali jste ho tak už je to jedno...stejně bych doporučoval kontakt se starousedlíky ti vám zodpoví případné otázky a jsou schopni / příp.starosta/ vám pozemky fyzicky ukázat...

kolondraemil

Nevím jestli si děláte legraci nebo máte nějakou nemoc. Tak si tam zajeďte a uvidíte. Copak vám někdo tady může říct, co se na nějakém pozemku nachází? Je vidět, že se mimořádně hodně nudíte, tak si vemte kolo a vyražte.

hodnocení

Věc se má tak že se jedná o dědictví po dědovi kterej umřel v roce 1984 a teprve teď se zjistilo že ještě vlastnil 4 pozemky o kterých píšu. Původní dědicové (jeho žena a děti) dědictví tenkrát přijali. Teď si nás pozvala notářka která nám jenom oznámila že zřeknout se těch pozemků už nelze jelikož je tenkrát přijali. Jelikož můj otec jako jeden z tehdejších dědiců už taky nežije, tak jsem se stal spoludědicem. Uzavřeli jsme dohodu a teď se snažíme zjistit co to je za pozemky.

Prosím o slušnost a ne o nějaký přihlouplý poznámky o jízdě na kole a podobně. Kdyby to bylo ve vedlejší vesnici tak bych sem o tom asi nepsal a jel bych tam. Já když na nějakým foru odpovídám na nějakej dotaz tak se snažím pomoct a né chytračit, protože nikdy nevím co k tomu kteréhokloli člověka vede k položení otázky a jaké vedlejší věci nebo důvody vedou k nějakýmu dotazu. Nikdy nevíme co který člověk prožívá pokud ho neznáme osobně. Někdy to bohužel nevíme ani když toho člověka známe... DĚKUJU...

jirbar*

Nenechte se vytočit. Občas se tady objeví jeden Emil co se chová jak Debil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]