Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Prosím rádce,jestli někdo náhodou neví,za jak dlouho,po návštěvě u neurologa,když jsem byla naprosto nespokojená,můžu jít k jinému?Pokusím se vysvětlit,co se mi stalo..Asi v roce 2011,jsem navštěvovala svého neurologa,kde jsem byla naprosto spokojená.Začala jsem ovšem dost marodit,problém s polykáním a už si semnou na gastru nevěděli rady a tak doktorka doporučila,že bych měla jít na neurologii a ke komu chodím.No,její názor,že bych měla jít k někomu ještě lepším,zařídila mi návštěvu u neoroložky a já jsem v zoufalosti jen souhlasila a přitom vůbec nechtěla opouštět svého doktora..Paní doktorka se mě ujala,napsala všelijaká vyšetření,kde se na nic nepřišlo a nakonec mě problém vyřešili ve fakultní nemocnici v Praze,ale to proto,že jsem tam zoufalá zavola a náhodou se mě ujali-nemuseli,takhle by mohl zavolat každý.Dále jsem byla před vlastním rozhodnutím,jestli se vrátit k původnímu neurologovi,nebo zůstat,tam kam mě přehodili.Paní doktorka na mne působila trochu zvláštně,už tenkrát mi bylo divné,že při vyšetření,nervozně svačí,přesto,že se dostavila do ordinace o hodinu déle než měla..Ale člověk odpouští,spíše kouká na to,co pro mne udělá.Z jejích vyšetření bylo zřejmé,jen,že mám cystu v hlavě a hyperplázii na brzlíku,což nejdřív popletla..Volala jsem tenkrát kvůli výsledku z MRI a ona mi řekla do telefonu,cituji..No,máte tam nádor,tak se to bude muset vykuchnout!rozhodilo mě to,koho by ne a navštívila ji osobně na objednání..Zmateně hledala v kartě,opět svačila..Povídá:Jé já jsem se spletla.Nic se kuchat nebude,máte jen zmnoženinu na brzlíku,musí se to jen hlídat a tu cystu také,jen kontrola..Tak se mi ulevilo a opět jsem u paní dr.zůstala dál..V roce 2017 jsem byla na kontrole MRI hlavy.když jsem volala na výsledky,bylo mi řečeno,že tam paní dr.nebude 2 měsíce,že jde do léčebny,lidi šuškali,že na psychiatrii,kvůli stravování..Zprávu tedy poslali obvodní,která mi řekla,že cysta se jen trochu zvětšila.dál jsem nic neřešil,ikdyž jsem věděla,že bych dr. měla navštívit a jít ještě na jednu MRI,jak říkala-zase s tím brzlíkem.Ono čas letí,uběhly dva roky a já mám ted dost závažné potíže,že vše napovídá na parkinsna,ale nemusí to být.Už jsem uplně vyčerpaná ze samovolných pohybu,proto jsem se před 2 měsíci objednala opšt k paní dr.a dnes navštívila.Tentokrát jsem uplně rozlobená z jejího chování,že mi snad ani nikdo neuvěří,co se tam odehrávalo:Přešla jsem do čekárny první a hodinu čekala,než mě vzali a věděli o mne.To by mi tak nevadilo.když mě konečně pozvali dál,paní doktorka mě oznámila,že má hrozný hlad a že se musí nejdřív najíst..Takže v malé ordinačce,kde sídlila i sestra,čekala jsem přímo vedle paní doktorky,až se nají.Trvalo to dlouho,tak jsem jen pronesla,že bych tu měla mít výsledky z MRI,že jsem zde 2 roky nebyla,ale zprávu,že vím,jelikož ji dostala i obvodní.Ale také jsem podotkla,že dnes přicházím z uplně jiného důvodu,jen jsem ji na to chtěla připravit a čekala,až se paní dr.dopapá..S plnou pusou povídá.To jste hodná,že jste mě na to upozornila,kolikrát se stává,že uzavřu zprávu a pak mi teprve lidi říkají,s čím vlastně přišli.Divné,né,?Dále a pořád za svačinky paní dr.se hrabala v kartě a tvrdila,že tam žádné výsledky z MRI nemá,ale jen CT.Já ji povídám,že jsem na žádném CT nebyla.Po chvíli hledání zjistila,že má u mne v kartě,zprávu uplně někoho jiného a kde je zpráva,kterou hledá nikdo nevěděl.Zčínala jsem toho mít dost a volala hned k obvodní a předala tel.paní neuroložce na ucho,kde ji moje dr.přečetla zprávu.Pak se mě dále zeptala s čím tedy přicházím.říkám,že mám samovolné pohyby hlavy,hlavně v klidu když si lehnu a různé příznaky jakoby Parkinson.Rovnou mi řekla bez jakéhokoliv vyšetření,že to né,že Parkinsn to nebude a že by se mohlo jednat o Torticolis a že musím na vyšetření..Zavolala tedy jistému dr.se slovy:Prominte pane doktore,budu mluvit s plnou pusou,právě svačím,ale mám tady pacientku,bla,bla,bla,,Tak lékař ji odvětil,že toto vyšetření neprovádí,že to nehradí u něho pojištovna..Následně se paní doktorka dojedla a pravila,že pojedu do Pardubic,ale že tam hned zavolají a objednají.Tak čekám dál a prostě se tam nedovolali.Další postup zvolila následovný,že mě objedná až na září na kontrolu k ní a pak že tam zase zavolá a zkusí mě objednat..Říkám,ale to uběhnou 2 měsíce...Nezmohla jsem se na víc..Místo odpovědi,paní doktorka někam odešla a já tam seděla se sestrou.nikdo mi neřekl,hotovo,můžete si jít..Když jsem pochopila,že tady už nic nebude,odešla jsem a asi po půl hod. se mi rozleželo v hlavě a zavolala tam dotaz s omluvou,že teda zas otravuju.Prosila jsem sestru,jestli by tam nebohli přece zavolat jindy a né čekat až do září na objednání a následovně zase čekat,než se tam dostanu.Nejdřív mi tedy řekla,že tam ještě teda zkusí zavolat a nebo at si tam klidně dojedu.Moji rteakci nečekala,povídám,já si tam klidně dojedu,když mi dáte žádanku,je mi fakt zle..A to se začalo couvat a že mi předá paní doktorku.A ta mi řekla pěknou lež,že prý přes prázniny tam neobjednávájí..tak oni se tam nedovolaj,mi sstra skoro tam chtěla volat znova a najednou se ví,že tam neobjednávají.jakpak by to asi věděli,když se tam nedovolali!A tohle je na mne už moc.Nevyšetřila mě,bordel v kartě,neochota..Já ted ale nevím,zda můžu přestoupit hned k jinému neurologovi,když tady něco načali tzv řešit a já bych chtěla jít se stejnou věcí jinam.Mají v tom peníze a nevím,jestli když půjdu jinam,jim to VZP uhradí?
Lékaře můžete změnit kdykoliv a pojišťovna vám ošetření/vyšetření uhradí. Názor jednoho lékaře můžete konzultovat s jiným lékařem. Máte na to právo ze zákona!
Z. č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění
§ 11
(1) Pojištěnec má právo
b) na výběr poskytovatele zdravotních služeb na území České republiky (dále jen "poskytovatel"), který je ve smluvním vztahu k příslušné zdravotní pojišťovně, a na výběr zdravotnického zařízení tohoto poskytovatele; v případě registrujícího poskytovatele může toto právo uplatnit jednou za 3 měsíce,
Z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách
§ 28
(3) Pacient má při poskytování zdravotních služeb dále právo
c) vyžádat si konzultační služby od jiného poskytovatele, popřípadě zdravotnického pracovníka, než který mu poskytuje zdravotní služby; to neplatí, jde-li o poskytování neodkladné péče nebo o osoby ve výkonu vazby, trestu odnětí svobody nebo zabezpečovací detence
Nemusí se však jednat o zajištění dalších vyšetření, ale pouze o druhý odborný názor, aby si pacient ověřil, zda další odborník s dosavadním postupem léčby souhlasí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.