Nejste přihlášen/a.
čtyřleťák, který by měl mít vstup zdarma musí mít nějakou nulovou vstupenku?
Z jejich stránek: Slevy platí pouze po předložení průkazu, děti a mládež od 6. do 19. roku života
Takže asi pas pro 4-letého, který ukáže zřízenci u vstupních vrat?
byla jsem s dcerou v ZOO tak dva týdny nazpátek. metrem se nebojte, je to OK. na nádraží vlezete do metra. tak trochu mě překvapila rozlehlost - přímo pod zemí z jedné strany jezdily tramvaje, z druhé strany nějaký asi regionální vlak. do metra se šlo ještě o další patro níž, ale v pohodě, byly tam směrovky. jelo se Karlsplatz, tam byl přestup na zelenou linku. šlo se pořád po směrovkách, dovedlo nás to na správné nástupiště metra, které ovšem naším směrem mělo výluku, takže se po těch směrovkách pokračovalo dál na náhradní dopravu. muselo se vylézt z metra a malý kousek přejít, ale pořád po směrovkách, které byly dobře viditelné a dobře značené. došlo se k autobusu, který byl přistavovaný jeden za druhým (alespoň když jsme tam byli my) a ten nás dovezl na Längenfeldgasse, což byla konečná a zároveň přestup zpátky na metro. přestup byl viditelný. a odtud metrem do Hietzing. pohoda, klídek, žádnej stres, všechno krásně značené, nikde jsme nečekali ani nebloudili. němčinu jsem (naštěstí) opravdu nepotřebovala lístky na metro jsme si koupili (anglicky) ve stánku, ale koukala jsem, že přímo před vlezem (tedy už v podzemí) do metra byly i automaty na lístky, fungovaly jak na drobné, tak i na bankovní karty.
vstupenka do ZOO pro malé děti nevím, mám dceru už velkou. ale jestli jste ještě nenakoupili, tak tady je ke stažení slevový kupón, pro dospělé sleva 4 eura, pro děti od šesti let 2 eura sleva:
kupón je sice psaný česky, ale funguje i v Rakousku, slevu jsme u pokladny dostali pokud tedy nemáte nějakou kombinovanou vstupenku, my byli jenom v té ZOO.
Já na to teď koukal a žádná sláva.
Z hlavního nádraží tam jsou dva až tři různé přestupy,což člověka s neznalostí řeči může trošku přivést do problému.
A myslím, že zastávka Lainzer Tor přímo u brány zahrady není,že je nutno ještě kousek popoběhnout. Ale to jsem z mapy pořádně neviděl,takže bez záruky.
Já osobně bych zvolil jiné řešení a sice to,že bych z hlavního nádraží jel vlakem jednu stanici na Wien Meidling (je to směr Salzburg) a odtamtud bych vzal taxi. Je to cca 5 km a jestli dáš za taxi 9 eur v klidu nebo za dva lístky MHD 5 eur a nervy, tak je asi volba jasná.
Tady jsou údaje přímo z jejich stránek na příjezd k různých vchodům...
Lainzer Tor: Straßenbahn 60 bis Hermesstraße, Autobuslinie 55A bis Lainzer Tor
Gütenbachtor: Autobuslinie 253 (ab Liesing Schnellbahn) bis Kalksburg Lodererweg oder Autobuslinie 354 (ab Liesing Schnellbahn) bis Gütenbachstraße (40 Minuten Gehzeit bis zum Tor)
Laaber Tor: Autobuslinie 253 (ab Liesing Schnellbahn) bis Laab Hauptstraße/Tiergartenstraße (15 Minuten Gehzeit bis zum Tor)
Pulverstampftor: Autobuslinie 50B bis Umspannwerk Auhof (fünf Minuten Gehzeit bis zum Tor)
Nikolaitor: Linien U4, S-Bahn, S-Bahn, 52A, 49A, Regionalbusse, Eisenbahn bis Wien Hütteldorf (zehn Minuten Gehzeit bis zum Tor)
Sankt Veiter Tor: Autobuslinie 54A bis Sankt Veiter Tor
Na tu vstupenku pro díte se podívám a doplním.
No,tak vstup do ZOO je volný jak pro děti,tak pro dospělé.
Pouze za vstup do zámečku Hermesvilla platí dospělí 7 EUR, děti do 19-ti let zdarma.
Tak dobře dojeď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.