Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zoo vídeň vlakem

Od: libor007® odpovědí: 7 změna:
Přátelé, plánuji navštívit zoo Vídeň vlakem. Měl jsem vyhlídnutou cestu z hbf k zoo metrem, ale teď je tam výluka. Poradíte nejjednodušší alternativu, abych nemusel kdoví kde nahánět zastávky jsa neznalý Vídně i jazyka? A ještě dotaz - jízdenky pro děcka 4+9 let jaké jízdenky pro ně?(aby nemusely mít nějakou průkazku na platnost slevy apod)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Sice v zoo jsem nebyl ale byl jsem ve Vídni teďka v sobotu a fakt tam mají výluku metra mezi některými stanicemi ale měli to fajné označené vylézt z metra a na náhradní autobus za Metro ale k jízdenkám pro děti ve Vídni o prázdninách děti do 15 let jezdí zdarma v MHD je to dohledatelné na internetu asi tak

hodnocení

Přátelé, dovolil bych si oživit téma,jelikož za týden v pondělí do Vídeňské zoo konečně cestujeme. Přijedeme vlakem regiojetu na hbf. Poradí někdo místně znalý nejjednodušší cestu z hbf do hietzing? Na metru je ta výluka a nerad bych s děckama bloudil němčiny neznaje :)
Ještě dotaz ke vstupence - neví někdo, jestli čtyřleťák, který by měl mít vstup zdarma musí mít nějakou nulovou vstupenku? Chtěl jsem nakoupit online a není možno zadat malé děti...
lmgify

čtyřleťák, který by měl mít vstup zdarma musí mít nějakou nulovou vstupenku?
Z jejich stránek: Slevy platí pouze po předložení průkazu, děti a mládež od 6. do 19. roku života

Takže asi pas pro 4-letého, který ukáže zřízenci u vstupních vrat?

byla jsem s dcerou v ZOO tak dva týdny nazpátek. metrem se nebojte, je to OK. na nádraží vlezete do metra. tak trochu mě překvapila rozlehlost - přímo pod zemí z jedné strany jezdily tramvaje, z druhé strany nějaký asi regionální vlak. do metra se šlo ještě o další patro níž, ale v pohodě, byly tam směrovky. jelo se Karlsplatz, tam byl přestup na zelenou linku. šlo se pořád po směrovkách, dovedlo nás to na správné nástupiště metra, které ovšem naším směrem mělo výluku, takže se po těch směrovkách pokračovalo dál na náhradní dopravu. muselo se vylézt z metra a malý kousek přejít, ale pořád po směrovkách, které byly dobře viditelné a dobře značené. došlo se k autobusu, který byl přistavovaný jeden za druhým (alespoň když jsme tam byli my) a ten nás dovezl na Längenfeldgasse, což byla konečná a zároveň přestup zpátky na metro. přestup byl viditelný. a odtud metrem do Hietzing. pohoda, klídek, žádnej stres, všechno krásně značené, nikde jsme nečekali ani nebloudili. němčinu jsem (naštěstí) opravdu nepotřebovala :) lístky na metro jsme si koupili (anglicky) ve stánku, ale koukala jsem, že přímo před vlezem (tedy už v podzemí) do metra byly i automaty na lístky, fungovaly jak na drobné, tak i na bankovní karty.

vstupenka do ZOO pro malé děti nevím, mám dceru už velkou. ale jestli jste ještě nenakoupili, tak tady je ke stažení slevový kupón, pro dospělé sleva 4 eura, pro děti od šesti let 2 eura sleva:

rakousko24.cz/...

kupón je sice psaný česky, ale funguje i v Rakousku, slevu jsme u pokladny dostali :) pokud tedy nemáte nějakou kombinovanou vstupenku, my byli jenom v té ZOO.

lmgify : Teď myslím každý píšeme o jiné ZOO...

Tenhle odkaz je Schönbrunnskou ZOO a já myslel,že tazatel míří do Lainzer Tiergarten. K ní jsem uváděl info.

A jelikož obě ZOO leží relativně blízko sebe, každá na jiné straně části Hietzing,asi by bylo dobré to upřesnit,kam tedy.

hodnocení

0x

Já na to teď koukal a žádná sláva.

Z hlavního nádraží tam jsou dva až tři různé přestupy,což člověka s neznalostí řeči může trošku přivést do problému.

A myslím, že zastávka Lainzer Tor přímo u brány zahrady není,že je nutno ještě kousek popoběhnout. Ale to jsem z mapy pořádně neviděl,takže bez záruky.

Já osobně bych zvolil jiné řešení a sice to,že bych z hlavního nádraží jel vlakem jednu stanici na Wien Meidling (je to směr Salzburg) a odtamtud bych vzal taxi. Je to cca 5 km a jestli dáš za taxi 9 eur v klidu nebo za dva lístky MHD 5 eur a nervy, tak je asi volba jasná.

Tady jsou údaje přímo z jejich stránek na příjezd k různých vchodům...

Lainzer Tor: Straßenbahn 60 bis Hermesstraße, Autobuslinie 55A bis Lainzer Tor

Gütenbachtor: Autobuslinie 253 (ab Liesing Schnellbahn) bis Kalksburg Lodererweg oder Autobuslinie 354 (ab Liesing Schnellbahn) bis Gütenbachstraße (40 Minuten Gehzeit bis zum Tor)

Laaber Tor: Autobuslinie 253 (ab Liesing Schnellbahn) bis Laab Hauptstraße/Tiergartenstraße (15 Minuten Gehzeit bis zum Tor)

Pulverstampftor: Autobuslinie 50B bis Umspannwerk Auhof (fünf Minuten Gehzeit bis zum Tor)

Nikolaitor: Linien U4, S-Bahn, S-Bahn, 52A, 49A, Regionalbusse, Eisenbahn bis Wien Hütteldorf (zehn Minuten Gehzeit bis zum Tor)

Sankt Veiter Tor: Autobuslinie 54A bis Sankt Veiter Tor

Na tu vstupenku pro díte se podívám a doplním.

doplněno 11.08.19 11:40:

No,tak vstup do ZOO je volný jak pro děti,tak pro dospělé.

Pouze za vstup do zámečku Hermesvilla platí dospělí 7 EUR, děti do 19-ti let zdarma.

Tak dobře dojeď :)

hodnocení

Děkuji všem za info. Slevu už mám vytištěnou, zaplatí nám jízdenky na mhd. Nějaký tip, kde na oběd nejlépe v zoo nakrmím hladové krky? Neprodávají nějakou místní specialitku, kterou stojí za to ochutnat, zbaští to i děcka a nedám za to zrovna majlant? Tahat tunu vlastního jídla v krosně mi nepřipadá ideální :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]