Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych vědět jak můžu smysluplně a pravidelně překračovat svou komfortní zónu. Četl jsem, o jednom chlápkovi na internetu, jak si dal pásku přes oko a takto vystupoval před publikem. A prý, že příště až bude vystupovat už bude sebejistější, když ví, že už to jednou dokázal jen s jedním okem. Nicméně takovým způsobem já svou komfortní zónu překračovat nechci. Můžete mi napsat jak ji překračujete vy, abych se mohl inspirovat? Díky
to je přesné,obzvlášt pro chlapy je to těžké překračování komfortu,ten muj to nezvládl
třeba vstávat co tři hodiny jeden rok nebo spát v tahu jen pět hodin denně (3roky!),ze spánku rovnou fungovat (fáze rozespalosti,probírání neexistuje),snídat a jít do koupelny dvě hodiny po probuzení (dřív není čas), i v nemoci fungovat stejně jako ve zdraví,denně se omlouvat okolí,že děti řvou a běhají,nakupovat s kočárkem a dvěmi malými dětmi okolo...
no tak pravda, já mezi moderní šamany nechodím a netuším jak někomu může páska přes oko usnadnit vystupování před lidmi. No ale jestli jsem dobře pochopil, při překračovaní komfortní zóny se jedná především o to přinutit se k překonávání vlastní nejistoty a pohodlnosti. Nauč se něco, z čeho máš obavy a přinuť se dělat něco, do čeho se ti nechce. Každá další dosud nepoznaná schopnost ti hned zvedne sebevědomí a tím i rozšíří tvoji komfortní zónu.
Takže co poradit? Snad raději něco praktického, ne? Držení vidličky v pravé ruce a nože v levé není žádné smysluplné rozšíření komfortní zóny, protože tato schopnost je víceméně k ničemu a má ji každý afgánec nebo arabáč. Nauč se spravit záchod, svařovat elektrikou, řídit velkou dodávku, vlomit se do zabouchnutých dveří, poslat kamsi vlezlého souseda, házet nožem, něco zahrát na padesát různých hudebních nástrojů, vypít pivo za čtyři vteřiny a tím ohromit všechny ostraváky atd.
Co tak začít žít bez obalově?nebo se aspon projít s tříděným odpadem i když to není u domu,více chodit pěšky (bez ohledu na počasí a denně) ...každý si pod tímhle představuje něco jiného.Já třeba používám textilní pleny a určitě to je pro hodně rodičů překročení komfortu,který nabízí jednorázové pleny,Ale rozhodně nejvíce jsem překračovala komfortní zonu dojížděním do práce,v létě ,v zímě,za deště i v horku...a vždycky bylo to moc fajni když jsem dojela mokrá,zmrzlá,spocená,s defektem atd.vždy jsem si poradila,kde se sušit,kde a kdy se okoupat,tak abych na pracoviště přišla "jako bych dojela autem".A to že jsem si vždy dokázala poradit,bylo moc příjemné.
lucie: Taky jsem znal jednoho cca 35 let, který chodil několik let v dešti, mrazu, v létě , v zimě pěšky do práce 6 km a zpět . Často jsem ho ráno v pět potkával a tak se zeptal jak to každý den zvládá. Prý v pohodě. Jednou jsem se zeptal, kteří ho rovněž znali , že jsem ho již delší dobu neviděl. A ejhle, prý zápal plic a je po smrti. Takže všeho s mírou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.