Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se promítne do důchodu měsíc bez zaměstná

Od: vanda* odpovědí: 6 změna:
Můžete mi prosím někdo poradit, zda se mi nějakým způsobem promítne má nezaměstnanost zhruba měsíc. V červenci skončím PN a do nového zaměstnání nastupuji koncem srpna. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Přihlaste se na tu dobu na UP, rovnou jim řekněte, že nastupujete koncem srpna, a nijak se to nepromitne. Tedy jen se nepatrně sníží ta vypočtená částka.
pet32

Běžte na úp a dostanete podporu, bude se to počítat do odpracovaných let a nějakou kačku taky

hodnocení

2x

Ten měsíc ani nepoznáte. Na ÚP chodit nemusíte, tam za vás sociální nezaplatí.

hodnocení

2x
Když nepujdete na UP, nezapočítává se vám doba na důchod a nedostanete podporu.

figurek*
hodnocení

0x

Záleží na tom, kolik jste do systému nanosila. Čím více jste nanosila, tím větší bude pokles. Ale ono je to celkem jedno. I při dlouhodobě vysoce nadprůměrné výplatě se vám jeden nezapočítaný měsíc promítne mínusem o maximálně pár desetikorun.

Ale dobře vám radím : Není dobré mít v době pojištění díry. Zajděte se zaregistrovat na úřad práce.

hodnocení

0x

V červci skončíte PN,takže neschopenka? nebo jak to máte?

Pokud v červenci končíte v práci a nastupujete již v srpnu (stačí posledního srpna a druhého červce) jste zdravotně pojištěna naq celé dva měsíce.Na důchod snad vůbec,bylo mi sděleno na ossz že evidují nezaměstnanost delší půl roku,ale že se tyto sčítají a o to se pak prodlužuje nástup do starobního

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]