Nejste přihlášen/a.
prosím vás,do kdy musím,když chci,podat daňové přiznání za rok 2009,do konce února,nebo do konce března,..
Je to do konce března. Ale od letošního roku je potřeba počítat s tím, že nelze už poslat platbu daně poslední den. Rozhodující je datum připsání částky na účet FÚ - takže bych doporučila raději s předstihem alespoń tří dnů.
doplněno 26.02.10 12:18: Daň je splatná ve lhůtě pro podání daňového přiznání. Novelou zákona o správě daní a poplatků je od 1. 11. 2009 významně změněn pojem »den platby«. Doposud se za den platby považoval den, kdy byla platba daně odepsána z účtu poplatníka, u poštovních poukázek den, kdy platbu převzal držitel poštovní licence.
Od 1. listopadu 2009 je však dnem platby den, kdy byla příslušná částka připsána na účet správce daně vedený Českou národní bankou. Proto i při placení poštovní poukázkou jakéhokoliv typu musíte při podání poukázky na poště počítat s několikadenním předstihem úhrady tak, aby byla na účet správce daně připsána nejpozději v den splatnosti.
zdroj: ekonom.ihned.cz/...
Snad se nepletu,když doplním,že dnes už banky musí převádět do druhého dne (24hod.)
doplněno 26.02.10 12:54:Omluva, píšete poštovní poukázkou a já čtu bankovním převodem
No ono taky muset neznamená nutně provést. Když to nevujde, FÚ to bude vytýkat mně a co já? Mám se soudit s bankou?
Na vojně jsme říkávali: Musíš je velkej pán , ale nemůžu je větší.
FÚ Vás uhánět bude, vím to z vlastní zkušenosti. Podání daně do posledního dne měsíce března a platba musí dojít také do posledního dne března, To je snad jen možné složením hotovostí na pokladně/pokud ji FÚ má/.Jinak raději cca 4 dny před splatností. S povinností banky a převodem, bych raději nepočítala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.