Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který účet je bez poplatků

Od: bauerlukin® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, můžu se zeptat, které banky nemají na běžných účtech poplatky?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Skoro všechny :)

joudis*
hodnocení

0x

Jj skoro všechny a ty které mají dají také zdarma když reknes že přejdeš k jiné. Odzkoušeno KB ...;)

hodnocení

0x

Vdnešní době nabízí základní účet bez poplatků většina bank převážně se jedná o nové banky. Ty tradiční si ovšem stále někdy kladou podmínky obratu. Ale jak je napsáno výše občas pomůže pokud jste dlouholetý klient pohrozit že odejdete ke konkurenci a nabídnou bezpoplatkový účet i bez podmínek.

olinl
hodnocení

0x

Equa bank, ale má to háček, že nemá v této zadarmové verzi pojištění zneužití plat. karty, jako má např. Moneta. Můžeš si připojistit pl. kartu a osobní věci do částky/hodnoty 30ooo Kč (za 29,-Kč měsíčně) nebo 50ooo Kč (za 59,- Kč, opět měsíčně). Takže pokud chceš riskovat s platební kartou bez pojištění, potom je to opravdu účet zadarmo. Zpoplatněný je výběr z bankomatu v cizině částkou 9 Kč a nějaké převody peněz z ciziny.

Zneužití karty mají pojištěny všechny banky. Většinou ale za problém může samotný klient a problém je, že hloupost klienta žádná pojistka nepokryje.
K čemu je pojištění karty? Když ji ztratím, vyptám si novou...
olinl

libor007, stir -rozklikni si první řádek se sloganem "Můžete být v klidu při ztrátě věcí i zneužití karty"v přidaném odkazu a pozorně přečtěte: m.equabank.cz/... Těch "vychytávek"u Equa bank je víc-každá banka má své mínusy u každého produktu..

Pojištění karty ze zákona je jedna věc a pojištění karty a osobních věcí je služba a je zpoplatněná u všech bank. Mimo jiné pokud kartu ztratím, banka mi vydá novou, tak k čemu ještě pojištění? Ztracenou si deaktivujes zdarma a jestli na ní máš napsaný pin je tvůj problém nebo problém těch lidí.
olinl

stir- při sjednávání účtu mi bankovní úřednice tvrdila (a teď to trochu přeženu a zjednoduším), že pokud mi někdo vybere na "kartě" kredit, že mi nic nedají, že bych si ji měl připojistit. Tvrdil jsem to co uvádíš ty, že jsou banky povinné pojistit konto/kartu každého klienta, že Moneta i Čes. spořitelna to mají běžně, tak tvrdila znovu, že Equa banka to prý nemá. Nevím čeho všeho se to tebou zmiňované pojištění týká, pokud ale někde zjistím, že to co tvrdila tak není, tak to té úředníci nenechám projít, půjde znovu na školení..

joudic*
hodnocení

0x

equa, nemam na ni bezne nic a pouzivam ji jen pri cestovani, protoze ma nejvyhodnejsi vybery, zadne extra pojisteni jak nekdo prede mnou zminuje nepotrebuju, to ze zakona je dostatecne... nezavinene zneuziti musi banka kompenzovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]