Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wusternot-zmena cilove castky

Od: zackd998 odpovědí: 19 změna:

Dobry den kdyz mam od 2016 nove stavebni sporeni (predtim jedno bylo pak se zalozilo hned nove) cilova castka 200 000kc a chci to zmenit na 100 000kc kolik priblizne budu platit? Ano jsem trosku hloupy matematika mi nesla nikdy moc :-D

wuestenrot.cz/...

snížení cílové částky 0,9 % z rozdílu cílových částek (min. 100 Kč) -toto se pise v sazebniku (odkaz vyse) znamena to ze za tak "malou"zmenu zaplatim cca 1 111kc? ano nesnizuji to o malou castku ale jde akorat o prepis smlouvy a nebo informaci ve smlouve vim ze nejlepsi je zajit na pobocku (mam v planu pozitri) ale chtel bych vedet orientacni castku pokud platil tolik prijde mi to premrstene (ale uznavam souhlasil jsem s podminkami kdyz jsem to podepisoval) predem dekuji za vsechny rady a info a omlouvam se za obsahly text. :-D

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dodržet musíš jen dobu spoření 6let. Kolik nasyslíš peněz do výše cílové částky je jedno.

hodnocení

0x

Je nějaký rozumný důvod pro snižování cílové částky?

doplněno 08.07.19 16:33:

Rozumím. Neexistuje.

doplněno 08.07.19 21:55:

Tak jinak. Smlouvu uzavíráte na šest let. Máte nějakou cílovou částku a je úplně jedno, jestli ji dosáhnete za šest let, za týden nebo vůbec. Snížení cílové částky nemá vliv na délku spoření a vy pouze zbytečně vyhodíte peníze. Proto jsem se ptal na rozumný důvod k tomuto kroku. Rozumný ani jiný důvod totiž neexistuje. Jestli potřebujete peníze z této smlouvy, tak si vezměte z ní úvěr nebo smlouvu předčasně vypovíte a přijdete o státní podporu za všechny roky a výnosy z ní.

zackd998
hodnocení

Ano jsou osobni duvody proc je mam proc nastaly rozebirat nebudu proste muzu mit tu cilovou castku nasetrenou za pul roku a pote si uz nechci dal odkladat na sporici ucet. A poprosil bych pokud nekdo nezna odpoved at neodepisuje usetrite cas sobe i me.

zackd998
hodnocení

Ale ja se neptam nikoho jestli to rozumne je nebo ne tak nevim proc se odbiha od otazky? *smich* ja jsem mlady clovek a potrebuju nejake penize na bydleni (a ne asi logicky cekat nemuzu dalsi 2 roky nez bych si nasporil dalsich 100 tisic) nevim proc tu vubec odpovidas kdyz neznas odpoved ;)

sporeni

Zdarma chcete, aby se vám zde někdo věnoval, znal veškeré podrobnosti kterékoliv banky a ještě si budete vyskakovat na rádce. To mi hlava nebere.

100% jistotu budete mít, když si zavoláte do banky. Předpokládám, že vlastníte telefon.

--------------

Cílovou částku nemusíte naspořit, ale do chybějcí cílové částky si můžete vzít meziúvěr nebo úvěr. To vše máte v podmínkách vašeho spoření. Takže důvod nemáte žádný. Snížením cílové částky uhradíte poplatby bance 2x.

zackd998
hodnocení

a rovnou hypoteku abych odesilal 10 tisic mesicne pak platil ruzne dalsi poplatky (elektrina,voda,uklid,plyn,druzstvo,...) za jidlo a mi nezbylo vubec nic? nevim kde vy zijete ale ja penize nekradu jak je to dnes v mode a taky jich nemam mraky a kecy typu "nojo kdyby jste se lepe ucil..." znam xxx lidi co maji vysokou a skoncili v mcdonaldu :)

PS: tato poradna je verejne forum ktere je pro VSECHNY zdarma kdyby byl nejaky poplatek zaplatil bych a proc by neznal veskere podrobnosti kdyz jsou verejne dostupne a muze si procist obchodni podminky? a prosim vas naucte se cist asi po 3ti pisu proc nekdo odpovida kdyz nezna odpoved? a jeste se naucte cist lepe protoze predposledni radek zkopiruju tu znovu cast textu " nejlepsi je zajit na pobocku (mam v planu pozitri) " ja si pry vyskakuju ale lide zde neumi si ani neco procist a jeste kdyz jim i poslu odkaz :)

hodnocení

0x

Je škoda snižovat cílovou částku však ji nemusíte naspořit! Platil jste poplatek za cílovou částku 200.000,- a teď snad chcete částku snížit?O tom jsem tedy v životě neslyšela a to jsem před pár lety chvíli tyto smlouvy uzavírala.Nevím kolik platíte měsíčně,pokud to neutáhnete tak snižte měsíční spořící částku,nic se neděje.Hlavně to nerušte,to by byla škoda,přišel by jste o všechny státní příspěvky.

zackd998
hodnocení

Aha takze mam pockat az budu mit nasporeno 100 000kc a neco (ne opravdu presnou castku si nenasetrim) a pak to zrusit? a zbytecne prijit o statni podporu kterou mam dohromady 6000kc? (3 roky) to bych i tu tisicovku ozelel jsou to penize navic a trosku nechapu co vy nemuzete pochopit kdyz uzivateli nahore pisu ze potrebuji penize na bydleni a ne NEMUZU cekat dalsi 2 roky nez si nasporim dalsich 100 000kc

zackd998
hodnocení

" Tak jinak. Smlouvu uzavíráte na šest let. Máte nějakou cílovou částku a je úplně jedno, jestli ji dosáhnete za šest let, za týden nebo vůbec. Snížení cílové částky nemá vliv na délku spoření a vy pouze zbytečně vyhodíte peníze. Proto jsem se ptal na rozumný důvod k tomuto kroku. Rozumný ani jiný důvod totiž neexistuje. Jestli potřebujete peníze z této smlouvy, tak si vezměte z ní úvěr nebo smlouvu předčasně vypovíte a přijdete o státní podporu za všechny roky a výnosy z ní. "

Stejne je to nesmysl ale :) proc bych to vypovedel a prisel o 6000kc? snizim si to za tisicovku o pulku ze statniho sporeni budu mit z 6ti tisic 5 a zase tak mi to vadit nebude. Ale jiste ano ano prece dava o dost vetsi smysl prijit o cele statni sporeni nez jen o tisicovku :) sorry jako ale pak je tezke si na nekoho "nevyskakovat"...

To je marný

pet32
hodnocení

0x

Vy chcete snížit cílovou částku a zrušit stavební spoření?

Nebo sňížit a spořit dál?

doplněno 09.07.19 08:52:

Vy musíte dodržet vázací dobu 6 let, jinak přijdede o všechnu státní podporu a každá spořitelna si účtuje nějakou částku 0,5 - 1 % z úroků z cílové částky. V případě zrušení.

V druhém případě je to zbytečné snižovat.

zackd998
hodnocení

Chci snizit cilovou castku a kdyz nechci cekat 6let a nechci prijit o statni podporu mam udelat co? I kdybych si to snizil a nasetril sjednanou castku je blbost aby mi brali statni popdoru.

PS: nevim jestli bude lepsi to zrusit a nebo zmenit cilovou castku protoze proste tady asi nikdo neumi cist ALE POTREBUJI PENIZE NA BYDLENI A NEMUZU CEKAT DALSI 2 ROKY snad velke pismo a tucny font pomohou k pochopeni meho problemu.

Smlouva je na šest let. Popište, čemu z této věty nerozumíte. Při nedodržení doby přijdete o státní podporu a výnosy z ní.

zackd998
hodnocení

Tak to staci zrusit o statni poporu prijdu i tak i kdybych si nasetril 100 000kc a takhle nemusim cekat a ani platit tu tisicovku

Bingo. A tím se vracíme na začátek: Neexistuje rozumný důvod pro snížení cílové částky.

hodnocení

0x
Když nechceš čekat, tak předčasně ukonci smlouvu a peníze dostaneš do pár týdnů. Samozřejmě přijdeš o státní podporu a ještě zaplatíš pokutu za předčasné ukončení.
zackd998
hodnocení

A nevis kolik se priblizne plati za predcasne ukonceni?

Nevím kolik teď, ale kdysi dávno tři tis, ale to už je hodně let. Najdeš to ve smlouvě.
0.9% z cílové částky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]