Nejste přihlášen/a.
Dobry den kdyz mam od 2016 nove stavebni sporeni (predtim jedno bylo pak se zalozilo hned nove) cilova castka 200 000kc a chci to zmenit na 100 000kc kolik priblizne budu platit? Ano jsem trosku hloupy matematika mi nesla nikdy moc
snížení cílové částky 0,9 % z rozdílu cílových částek (min. 100 Kč) -toto se pise v sazebniku (odkaz vyse) znamena to ze za tak "malou"zmenu zaplatim cca 1 111kc? ano nesnizuji to o malou castku ale jde akorat o prepis smlouvy a nebo informaci ve smlouve vim ze nejlepsi je zajit na pobocku (mam v planu pozitri) ale chtel bych vedet orientacni castku pokud platil tolik prijde mi to premrstene (ale uznavam souhlasil jsem s podminkami kdyz jsem to podepisoval) predem dekuji za vsechny rady a info a omlouvam se za obsahly text.
Je nějaký rozumný důvod pro snižování cílové částky?
Rozumím. Neexistuje.
Tak jinak. Smlouvu uzavíráte na šest let. Máte nějakou cílovou částku a je úplně jedno, jestli ji dosáhnete za šest let, za týden nebo vůbec. Snížení cílové částky nemá vliv na délku spoření a vy pouze zbytečně vyhodíte peníze. Proto jsem se ptal na rozumný důvod k tomuto kroku. Rozumný ani jiný důvod totiž neexistuje. Jestli potřebujete peníze z této smlouvy, tak si vezměte z ní úvěr nebo smlouvu předčasně vypovíte a přijdete o státní podporu za všechny roky a výnosy z ní.
Ano jsou osobni duvody proc je mam proc nastaly rozebirat nebudu proste muzu mit tu cilovou castku nasetrenou za pul roku a pote si uz nechci dal odkladat na sporici ucet. A poprosil bych pokud nekdo nezna odpoved at neodepisuje usetrite cas sobe i me.
Ale ja se neptam nikoho jestli to rozumne je nebo ne tak nevim proc se odbiha od otazky? ja jsem mlady clovek a potrebuju nejake penize na bydleni (a ne asi logicky cekat nemuzu dalsi 2 roky nez bych si nasporil dalsich 100 tisic) nevim proc tu vubec odpovidas kdyz neznas odpoved
Zdarma chcete, aby se vám zde někdo věnoval, znal veškeré podrobnosti kterékoliv banky a ještě si budete vyskakovat na rádce. To mi hlava nebere.
100% jistotu budete mít, když si zavoláte do banky. Předpokládám, že vlastníte telefon.
--------------
Cílovou částku nemusíte naspořit, ale do chybějcí cílové částky si můžete vzít meziúvěr nebo úvěr. To vše máte v podmínkách vašeho spoření. Takže důvod nemáte žádný. Snížením cílové částky uhradíte poplatby bance 2x.
a rovnou hypoteku abych odesilal 10 tisic mesicne pak platil ruzne dalsi poplatky (elektrina,voda,uklid,plyn,druzstvo,...) za jidlo a mi nezbylo vubec nic? nevim kde vy zijete ale ja penize nekradu jak je to dnes v mode a taky jich nemam mraky a kecy typu "nojo kdyby jste se lepe ucil..." znam xxx lidi co maji vysokou a skoncili v mcdonaldu
PS: tato poradna je verejne forum ktere je pro VSECHNY zdarma kdyby byl nejaky poplatek zaplatil bych a proc by neznal veskere podrobnosti kdyz jsou verejne dostupne a muze si procist obchodni podminky? a prosim vas naucte se cist asi po 3ti pisu proc nekdo odpovida kdyz nezna odpoved? a jeste se naucte cist lepe protoze predposledni radek zkopiruju tu znovu cast textu " nejlepsi je zajit na pobocku (mam v planu pozitri) " ja si pry vyskakuju ale lide zde neumi si ani neco procist a jeste kdyz jim i poslu odkaz
Je škoda snižovat cílovou částku však ji nemusíte naspořit! Platil jste poplatek za cílovou částku 200.000,- a teď snad chcete částku snížit?O tom jsem tedy v životě neslyšela a to jsem před pár lety chvíli tyto smlouvy uzavírala.Nevím kolik platíte měsíčně,pokud to neutáhnete tak snižte měsíční spořící částku,nic se neděje.Hlavně to nerušte,to by byla škoda,přišel by jste o všechny státní příspěvky.
Aha takze mam pockat az budu mit nasporeno 100 000kc a neco (ne opravdu presnou castku si nenasetrim) a pak to zrusit? a zbytecne prijit o statni podporu kterou mam dohromady 6000kc? (3 roky) to bych i tu tisicovku ozelel jsou to penize navic a trosku nechapu co vy nemuzete pochopit kdyz uzivateli nahore pisu ze potrebuji penize na bydleni a ne NEMUZU cekat dalsi 2 roky nez si nasporim dalsich 100 000kc
" Tak jinak. Smlouvu uzavíráte na šest let. Máte nějakou cílovou částku a je úplně jedno, jestli ji dosáhnete za šest let, za týden nebo vůbec. Snížení cílové částky nemá vliv na délku spoření a vy pouze zbytečně vyhodíte peníze. Proto jsem se ptal na rozumný důvod k tomuto kroku. Rozumný ani jiný důvod totiž neexistuje. Jestli potřebujete peníze z této smlouvy, tak si vezměte z ní úvěr nebo smlouvu předčasně vypovíte a přijdete o státní podporu za všechny roky a výnosy z ní. "
Stejne je to nesmysl ale proc bych to vypovedel a prisel o 6000kc? snizim si to za tisicovku o pulku ze statniho sporeni budu mit z 6ti tisic 5 a zase tak mi to vadit nebude. Ale jiste ano ano prece dava o dost vetsi smysl prijit o cele statni sporeni nez jen o tisicovku
sorry jako ale pak je tezke si na nekoho "nevyskakovat"...
Vy chcete snížit cílovou částku a zrušit stavební spoření?
Nebo sňížit a spořit dál?
Vy musíte dodržet vázací dobu 6 let, jinak přijdede o všechnu státní podporu a každá spořitelna si účtuje nějakou částku 0,5 - 1 % z úroků z cílové částky. V případě zrušení.
V druhém případě je to zbytečné snižovat.
Chci snizit cilovou castku a kdyz nechci cekat 6let a nechci prijit o statni podporu mam udelat co? I kdybych si to snizil a nasetril sjednanou castku je blbost aby mi brali statni popdoru.
PS: nevim jestli bude lepsi to zrusit a nebo zmenit cilovou castku protoze proste tady asi nikdo neumi cist ALE POTREBUJI PENIZE NA BYDLENI A NEMUZU CEKAT DALSI 2 ROKY snad velke pismo a tucny font pomohou k pochopeni meho problemu.
Smlouva je na šest let. Popište, čemu z této věty nerozumíte. Při nedodržení doby přijdete o státní podporu a výnosy z ní.
Tak to staci zrusit o statni poporu prijdu i tak i kdybych si nasetril 100 000kc a takhle nemusim cekat a ani platit tu tisicovku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.