Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadstandardní vztah partnera s jeho tetou

Od: vyvedena odpovědí: 13 změna:

Zdravím.
Můj partner má velice blízký vztah s celou svojí rodinou, což je samozřejmě krásné a leckdo by mu to mohl závidět. Ovšem zvlášť se svou tetou je ten vztah opravdu nad/nestandardní. Když jsem byla na návštěvě u jeho rodiny, se všemi se vřele přivítal, nejvíce s tetou. S tou pak seděli vedle sebe a nebála bych se říct, že se prostě mazlili. V jednu chvíli ho drbala ve vlasech a drželi se za ruku s propletenými prsty (ne dlaněmi k sobě, ale jakoby ruce na sobě-asi to není drozdíl, nevím). V tu chvíli jsem se začala cítit opravdu nepříjemně. Všiml si toho (asi mého výrazu, nebo jich) další člen rodiny a řekl jim humorně, že to asi není úplně vhodné na což teta zareagovala tak, že řekla, že už je přece dost stará. Přítel neudělal nic. Já nevěděla kam se dívat. Mávla jsem radši rukou, vůbec jsem nevěděla jestli nějak reagovat.
Pořád přemýšlím, jestli v tom vidím víc, než to bylo. Jestli nejsem přehnaně žárlivá, ale rozhodně to pro mě byla velice nepříjemná situace. Přemýšlela jsem nad tím celou noc a pořád jsem z toho hrozně vyvedená z míry. S přítelem to chci probrat, ale bojím se, aby to nevzal nějak útočně, protože vím, že ji má opravdu rád a hodněkrát mi to říkal.
Děkuji vám za rady/názory a přeji hezký den.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Při čtení vašeho příběhu mne jako první myšlenka přišla do hlavy, že je to divné. Že ten nepříjemný pocit, jaký jste z návštěvy měla, měl nějaký význam, měl vás na něco upozornit. Ale je těžké někomu radit rozchod s chlapcem, nebo radit, ať to přehlížíte. Protože nikdo vám nezaručí, že nebudou přicházet další podivné situace, které vás budou zarážet.

vyvedena
hodnocení

Díky za odpověď. Já sama taky nevím, svěřovala jsem se kamarádce, která si myslí, že bych to s ním měla probrat. Tak uvidíme, když mě kvůli tomu opustí, asijsem měla správný pocit.

Ještě trochu vysondujte, jak to u nich v rodině funguje a porovnejte, na co jste zvyklá ze svého domova u vašich rodičů. Směrodatné také bývá, jak se mladík chová ke své mamince. Tak se totiž bude chovat v budoucnu ke své manželce, většinou.

vyvedena
hodnocení

No právěže vím, že ají opravdu vřelé vztahy, obímají se a tak, to mi přišlo v pořádku. Ale s nikým kromě tety se takhle netulil. Jinak se chová k mamince přesně tak jako ke mě, otázkou je, jestli bych spíš neměla chtít, aby se ke mě choval jako k tetě. :D

hodnocení

0x

Zásadní otázka ..kolik je tetě a kolik Vašemu milému? Kdyby měli spolu vztah tak nevěřím že ho budou projevovat na rodiné veřejné sešlosti kdy to každý vidí.Vše by se dělo tajně.Já si myslím že se mají opravdu jen rádi jako teta a synovec.Takhle se k sobě asik chovají už když byl Váš přítel mladý klučina a ač to asi blbě vypadá chovají se k sobě tak i v dopělosti a neuvědomují si že to pro neznalé muže vypadat zvláštně

Proto jsem se ptala jaký je věkový rozdíl.

vyvedena
hodnocení

Takhle se nad tím taky snažím přemýšlet, věkový rozdíl aspoň dvě desítky let. Že by spolu měli nějaký intimní vztah, to jsem ani tak nemyslela. Jen mi to rpostě přijde zvláštní, že nijak nereagují i když je někdo přímo upozorní.

liska5
hodnocení

0x

Udeřit na něj, to ne! To budete jako žárlivka. Nevíte, jak to tam bylo v minulosti. Třeba mu někdy nahrazovala matku. Ale sdělit mu, když bude vhodná chvíle, svoje pocity. Né Ty ses choval, ale já jsem byla zaskočena, mně bylo divně, když jsem viděla, jak se k sobě máte. To jen abys věděl a příště na to myslel, jak mi je. A šlus. Ať si to přebere v hlavě sám.

Třeba je z takové "kontaktní" rodiny.

vyvedena
hodnocení

Tak přesně takhle to plánuju. Vím, že jsou si blízcí a rozhodně nechci dělat zle, ale zase o takovou podívanou tedy rozhodně víckrát nestojím.

liska5

Ano, bez hysterie, žádné scény, to se shodíte, ale věcně s výrazem, že vás to opravdu udivilo, jestli si to vůbec uvědomuje nebo tím něco sledoval? Třeba aby ve Vás vzbudil žárlivost? Nebo aby jen předvedl nadstandartní rodinnou sounáležitost? Prostě, že byste tomu chtěla rozumět.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Divné to tedy je. Já bych za mlada taky asi nevěděla, ale dnes bych přímo to v té chvíli, kdy se "divné chování děje" hodně nahlas položila těm dvěma otázku: "Jste dospělí lidi a tady se spolu mazlíte či co?" A otočila bych se na ostatní a zeptala se: "A vám ostatním to připadá normální?" No a měli byste všichni jasno. Ida

liska5

To já bych šla a oddělila jim ty ruce. Decentně, v klidu, do dvou prstů každou ručku.

Sedla bych zpět a dodala /s výdechem/, že takhle je to lepší, Já nevím, jak vy, ale já se na to nemohu dívat, mně to prostě nedělá dobře. *alene* A ať si myslej, co chtěj...

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Je to docela zvláštní ale byl bych velmi opatrný. Je hodně možné, že za tím nic znepokojivého není, v každé rodině jsou nastaveny vztahy jinak. Proto doporučuji klid a rozvahu, časem se to vyvrbí. Též je možné že šlo o otestování Tebe jestli nejsi hysterka anebo žárlivka protože rodina Tě doporučí anebo nedoporučí, jenže podle Tvého make upu, účesu, popřípadě silikonů nikoho doporučit anebo nedoporučit zodpovědně nelze.------

Vztahy v rodinách jsou nejrůznější, někde napjaté a jinde laskavé, někde vzájemná nedůvěra a žárlivost, podezírání a stihomam, jinde pozitivní očekávání dobrého. Někde se lidi i spolu mazlí a jinde jsou vztahy chladné, čiší z nich pak zima a mráz. To všechno musíš vycítit a dávat bacha ať neodejdeš z rodiny kde bydlí vzájemná láska. -----

Někdo už tady napsal: Co ostatní rodinní příslušníci? Jak se na to dívali? Pokud byli v pohodě, taky bych byl v pohodě. Ono se to vyvrbí časem, však se ještě neberete ale zbrklost bývá špatným rádcem.

janm*
hodnocení

0x
Tak tetu zná déle a mít s ní dobrý vztah se mu oplatí protože teta je pro něj "jistá",kdežto vy s ním zůstat můžete ale nemusíte tzn.ona tu pro něj bude vždy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]