Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám zda jde o obtěžování a řešení

Od: didi odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,už půl roku dělám průvodkyni v jednom muzeu kde každý druhý víkend pracuje se mnou asi 40ti letý muž.. Už nějakou dobu pozoruji jak se dívá..no na mé přednosti a hlavně se mě furt dotýká. Začíná to být velmi nepříjemné a já už nevím co dělat. Nahlásit ho? Nepotřebuju k tomu nějaký důkaz? Je to vůbec obtěžování? Prosím o pomoc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

4x

Není jednodušší mu prostě říct "ruce pryč, úchyle"? Pokud to nezabere, řekl bych šéfovi muzea před co největším množstvím lidí, že jsem ho viděl, jak se potajmu otírá rozkrokem o tu velikou starou sochu nahé ženy a že jí navíc olizoval levou bradavku... Ta ostuda bude účinnější, než nějaké soudní popotahování...

didi
hodnocení

On je tu menší problém.,,jsem stydlivější typ..a mě je teprve 16..takže nápad skvělý a vtipný ale nemám na to odvahu

Tak tu odvahu sakra rychle najděte. Říct "ne" by měly umět už malé děti. Při prvním nežádoucím doteku zřetelně uhýbám (co kdyby to byl omyl, náhoda...), při druhém se ohradím, při třetím letí facka!

didi
hodnocení

Asi budu muset..děkuji moc

jbcd
Když mu nic neřeknete, bude to brát tak, že se vám to líbí a bude na vás sahat víc a víc.
jezevec*

Přesně tak, pokud mu jasně neřekneš "NEHRAB NA MĚ" (v tomto případě nejde o nezdvořilost, ani urážku), bude se to stupňovat...

hodnocení

3x

Jestli mu to nezatrhnete, bude si dovolovat čím dál víc.

hodnocení

3x

Dříve, než si stěžovat, je potřeba říci: "Nesahejte na mě! Není mi to příjemné." A odtáhnout se. Nejste malé dítě a nemusíte se dospělého mužského bát nebo se cítit provinile. Naučte se říkat to, co chcete a co nechcete. Respekt si musíte vydobýt sama, bez stížností a bez šéfů.

hodnocení

2x
Odtahujte se od něj a jemu to snad dojde.

hodnocení

0x

Jestli je vám to nepříjemné, je to obtěžování a rozhodně nahlásit (třeba v prvním víkendu) chlíváka oplzlého, asi zkouší, co si muže dovolit.

hodnocení

0x
Koukat muže osahávat ani omylem
Nejdřív bych mu v klidu ale durazně sdělil aby toho nechal pokud
Pokud by nedal pokoj dostal by facku
A nakonec stížnost nadřízeným

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]