Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám způsob jak se umýt i nedostkem vody, a přitom odstranit tělesný zápach způsobený potem. Zkoušel jsem vlhčené ubrousky, nicméně chtěl bych najít jiný způsob. Zkoušel jsem tedy hledat na netu, a tam jsem našel tip na jedlou sodu. Ale našel jsem o tom málo info. Odstraňuje tedy tělesný zápach? A jestli ne co byste mi případně doporučili?
Otázka je, čemu říkáte nedostatek vody. Já se umím umýt včetně dlouhých vlasů pomocí 3 PET láhví naplněných vodou a ohřátých na sluníčku. Jsem malá a neosrstěná, jen tělo umeju i z jedné PET láhve, tedy z 1,5l vody. Velký chlupatý muž bude muset použít ty 2-3 láhve, tedy 3-4,5l vody. Fígl je v tom, nelejt na sebe proud vody, ale jen čůrek. Tedy čůrkem se namočit, namydlit, co je potřeba a pak zase čůrkem splachovat. Trvá to déle než sprcha, ovšem spotřeba vody podstatně menší a umytí dokonalé. Nebo lavůrek a hrníček a opět se hrníčkem po troškách oplachovat.
Pokud je k dospozici vana či sprchový kout, člověk si vleze s těma flaškama nebo lavůrkem tam. Pokud vůbec není k dispozici místo na umytí, stačí kousek lesa nebo prostě někde, kde se můžete nepozorován svléknout do naha a spáchat hygienu. Naši předci taky neměli doma vanu ani sprchový kout, i moje máma se kdysi myla je žínkou namáčenou v lavůrku.
Zrovna jsem ukazoval umytí rukou kamarádovi a nejprve on. Pustil si to na klasiku. Pak já čůrek 5 mm na umytí rukou a ne víc než 2dcl a normálně se myjí dobře. Plýtváme zbytečně. To samé sprcha na co dvojnásobný tlak? Umeju se snad víc? Takže tady sice čůrek ne, ale zase to pustím méně a efekt stejný.
A kdybyste pustil vodu jen aby kapala, spotřebujete ještě míň. Já běžně na výletech nebo dětem na hřišti myju ruce tak, že povolím uzávěr od PETky a na ruce jen kapu. Ruce umyté dokonale, spotřeba vody jestli velký panák, tak je to moc.
Doporučuji otřít se vlhčeným ubrouskem a použít antiperspirant nebo neškodný přírodní krystal. Jinak můžete zakoupit láhev stolní neochucené vody a tou je možné se polévat, aniž by se to projevilo na vašem vodoměru.
Úplně bez vody ne, ale pár litry ve škopíčku celé tělo, to běželo na internetu tuším z Kypru, kde se chytala voda po kapkách a jen pár hodin denně. Člověk si nejdřív umyje obličej, pak horní polovinu těla, pak rozkrok a nakonec nohy asi ve třech litrech. Podpaží následně antiperspirant, zuby sodovkou. // Jó na poušti, tam je otryská písek
Chápu to tak, že tazatel chce šetřit náklady za vodu, nebo má pouze studnu a ta mu vyschla, nebo jede tábořit do pouště a oáza v neohlednu. Nyní jsem si uvědomila, že některá oneocnění zapříčiňují odpor k vodě, například při onemocnění srdce může být u člověka odpor ponořit se do vany a dále například při pokousání psem, který má vzteklinu, může být u pokousaného sedm roků velký odpor k vodě...i od řeky utíká.
Člověk pokousaný vzteklým psem (ne vzteklým jako nálada, ale vzteklým jako virus lyssa), těžko bude 7 let utíkat od vody, protože bude do pár týdnů mrtvý. Vzteklina je 100% smrtelná nákaza. Na celém světě je jeden jediný zdokumentovaný případ přežití, kdy to přežila holka, kterou uvedli do umělého spánku.
Asi jsem si to spletla s jinou nákazou, jednou jsem četla takový příběh a vybavuje se mi to pouze matně. Ta nemocná stejně po sedmi letech na tu nemoc zemřela.
pb, tak jsem na to ještě mrkla na netu, píšou, že pacient stižený vzteklinou trpí nezkrotitelným odporem k vodě, tzv. hydrofobie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.