Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám způsob jak se umýt i nedostkem vody, a přitom odstranit tělesný zápach způsobený potem. Zkoušel jsem vlhčené ubrousky, nicméně chtěl bych najít jiný způsob. Zkoušel jsem tedy hledat na netu, a tam jsem našel tip na jedlou sodu. Ale našel jsem o tom málo info. Odstraňuje tedy tělesný zápach? A jestli ne co byste mi případně doporučili?
Otázka je, čemu říkáte nedostatek vody. Já se umím umýt včetně dlouhých vlasů pomocí 3 PET láhví naplněných vodou a ohřátých na sluníčku. Jsem malá a neosrstěná, jen tělo umeju i z jedné PET láhve, tedy z 1,5l vody. Velký chlupatý muž bude muset použít ty 2-3 láhve, tedy 3-4,5l vody. Fígl je v tom, nelejt na sebe proud vody, ale jen čůrek. Tedy čůrkem se namočit, namydlit, co je potřeba a pak zase čůrkem splachovat. Trvá to déle než sprcha, ovšem spotřeba vody podstatně menší a umytí dokonalé. Nebo lavůrek a hrníček a opět se hrníčkem po troškách oplachovat.
Pokud je k dospozici vana či sprchový kout, člověk si vleze s těma flaškama nebo lavůrkem tam. Pokud vůbec není k dispozici místo na umytí, stačí kousek lesa nebo prostě někde, kde se můžete nepozorován svléknout do naha a spáchat hygienu. Naši předci taky neměli doma vanu ani sprchový kout, i moje máma se kdysi myla je žínkou namáčenou v lavůrku.
Zrovna jsem ukazoval umytí rukou kamarádovi a nejprve on. Pustil si to na klasiku. Pak já čůrek 5 mm na umytí rukou a ne víc než 2dcl a normálně se myjí dobře. Plýtváme zbytečně. To samé sprcha na co dvojnásobný tlak? Umeju se snad víc? Takže tady sice čůrek ne, ale zase to pustím méně a efekt stejný.![]()
A kdybyste pustil vodu jen aby kapala, spotřebujete ještě míň. Já běžně na výletech nebo dětem na hřišti myju ruce tak, že povolím uzávěr od PETky a na ruce jen kapu. Ruce umyté dokonale, spotřeba vody jestli velký panák, tak je to moc.
Doporučuji otřít se vlhčeným ubrouskem a použít antiperspirant nebo neškodný přírodní krystal. Jinak můžete zakoupit láhev stolní neochucené vody a tou je možné se polévat, aniž by se to projevilo na vašem vodoměru.
Úplně bez vody ne, ale pár litry ve škopíčku celé tělo, to běželo na internetu tuším z Kypru, kde se chytala voda po kapkách a jen pár hodin denně. Člověk si nejdřív umyje obličej, pak horní polovinu těla, pak rozkrok a nakonec nohy asi ve třech litrech. Podpaží následně antiperspirant, zuby sodovkou. // Jó na poušti, tam je otryská písek ![]()
Chápu to tak, že tazatel chce šetřit náklady za vodu, nebo má pouze studnu a ta mu vyschla, nebo jede tábořit do pouště a oáza v neohlednu. Nyní jsem si uvědomila, že některá oneocnění zapříčiňují odpor k vodě, například při onemocnění srdce může být u člověka odpor ponořit se do vany a dále například při pokousání psem, který má vzteklinu, může být u pokousaného sedm roků velký odpor k vodě...i od řeky utíká.
Člověk pokousaný vzteklým psem (ne vzteklým jako nálada, ale vzteklým jako virus lyssa), těžko bude 7 let utíkat od vody, protože bude do pár týdnů mrtvý. Vzteklina je 100% smrtelná nákaza. Na celém světě je jeden jediný zdokumentovaný případ přežití, kdy to přežila holka, kterou uvedli do umělého spánku.
Asi jsem si to spletla s jinou nákazou, jednou jsem četla takový příběh a vybavuje se mi to pouze matně. Ta nemocná stejně po sedmi letech na tu nemoc zemřela. ![]()
pb, tak jsem na to ještě mrkla na netu, píšou, že pacient stižený vzteklinou trpí nezkrotitelným odporem k vodě, tzv. hydrofobie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.