Žárlím na staršího sourozence Ne proto že mám míň věcí než starší sourozenec ale proto že se k nám chovají jinak staršího sourozence mají radši než mně
To je normální. Rodiče téměř vždy upřednostňují staršího sourozence před mladším. Neznám však jediného rodiče který by to kdy přiznal. Je to tím že první dítě je nová zkušenost tak jej všichni obskakují aby nebylo bebí atd. Když se do toho narodí druhý zbývá už z principu na každého jen polovina času..zvyk je však zvyk a tak rodiče stále skákají hlavně kolem prvorozeného zatímco druhorozený si musí nějak poradit. A světe div se, on si poradí. Výhodou provorozeného je že se o něj rodiče lépe starají a většinou mu zbyde více (i majetkem) - nevýhodou že mu do života často kecají a zbytečně zasahují. Výhodou druhorozeného je že mu rodiče do života zdaleka tak nezasahují - nevýhodou to samé - někdy i tak málo že si ho příliš nevšímají. Radím se s tím smířit. Na druhou stranu velmi úspěšní lidé jsou častěji druhorození - v tom máš velkou výhodu a můžeš to tedy dotáhnout daleko.
Kapičko, nepřejde. Žárlí na sebe i sourozenci, kteří už jsou babkami a dědky. Stále mají pocit, že druhého sourozence měli rodiče raději. A dokonce je to i tehdy, když rodiče už na světě nejsou, ale pocit křivdy je v sourozencích stále. Je to tak!
Dobrý den, dotaz nemáte, tak na Vaše oznámení jen napíši, že pokud máte takový dojem a chcete si ho dál pěstovat, tak se ho nezbavíte a nikdo z internetu Vám to nevymluví. Ovšem, bude ještě hůře - až jednou budete projednávat dědictví po rodičích, tak to teprve skutečně prověří vztahy sourozenců v rodině (když je co dědit a nejsou pouze dluhy). Zdravím!
zkus to rodicum rict,ze mas pocit, ze starsiho sourozence maji radsi.mozna budes prekvapeny, jak se budou prekvapene tvarit.mam sama 2 deti a jsem si jista, ze neuprednostnuji ani jednoho.rodice by to mozna chteli vedet,ze si neco takoveho myslis.drzim palce,at si to vyrikate.
Tohle je těžký protože sourozenci na sebe žárlí kvůli mateřské lásce. Zkus se chovat k rodičům ty lépe a ke svému sourozenci uvidíš, ze se vše změní. Ale chce to čas tato vazba a změna tebe se může projevit až za půl roku.
Většinou se žárlí na toho z dětí, kterým se rodiče víc zabývají. Jsou i takoví nezralí rodiče, co protěžují jednoho kvůli vzhledu. Je taky modrookej po mně nebo hraje dobře fotbal jako já. Tomu druhému děcku je to líto a žárlí.
Ale často je to jen pocit toho ukřivděného. Znám rodinu, kdy ten nejstarší kluk byl věčně nemocný, pomalejší a mladší holčička byla zdravá a bystrá a tak tolik pozornosti neměla. V dospělosti pak se svěřila rodičům, že ji trápilo, že měli raději bráchu. Rodiče zůstali zaskočeni, dcerku měli stejně rádi, byli na ni pyšní, že ji nemuseli tahat z problémů, že byla brzo samostatná. Přemýšlela jsem o tom, jestli ten starší si ty anginy neprovokoval stresem z obav, že ho podstatně mladší sestra sesadí z trůnu. Je krásná knížka Sourozenecké konstelace od Satyrové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.