Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá vyšetření při průjmech?

Od: anonymka odpovědí: 17 změna:
Už od středy trpím průjmem . V pondělí jdu k praktickému lékaři. Slyšela jsem že se musí udělat výtěr ze zadku . Je to pravda?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Nejspíš se doktor bude snažit vyloučit slepák a žlučník, když není teplota, zimnice, zvracení, tak to na výtěr nevypadá. A i kdyby, je to rychlovka a dělá to sestra, která takových zadků viděla tisíc. Nejčastěji se berou výtěry při podezdření na úplavici a jiné střevní infekce, které vypuknou v hromadných zařízeních / tábor/ přijedou hygienici a jeden za druhým jde do té velké sanity a vatičkou na špejli mu pošimrají v zadku a zašpuntují to do zkumavky ke kultivaci. Pokud se najdou původci infekce / shigelly/, tak hygiena tábor zavře a děcka odvezou do karantény a pátrají po zdroji / voda, kuchyň.../

Vy vzpomínejte, co bylo na začátku /nějaké jídlo, nevhodná kombinace, voda ze studánky blízko pastviny, přehřátí na slunci, ...atd. A dejte si dietu. Vynechte cukr a mléko ve stravě a vše mastné, dráždivé a nadýmavé a hodně pijte vodu a černý čaj.

anonymka
hodnocení

Černý čaj. A uhlí beru snad 10 za den.
Nezvracím. Jsem jen strašně unavená . Bolest hlavy není.

Zkuste k pití minerálky a vic solit. Průjem, zvracení a časté močení může být příznakem i poklesů koncentrace minerálů ( elektrolytů) v krvi.

m123*
hodnocení

3x

Dovezla jsem si z Maroka šílenej průjem. Když už nebylo co, tak jen hleny s krví. Žádnou sadu dom jsem nedostala. Doktor mi řekl ať stáhnu kalhoty, předkloním se a roztáhnu si rukama půlky. Udělal výtěr a čekala jsem na výsledky. Vzhledem k diagnóze a následné léčbě jsem pak musela chodit na výtěry ob den. Je to trapárna, ale když je člověku zle, tak vydrží i toto.

Mmch. když jsem doktorovi v nemocnici řekla, že se bojím, aby se nestala nehoda, tak mi jen řekl, že těch pár sekund se nestane nic. No nestalo :-D .

fran56ris*
hodnocení

2x

Jak si představujete výtěr.? Pokud by doktor chtěl vzorek.

Dostanete na doma z umělé hmoty ampulku, v ní je tyčinka a tou naberete pouze malilinkatý vzoreček oného. Zavřete do ampule a odevzdáte lékaři, který to oné pošle na rozbor.

Toť vše. Nikde nebudete roztahovat půlky. *zed*

liska5

Tak to jste popsal screening přítomnosti krve ve stolici, kde jde o prevenci nádorových onemocnění. Pokud jde o infekci, tak nečekají, až něco přinesete, ale sami si hned namáznou :-D Každý ale máme jinou zkušenost, jak tak koukám.

fran56ris*

Zřejmě Vaše sestra ráda riskuje že ji pacienti po*erou od hlavy až k patě. :-D

hodnocení

0x

To nepomáhá, musí se nasadit nějaká léčba. Jaká, rozhodne ten lékař, a potřebu a druh vyšetření taky rozhodne on. Musá se jenom umřít (ale ne nutně teď).

hodnocení

0x

Ano je to pravda... je nutné vyloučit salmonelu a podobné kratochvíle.

Takže stáhnete kalhoty, vyšpulíte zadek a sestřička vezme stěr. Druhou možností je, že by Vám dali odběrovou soupravu domů, ale myslím, že se nebudou chtít zdržovat.

fran56ris*

Dotane to domů. Dnes je nehygienické s tím obtěžovat v ordinaci.

Navíc to ONÉ musí být ze stolice a ne ze zpoceného zadku, který navíc přišel do styku s prádlem. Oba tyto faktory mají vliv na rozbor. Jedině že by doktor chtěl vědět zda perete v Perwolu nebo v Tixu. *ee*

Jo stáhnete kaťata vyšpulíte zadek na sestru a v momentu kdy se dotkne štětičkou konečníku vybuchnete a ohodíte sestru a část ordinace! To jistě . Dostanete odběrovou sadu ,doma nebo dle akutnosti třeba hned na středisku odeberete vzorek a dáte lékaři nebo odnesete do laborky!

Jinak stím výbuchem.dityčný ,když na to přijde řeč tak zčervená jako rak a pak vybuchne,nejprve že jsme kreténi ale pak to obrátí na onoho lékaře!

fran56ris*

diesel = 1.*palec*

s dětma se tak ne*erou... *ee*

anonymka
hodnocení

Tak přímo v ordinaci :)

Přesně jak jsem říkal... není čas zdržovat se nošením odběrové sady tam a zpátky. Odeberou na místě a rovnou posílají do laborky.

nevím ale mně někdy v 1987 při úplavici nedělal odběr, ale dal mi "šttětičku" a ampulku se zátkou ať si vzorek odeberu sám na WC!

Mně vždycky dělali stěry přímo v ordinaci... mé dceři rovněž. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]