Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakládám e-shop a potřebuji poradit, kde najdu nějakou účetní za dobrou cenu, která se mi postará o ty počáčteční peripetie (zařídí na úřadech co je třeba a podobně), abych se mohl starat pouze o svůj e-shop a žádnou byrokracii s tím spojenou neřešit.
Jsem v počátcích, takže žádné zákazníky zatím nemám. Děkuji za rady.
Dobrý den. Nějak pochybuji, že za vás jakákoliv účetní vyřídí váš živnostenský list, návštěvu FÚ, správy sociálního zabezpečení nebo zdravotní pojišťovny. Zatím nemáte žádné zákazníky a možná ani dlouho mít nebudete, tak si to stihnete vyřídit v klidu sám. Účetní se zabývá účetnictvím, nikoliv obíháním úřadů...ještě nemáte výdělky a už chcete platit si účetní.
jsem ucetni.ucetni nevyrizuji papiry na uradech, ucetni účtují.Jsou firmy, ktere za vas tyto veci zaridi,ale jsou doost drahe.Pokud mate odpor k vyrizovani dokladu, tak eshop nebyl idealni napad.Doporucuji zatnout zuby, vzit si 2 dny dovolenou a zaridit to.Pak ucetni najdete tak, ze v mapach google ve svem okoli zadate ucetni firma a pak je postupne obvolate.
Právě, nastudovat, zjistit.. ale když se někoho zeptám, tak každý říká něco jiného. Vy říkáte že nic nepotřebuji, jen platit zálohy a zdravotní pojištění. Jinde jsem zase dostal naprosto opačnou odpověď, že si musím oběhat finanční úřad, zdravotní pojištťovnu a všude musím nahlásit že začínám podnikat. A někdo jinej mi naopak (než tvrdíte Vy) říkal že první rok žádné zálohy nemám řešit, že tohle se počítá až na konci roku a platí se to až další rok podnikání.
Tak nevím komu mám věřit.
musite se prihlasit na ceske sprave socialniho zabezpeceni, kde vam reknou,jake zalohy budete platit a na zdravotni pojistovne.1-2dny a máte hotovo.a muzete prodavat.musite si najit take ucetni.bud budete uplatnovat pausal 60% myslim a uvidite ji az v unoru, kryz vam bude pocitat dane.anebo ucetni, ktere budete nosit vsechny doklady, ale to je asi zbytecne v zacatcich eshopu.
Nikoho se neptejte a nejprve si nastudujete základní povinnosti podnikatele např
Bez základních znalostí podnikat nelze ! Až vám něco nebude jasné, tak se konkrétně ptejte třeba i zde, ale ne na základy podnikání, Zde není prostor, aby jsme vás dva dny školili . Také existují víkendové kurzy s lektorem pro začínající podnikatele pokud nechcete sám studovat zákony, předpisy atd. Až toto zvládnete, tak si otevřete živnost.
Při neznalosti základů můžete hned v počátku podnikání vyfasovat různě vysoké pokuty a to určitě nechcete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.