Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah lékárničky na pracovišti

Od: ondrej* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den mám dotaz ohledně lékárničky na pracovišti, nastoupil jsem do skladu a není tu vybavená lékárnička byl jsem se zeptat osoby co to má na starosti a bylo mi řečeno že nemůže doplnil jelikož nejsou v knize úrazů uvedeny úrazy ani konkrétní použití přípravků lékárničky, jak máme postupovat aby jsme si vše nemuseli kupovat sami a aby jsme nemuseli zpětné dopisovat nějaké vymysli do knihy existuje nějaký přesný zákon upravující podmínky doplňování lékárniček?
Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vybavení lékárničky je povinností zaměstnavatele - začněte u nadřízeného, případně můžete pokračovat přes závodního lékaře (máte-li), hygienickou stanici a příslušný Státní úřad inspekce práce.

ZP § 102

(6) Zaměstnavatel je povinen přijmout opatření pro případ zdolávání mimořádných událostí, jako jsou havárie, požáry a povodně, jiná vážná nebezpečí a evakuace zaměstnanců včetně pokynů k zastavení práce a k okamžitému opuštění pracoviště a odchodu do bezpečí; při poskytování první pomoci spolupracuje s poskytovatelem pracovnělékařských služeb. Zaměstnavatel je povinen zajistit a určit podle druhu činnosti a velikosti pracoviště potřebný počet zaměstnanců, kteří organizují poskytnutí první pomoci, zajišťují přivolání zejména poskytovatele zdravotnické záchranné služby, Hasičského záchranného sboru České republiky a Policie České republiky a organizují evakuaci zaměstnanců. Zaměstnavatel je povinen zajistit ve spolupráci s poskytovatelem pracovnělékařských služeb jejich vyškolení a vybavení v rozsahu odpovídajícím rizikům vyskytujícím se na pracovišti.

Z. č. 309/2006 Sb.

§ 2 Požadavky na pracoviště a pracovní prostředí

(1) Zaměstnavatel je povinen zajistit, aby pracoviště byla prostorově a konstrukčně uspořádána a vybavena tak, aby pracovní podmínky pro zaměstnance z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví při práci odpovídaly bezpečnostním a hygienickým požadavkům na pracovní prostředí a pracoviště, aby

f) pracoviště byla vybavena v rozsahu dohodnutém s příslušným poskytovatelem pracovnělékařských služeb prostředky pro poskytnutí první pomoci a vybavena prostředky pro přivolání poskytovatele zdravotnické záchranné služby.

ondrej*
hodnocení

Děkuji za odpověď myslím ze na toto by mi byl podán stejný argument, že musí v knize úrazů být zaznamenáno kolik kdo čeho použil, je možné aby po nás požadovali knihu do které budu psát kde jsem se škrábalo a kolik Cm leukoplasti jsem použil? každopádně vedoucí mi řekl ze se mám obrátit na tohoto dotyčného který je buď neschopný nebo jen nechce, jinak asi zkusím závodního lékaře
nov

Zodpovědný pracovník /bezpečák nebo jím pověřená osoba/ musí průběžně kontrolovat stav všech lékárniček na pracovišti a dle potřeby doplňovat vše potřebné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]