Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V agentuře chtějí diplom

Od: sja odpovědí: 9 změna:

Zdravím, byl jsem na pohovoru v personální agentuře a chtějí po mě dodatečně naskenovat a poslat diplom. Mají na to podle zákona právo? Jde mi o to, že ten diplom obsahuje citlivé údaje, které mohou být zneužity např. pro vytvoření falešného diplomu (číslo diplomu, rč atd..). Navíc nyní platí GDPR, proto se ptám. Je to pofiderní agentura s málo recenzemi. Mám raději přestat komunikovat úplně a hledat si práci přímo přes firmy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Když si zadám do googlu "vysokoškolský diplom", ukážou se mi jich desítky. Nevím, proč by někdo chtěl zneužít zrovna ten váš.

V agentuře chtějí diplom

hodnocení

3x
A můžu se zeptat, proč chceš spolupracovat s - jak píšeš - pofiderní agenturou? Dnes všude berou s otevřenou náručí, není lepší oslovit přímo vytipované zaměstnavatele?

Ono s tou otevřenou náručí je taky mediální humbuk... Hlavně záleží jak kde, ale hlavně taky chtějí většinou lidi z praxí... Aby něco uměli... A hnedka produkovali 100% výkon... Málokdo chce třeba zaměstnat někoho čerstvě po škole apod. Odzkoušeno životem!

Mediální humbuk... Každý s kým mluvím dělá ve firmě, kde je zoufalý nedostatek lidí. Jinak problém je i v tom, že hodně mladých po škole je prakticky nepoužitelných, ale sebevědomí mají vysoké a cítí se rovnou na ředitele koncernu.

hodnocení

1x

Naskenujte se zakrytými údaji, o kterých se domníváte, že jsou citlivé a odešlete s tím, že originál předložíte na požádání.

rv*
hodnocení

0x

Firmy po vás pravděpodobně budou chtít též kopii diplomu. To víte, podvodníků, kteří se vydávají za něco, čím nejsou, je i přes GDPR pořád stejně. Jinak nevím, proč máte starost, jestli si někdo nevyrobí na základě vašeho diplomu nějaký falešný.

sja
hodnocení

Nemám problém ukázat diplom firmě, ve které se ucházím o práci. Jen se mi nelíbí dávat to perosnální agentuře, kde se střídají personalisté jako na běžícím pásu. Zajímá mě, jestli je to pro personální agenturu standartní postup. Existují i jiné způsoby, jak ověřit uchazečovo vzdělání.

hodnocení

0x

Ono třeba i ten člověk co se uchází o práci může být pofidérní, může lhát o svém vzdělání a agentura se chce uchránit budoucí ostudy s budoucím zaměstnavatelem uchazeče...

Musíme se dívat na věc pohledem nezúčastněné strany...

kimbert*

Přesně tohle se stalo u nás ve firmě loni,čtrnáct dní provázeli člověka kterého vybrali na pozici vedoucího výroby(cca 800 lidí)skoro do všeho ho zasvětili a když nakonec po něm chtěli diplom tak se sbalil a už ho nikdo neviděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]