Nejste přihlášen/a.
Zdravím, byl jsem na pohovoru v personální agentuře a chtějí po mě dodatečně naskenovat a poslat diplom. Mají na to podle zákona právo? Jde mi o to, že ten diplom obsahuje citlivé údaje, které mohou být zneužity např. pro vytvoření falešného diplomu (číslo diplomu, rč atd..). Navíc nyní platí GDPR, proto se ptám. Je to pofiderní agentura s málo recenzemi. Mám raději přestat komunikovat úplně a hledat si práci přímo přes firmy?
Ono s tou otevřenou náručí je taky mediální humbuk... Hlavně záleží jak kde, ale hlavně taky chtějí většinou lidi z praxí... Aby něco uměli... A hnedka produkovali 100% výkon... Málokdo chce třeba zaměstnat někoho čerstvě po škole apod. Odzkoušeno životem!
Ono třeba i ten člověk co se uchází o práci může být pofidérní, může lhát o svém vzdělání a agentura se chce uchránit budoucí ostudy s budoucím zaměstnavatelem uchazeče...
Musíme se dívat na věc pohledem nezúčastněné strany...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.