Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životopis kurzy

Od: howtobasic odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se hlásit na brigádu do Kauflandu a do kina. Mám kurz baristický, barmanský, ecdl, dvoje kurzy o angličtině a zákl. ecdl. IT a jazykové znalosti tam samozřejmě napíšu, ale to ostatní. Mám to do životopisu napsat i když to s tou prací nesouvisí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

CV je dle meho nazoru pouze jedno jedine, at podavate zadost kamkoliv.

Napsal bych tam tedy vsechny sve dovednosti a absolvovane kurzy.

Navic nikdy nevite, kam se CV dostane a kdo si prave ktere te dovednosti vsimne, ktera by se mohla zrovna hodit.

elane
hodnocení

2x

Jak řekl axus: je dobré uvést vždycky všechny kurzy a všechny pozice, které jste kdy zastával. Pro vysokoškoláky třeba i to, že někde během studií myli brigádně nádobí. Dokazují tím, mimo jiné, 1) že jsou schopni si takovou brigádu obstarat a 2) že se nebojí práce a zkušeností a 3) že se umí "otáčet".

I když třeba zaměstnanec nastupuje na nižší pozici a v ní se osvědčí, sáhne zaměstnavatel při uvolnění vyšší pozice raději po někom, koho již zná, kdo se osvědčil, zapadl do kolektivu a je schopen dělat i něco jiného než má zatím v popisu práce.

Kromě toho, nikdy nevíte, jakou pozici Vám zaměstnavatel nabídne, když uvidí Vaše CV. Proč se připravit o takovou možnost?

*jasne*

lmgify
hodnocení

2x

No teda nevím, ale čekat, že při doplňování regálů nebo vybalování palet někoho zajímá, že umíš udělat kafe, namíchat drink, pracovat s počítačem a domluvíš se dvěma jazykama, mi připadá přitažené za vlasy. Podle mě to bude tvým nadřízeným úplně jedno. Vůbec bych to neuváděl.

Tohle je zbytecne pri zadosti o takove misto uvadet v pruvodnim dopise / pri pohovoru.
Nikoliv ovsem v CV.
CV ma zaznamenat vsechny zkusenosti a dovednosti. Proc by se melo prizpusobovat dane pozici?
Maximalne to seradit podle relevantnosti.

Kdybych měla v životopise uvést všechna zaměstnání a všechno vzdělání, tak by měl minimálně 4 stránky. A tím se nikdo prokousávat nebude.

Souhlasím, že je lepší uvést pouze to, co přímo souvisí s pozicí, a k tomu to, se dá považovat za obecně platnou silnou stránku (jazyky? vedení lidí?).

id
hodnocení

0x

Uvést vše a to tak, že podstatné ( k onomu zaměstnání) rozvedete a nepodstatné shrnete do jedné poslední věty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]