Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostupnost léků na recept

Od: sepi® odpovědí: 8 změna:

Ahoj všem)

Dá se na někde zjistit, zda léky co dostanu na recept lékárna má?

Dnes jsem obvolávala lékárny, zda mají euthyrox*zed*, protože včera mi v jedné sdělili, že je na tento lék výpadek

Děkuji ;)

PS: na stránkách SÚKL a MZCR jsem hledala, ale nic o dostupnosti v lékárně jsem nenašla

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

annief
hodnocení

5x
Zdravím, nejsnadnější je zavolat do vaší lékárny, najdou to v PC systému, případně zjistí dostupnost u distributorů. V další fázi zkuste zavolat do nemocniční lékárny, tam mají větší zásoby. :)

hodnocení

1x
Tady asi jiná cesta než dotaz v lékárně není. Lékárny zjistlt ve skladu možnosti objednání., případně navrhnout náhradu.

veronika008*
hodnocení

1x

Také to lze řešit dle toho jakou dávku berete. Např. berete 100mg ráno a mají pouze Euthyrox 50. Dají Vám více balení 50 mg a vy budete místo jedné tablety brát ráno 2. Nebo naopak. Berete 50 mg ráno a mají pouze Euthyrox 100. Mohou Vám dát 100 s tím, že si budete tablety půlit. Musíte jim to jen říci (!) Lékárník pak bude patrně kontaktovat telefonicky lékaře, zda to takto může vydat, což lékař samozřejmě potvrdí.

hodnocení

Lékárny jsem právě obvolávala a psala si, kde léky mají:(

Děkuji a hezký den;)

hodnocení

0x

lékárna BENU mají pouze Euthyrox 50, lékárna ResTrialu - mají Euthyrox 150, jinak místo Euthyroxu dávají Letrox-dnešní zkušenost, je to prý dlouhodobý výpadek...

fialka2
hodnocení

0x

Pokud není dostupné, bude třeba změna. Mám podobné zkušenosti s jinými léky . Během 6 měs. pořád výpadky nějakého, takže už mám třetí typ. Asi distribuce, výroba je trochu zvláštní, proto nějaké výpadky. Co slyším, každý tzv. něco shání a mění léky.

hodnocení

No chápu, že dojde k výpadku. Ale pokud nemají náhradu, nebo nesmí zaměnit, tak se pacienti vrací k lékaři. No a když teda lékař ví, že ty léky nejsou, tak proč je stále předepisuje? Tohle mě vytáčí*zed*

Škoda slov*bum*

jip®
hodnocení

0x

SÚKL má seznam výpadků na sukl.cz/..., možná je lepší vzít náhradu, než zjišťovat obvoláváním lékáren, kde mají ještě zásobu. Také než tam dorazíte, mohou doprodat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]