Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem)
Dá se na někde zjistit, zda léky co dostanu na recept lékárna má?
Dnes jsem obvolávala lékárny, zda mají euthyrox, protože včera mi v jedné sdělili, že je na tento lék výpadek
Děkuji
PS: na stránkách SÚKL a MZCR jsem hledala, ale nic o dostupnosti v lékárně jsem nenašla
Také to lze řešit dle toho jakou dávku berete. Např. berete 100mg ráno a mají pouze Euthyrox 50. Dají Vám více balení 50 mg a vy budete místo jedné tablety brát ráno 2. Nebo naopak. Berete 50 mg ráno a mají pouze Euthyrox 100. Mohou Vám dát 100 s tím, že si budete tablety půlit. Musíte jim to jen říci (!) Lékárník pak bude patrně kontaktovat telefonicky lékaře, zda to takto může vydat, což lékař samozřejmě potvrdí.
No chápu, že dojde k výpadku. Ale pokud nemají náhradu, nebo nesmí zaměnit, tak se pacienti vrací k lékaři. No a když teda lékař ví, že ty léky nejsou, tak proč je stále předepisuje? Tohle mě vytáčí
Škoda slov
SÚKL má seznam výpadků na sukl.cz/..., možná je lepší vzít náhradu, než zjišťovat obvoláváním lékáren, kde mají ještě zásobu. Také než tam dorazíte, mohou doprodat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.