Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy a jak dát výpověď

Od: rum odpovědí: 3 změna:
Chci jít do předčasného důchodu asi o rok ,jsem na nemocenské. výpověď dohodou mám dát kdy?aby se mi počítala dvouměsíční výpovědní lhůta.aby jsem šel rovnou z nemocenské do důchodu.dik

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výpověď dohodou neexistuje. Buď se dohodnete se zaměstnavatelem na ukončení prac. poměru a ten by skončil v den, na kterém se obě strany dohodnou. Nebo dáte výpověď a tam poběží dvouměsíční výpovědní lhůta. Začne běžet od prvního následující měsíc.

rum
hodnocení

A teď to s tou nemocenskou
id

S nemocenskou výpověď nemá souvislost. Když podáte nyní v 7. měsíci výpověď, začne běžet 1.8. 2019 po dobu dvou měsíců., ukončení pracovního poměru bude 30.9. 2019. Pokud si požádáte o důchod, mužete od 1.10.2019 být důchodcem. Zda si protáhnete nemocenskou až do 30.9. 2019 záleží na vašem zdravotním stavu a na lékaři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]