Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krácení dovolené

Od: katerinachytil odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, jsem od 12.3.2019 v pracovní neschopnosti. Pracuji ve školství, proto mám za normálních okolností nárok na 40 dní dovolené. Chtěla bych vědět, o kolik se mi zkrátí dovolená za tento kalendářní rok, pokud letos již nenastoupím, a o kolik pokud bych nastoupila do zaměstnání 2.12.2019?
Mnohokrát děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud nenastoupíte, tak 7 dní. Pokud nastoupíte - 26,5 dne.

sarkasates
Pokud jste nastoupila na nemocenskou 12.3.2019, neodpracovala jste nutných 60 směn od 1.1.2019, takže nemůžete dostat ani jeden den dovolené přes prázdniny,pokud vám ukončí nemocenskou, musíte do práce, pracujete ve školství, budete muset dělat náhradní práci atd. Někteří zaměstnavatelé toho zneužívají a nutí své zaměstnance si vzít neplacené volno, což je protizákonné,na to zaměstnavatel nemá nárok . Kdyby vám přece jen řekli, ať si vezmete dovolenou, i když nemáte odpracovaných 60 směn, tak se může stát, že pokud nastoupíte ještě někdy do konce roku na nemocenskou , budete muset dovolenou, peníze za ní vydané, vracet...a to je pořádná suma . Takže, až odpracujete 60 směn, pak teprve můžete nastoupit na dovolenou, která bude krácena dle odpověď výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]