Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka - Brenner

Od: vodni odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
v srpnu se budu cestou z dovolené vracet z Itálie přes průsmyk Brenner. Na stránkách rakouského prodejce dálničních známek Asfinag je možnost zakoupit 1 jízdu, kterou potřebuji. Platí to ale i při příjezdu z italské strany? Nebo se to týká jen příjezdu z Rakouska a při příjezdu z Itálie do Rakouska to musím koupit někde jinde nebo na místě?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vy budete ale potřebovat jednak dálniční známku...a jednak budete platit mýtné.

Mýtné samozřejmě zaplatíte pouze na mýtné bráně (i když přijedete z Itálie) a dálniční známku buď vinětou na benzínce, nebo elektronicky.

9EUR stojí mýtné...a platí pro úsek Brenner-Innsbruck.

doplněno 03.07.19 16:00:

Pardon 9,50EUR...

doplněno 03.07.19 16:06:

Ano, pustí Vás tam normálně...

Mýtná brána je až po cca 23km od italských hranic ve směru na Innsbruck. Aby Vás to nepletlo..a neměl jste strach. Jeďte až na ni narazíte.

vodni
hodnocení

Tak jsem to myslel, ale asi jsem se špatně vyjádřil. Dálniční známku na 10 dní za 9.20 Euro mám už koupenou. Teď mě jen zajímalo, zda mohu na rakouských stránkách Asfinag, kde jsem kupoval známku pro Rakousko, zakoupit i průjezd přes Brenner směrem z Itálie.
Nikdy jsem tam nejel a nebyl jsem si jist jestli mě to pak pustí.
vodni
hodnocení

Děkuji, přesně tohle jsem potřeboval vědět.

po dálnici také nemusíte jet. Dá se jet normální silnicí a pak klidně zastavit a kochat se krásou hor.

arne1: Na to velký pozor...Čas od času bývají ony "objízdné" trasy uzavřeny...z více důvodů (právě pro vyhýbání se mýtnému, kolonám, z "ekologických" důvodů...atd) a jízda po těchto silnicích není povolena..(jen s vyjímkou aut, jejichž jízda končí právě v dané oblasti, ale nesmí jen projíždět). Toto opatření bylo zrovna nedávno aplikováno (snad týden zpět).

Krom toho se tím vyhne pouze 9,50EUR poplatku, protože jet z Brenneru až do ČR po okreskách, to by musel být masochista a mít další dva dny času navíc. Pravda, ono omezení rychlosti 100km/h IG-L je také na palici...a na mnoha úsecích dálnic v této oblasti platí.

hodnocení

0x
Plati vsechny dalnicni znamky.takze bud klasicky na sklo nebo elektronickou. A na A 12 je take potreba dálniční známka.a myto zaplatite zvlast,pro vámi vybrané úseky.

hodnocení

0x

Pokud chcete koupit rakouskou e-vinětu, tak musíte tuším 3 týdny předem.
Mají tam nějaký debilní zákon o ochraně spotřebitele. (?!?)
Klasická nalepovací známka jde použít hned.

E-viněta jde použít také hned...Stačí odškrtnout, že jste firma...a tím obejdete onen předpis na ochranu spotřebitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]