Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platí OSVČ nemocenské pojištění i v nemoci?

Od: nojina* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, Jsem OSVČ na neschopence od 6. ledna 2010. Platím si nemocenské pojištění několik let. Budu marodit delší dobu asi 3 měsíce, tudíž budu 2 celé měsíce na neschopence od prvého až posledního v měsíci. Jsem od dobrovolného poplatku na nemoc. pojištění osvobozená? Nebo mám platit alespoň nejmenší částku 56Kč aby mi pojištění nezaniklo? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

pokud není změna zákona, tak pokud trvá pracovní neschopnost 1 celý měsíc od 1 - 31 dne měsíce, tak neplatíte nic /to je jeden celý kalendářní měsíc/. Nelze uplatnit v době nemoci od 6. 1 2010 - 6. 2 2010 /to není jeden kalendářní měsíc/. PT /stařenka/

putzi*

přesně tak! Pokud trvá nemoc víc, jak měsíc, neplatíte nic až do konce své nemoci. Pouze zašlete oznámení o nemoci na sociálku a hlavně neschopenku. A nemyslete si, nikdo vás nebude informovat, na všechno se musíte zeptat sám a všechno si taky sám zjistit.

jessi24

Já jsem taky OSVČ a když marodim tak jsi jí platím i tak.marodila jsem od října do prosince aplatila jsem jsi jí.Oni tito pak vráti když je přeplatek.

pavka76*
hodnocení

0x

Dobrý den. Když máte neschopenku,tak nemusíte. Mě na to upozornila účetní,když jsem měl 6 týdnů zlomenou ruku. Ale jak to přesně funguje Vám neřeknu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]