Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vlastní vinou, leností a lehkomyslností jsem už rok a půl nebyl u svého zubaře. Nyní tam chci konečně zajít, leč zubař má zrovna dovču. Někdo tvrdil, že po určité době má stomatolog ze zákona právo vyřadit nespolehlivého pacienta ze své kartotéky. Pevně doufám, že vše vyřešíme pokáráním, domluvou a slibem já už budu hodný. Jak to tedy je? Děkuji.
"Někdo" má pravdu a vy smůlu, pokud váš lékař další péči odmítne:
z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách
§ 48
(2) Poskytovatel může ukončit péči o pacienta v případě, že
e) přestal poskytovat součinnost nezbytnou pro další poskytování zdravotních služeb; to neplatí, jestliže neposkytování součinnosti souvisí se zdravotním stavem pacienta;
5) Důvody odmítnutí přijetí pacienta do péče podle odstavce 1 nebo ukončení péče podle odstavce 2 posuzuje poskytovatel. Poskytovatel o odmítnutí přijetí do péče podle odstavce 1 nebo o ukončení péče podle odstavce 2 písm. d) a e) nebo o odmítnutí poskytnutí zdravotních služeb podle § 50 odst. 2 vydá pacientovi písemnou zprávu, ve které je uveden důvod odmítnutí nebo ukončení.
Samozřejmě, že na to právo má. Ale 18 měsíců ještě není tak dlouho. Většinou vyřazují po 2 letech.
Co nejdřív se objednejte.
Můj zubař má na nástěnce, že 2 roky bez návštěvy nebo víc jak jedno neomluvené nedostavení = vyřazení pacienta z evidence. Pojišťovna zubařům zaplatí prd. Peníze jsou v zákrocích, které si hradí pacient.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.