Nejste přihlášen/a.
Hezký den. Prosím o radu. Soudím se se sousedem o 200 000 úhrady škody na mém domě. Soudem 1. stupně jsem byl zbaven jako invalida hradit soudní poplatky. Jsem povinen uhradit honorář za soudního znalce 40 000,- kterého si vybral a přizval soud 1. stupně? I když jsem si už dva soudní znalce předtím zaplatil sám.
Podle toho, co píšete, tak jste asi spor prohrál a rozhodnutím soudu máte uhradit honorář soudního znalce. Protože asi žalovaná strana nesouhlasila s výroky vámi objednaných soudních znalců, soud vybral sám znalce. Ale předpokládám, že jste s rozhodnutím soudu o ustanovení soudního znalce museli souhlasit. Podle mých zkušeností, když mne žaloval soused ohledně pozemku, tak soused neustále nesouhlasil s vyměřením - vyměřovalo se celkem asi 4x. Soused soud prohrál a potom musel zaplatit všechna vyměření. Mám obavy, že vás úhrada za honorář nemine. Snad jenom bych zkusila požádat o splátkový kalendář, ta částka je skutečně vysoká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.