Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou přesné příznaky dny

Od: pavel1222® odpovědí: 18 změna:

Zdravím všechny, mám prosbu na člověka, který trpí touhle nemocí. Před nedávnem jsem byl na oslavě kde jsem vypil vetší množství piva a samozřejmě zkonzumoval i vetší množství jídla. Dva dny nato mě opuchl kloub palce pravé nohy a hodně bolel,že jsem na nohu nemohl ani došlápnout. Vydal jsem se k doktorovi a ten jak zjistil, co tomu předcházelo a když jsme měli dnu v rodině, tak usoudil že je to záchvat dny. Ale po rozboru krve se zjistilo, že hladina kyseliny močové je v normě, tudiž dna to nebyla. Po pár dnech se vše uklidnilo a doufal jsem, že to nic nebylo. Ale teď po pár týdnech a další akci se problém opakuje, ne v takové míře a pobolívá to. Tak mě zajímá názor od někoho, kdo s tím má trable. Někde jsem četl, že při tomhle onemocnění je kloub velmi citlivý už jen na dotek. Mě bolí jen v případě, silného tlaku na kloub, nebo když palec maximálně vyhnu jedním nebo druhým směrem. Když je noha v klidu, necítím nic. Také ho nemám zarudlý a lesklý jak jsem se někde dočetl, i když teplejší ten otok je. Děkuji všem za odpověď

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

2x

Tohle může bejt reakce na některý léky -berete něco na srdce, cholesterol, nějaké blokátory, statiny?

hodnocení

Právě že nemám vůbec žádné zdravotní potíže. Léky žádné neberu ani jsem v minulosti nebral. Ani životní styl nemám nejhorší. Nekouřím, rekreačně sportuji, nemám žádnou výraznou nadváhu a ani se nijak často nepřejídám.

novak1*
hodnocení

1x

Mě bolí palec jenom na levé noze.Pokud máte dnu ,tak držte dietu.Žádné pivo,alkohol je spoušťeč,nesmí se morské ryby ,maso konzumovat jenom ze starých zvířat ,nekonzumovat vývar a tuším ani kafe. Pomáha mléko sladké,taky slazené nápoje jako fanta. Když už to bolí je dobré mít léky doma. Nedá se ani noha dát to boty ,už jemný dotyk bolí. Ortoped zjistí jestli je to dna.

figurek*
hodnocení

0x

jj, znám.

Já jsem také měl bolavé klouby u palců. Mohutně a marně mě celé měsíce léčili a přitom stačilo koupit si pořádné boty.

Proto si myslím, že vy nemáte ani dnu ani revma, ale máte přesně tu kombinaci, kterou jsem měl já. Nadváhu a k tomu špatné boty. Mrkněte se do vašich bot, jak jsou vevnitř sešlapané, hlavně v místě pod pravým palcem. To co vidíte není moc veselé, že ne?

Radím : Nešetřete a kupte si pořádné a pohodlné boty.

nekvalitní boty a špatné boty není totéž.

Jo je to dna,,nemoc bohatých

hodnocení

Děkuji za názor, ale tohle botama asi nebude. Nekvalitní boty nekupuju a o nadváze taky nemůže být u mě řeč. Počítám že to bude mít souvislost s tím alkoholem, ale jakou to neví ani doktor. Protože jak jsem psal, výsledky byly v pořádku a když jsem se díval na internetu na fotky této choroby, tak to vypadá uplně jinak. Leda že by to byl nějaký počátek, ale to bych zase prý měl mít ty hodnoty, alespoň trochu zvýšené.

hodnocení

0x

Možná se ještě zamyslete, v jakém stavu je vaše krční páteř. Je tam nějaká souvislost, přesně nevím jaká, ale viděla jsem nahrávku, jak byla krční páteř napravovány kroucením palců u nohy a ten pacient velmi křičel bolestí. Pak se mu ale hodně ulevilo. Ještě mne napadá, jestli nemáte vybočný palec.

bulik*
hodnocení

0x

Pijte denně 2l kohoutkové vody. Tím ty sajrajty časem vyplavíte !

hodnocení

Tak pokud by to mělo souviset s krční páteří, to bych asi musel navštívit nějakého fyzioterapeuta nebo jiného odborníka. Škoda že mě praktický lékař na tuhle možnost neupozornil. Ale děkuji za tip

hodnocení

Vodu piju určitě v množství asi 1,5 - 2l denně, četl jsem že je důležité hodně pít. Můžu zkusit ještě trochu přidat, jestli to bude mít nějaký efekt.Díky

hodnocení

To je právě to, že nevím jestli to dna je. Krevní testy ji nepotvrdili, ale je zvláštní že se to už 2x spustilo po větším množství piva. Ani ty příznaky nejsou úplně podobné. Jak píšete, že je palec velmi citlivý. Takový problém nemám. Asi si raději zajdu na revmatologii ať mě udělají pořádné vyšetření ať mám jistotu. Ale hrozím se toho. Taková dieta co píšou, je pro mě nepředstavitelná. Děkuji vám všem za odpovědi.
novak1*

Ješte to muže být artritida ale to by vás boleli i jiné klouby. Ale bez diety se to asi neobejde.

hodnocení

Jiné klouby mě opravdu nebolí. Takže asi to bude dna. Jen mě pořád nejde do hlavy, když se píše, že dna je vysoký obsah kyseliny močové v krvi, tak proč jsem měl výsledky úplně v pořádku.
novak1*

Jak v pořádku? Byli aspoň na hranici? Já mám jenom mírne zvýšenú kselinu močovu neco nad 400 ,pokud si pamatuji.Alkohol jsem vyloučil uplne a kávu taky.Piji kolu to je lepší jako káva.Lepší je pít vino,jako pivo ale ne moc ,pivo obsahuje puríny. Dna ,to je panská choroba,chudoba dnu neměla kdysi.

hodnocení

To číslo vám opravdu neřeknu. Doktorka mě ukazovala výsledky a říkala že kyselina močová není zvýšená. Každopádně přestat pít pivo, to je pro mě děsivá představa. Kávu nepiju vůbec a snažím se i často nepít slazené limonády. Nejsem alkoholik a nepopíjím každý den, ale je to jediný alkohol který si dám a mám ho moc rád. Ale jasně, pokud by mě to mělo způsobovat zdravotní komplikace, tak mě stejně nic jiného nezbude.

veronika008*
hodnocení

0x

Také bych se klonila ke dně: 1.)Rodinná anamnéza - dědičnost, 2.) spouštěč alkohol a 3.)velmi bolestivý + oteklý palec.

Krystalky kyseliny močové se hromadí v kloubu a tam způsobují zánět - tzv. dnavou artritidu, s příznaky, které jste popsal. Postupně mohou být postihnuty další klouby. (Usuzuji, že když se k. močová hromadí v kloubu, tak jí v krvi nemusí být zase tolik... ). Navštívit revmatologa či ortopeda je rozumné.

hodnocení

Uvidíme,ještě to nechám chvilku uležet. V tu dobu co mě začali tyhle problémy jsem měl i nějakou virózu. Teď jsem slavil narozeniny a v jídle a v pití jsem se vůbec nekontroloval. A i když jsem čekal, problémy se nedostavili. Pořád tajně doufám,že to bylo jen něco nahodilého a souviselo to nějak s tou virózou. Ale jestli se podobné příznaky ještě po alkoholu objeví, budu to muset začít řešit.

hodnocení

0x
Testovali Vas na bireliozu? Ta se projevuje bolestmi v různých oblastech, i když tedy bez otoků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]