Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku ohledně zlozvyku, který mám, jedná se o dermatilománii(článek na wiki). Tento článek docela přesně vystihuje to, co chci popsat.
Strhávám si a mačkám kůži okolo nehtů, a pod nehty. Je to neestetické, ale více mi vadí ten nepříjemný pocit, který mě k tomu vede. Jde o jakési svědění, lépe to neumím popsat.
Chtěl bych jestli byste mi něco neporadili, např. příčinu, nebo jak to mám řešit. Vím, že mi neporadíte nejlépe, když nemáte k dispozici víc info, ale chci abyste mi poradili co nejvíce věcí, neboť s tím prozatím k dermatologovi do Prahy nepůjdu.
Díky
Je to tvůj zlozvyk, takže záleží pouze na tobě, jestli s tím přestaneš.
Na péči a kůži okolo nehtů si určitě můžeš koupit vhodný pilník nebo malé ostré nůžky.
Když budeš přebytečnou kůži odstříhávat, tak se ti nestane, že si zatrhneš kůži až do živé části.
Taky si musíš vyhradit třeba 5minut za den na péči o prsty a v těch pěti minutách tu péči zvládneš. V ostatním čase si musíš najít jiného koníčka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.