Nejste přihlášen/a.
Našel jsem pár citací ohledně olova, kadmia, arsenu. Znamená to, že spirulina může odebírat většinu těžkých kovů? A proč k tomu dochází, případně jaké další účinky má spirulina? Můžete uvést zdroj? děkuji
----
Probíhala studie vlivu spiruliny na obsah olova v orgánech krysy a zjistili, že spirulina má významný vliv na ochranu orgánů a snižování ukládání olova v mozku:
" To conclude, Spirulina had a significant effect on scavenging free radicals, thereby protecting the organs from damage caused by the exposure to lead. Further more, Spirulina showed a significant (p < 0.05) decrease in the deposition of lead in the brain."( zdroj)
dále zkoumali schopnost absorbovat kadmium, zinek spirulinou a píší že schopnost zachytávat těžké kovy by mohla hrát velkou roli při používání ke konzumaci lidmi nebo zvířaty:
" The capability to accumulate heavy metals could have a remarkable importance for the utilization of algal species in human or animal feeding."
Dále by měl extrakt ze spiruliny zajistit snižování arsenu (u krys, ale u lidí k tomu také docházelo viz ten zdroj výše):
" ... percentage removal of arsenic ... Among the different extracts and residues of spirulina the hexane extract causes highly significant (p<0.001) removal. "
" In one study, the hexane extract of spirulina cleared almost 90% of arsenic built up in rat liver tissues."
---
Zajímavé je, že na examine.com uvádí, že pozitivní efekt byl zkoumán/pozorován když se bralo více než 1 gram spiruliny. Na naší váze jsem naměřil že 1ram je to asi 20+ tabletek (může být nepřesné), takže toho je asi potřeba sníst více. Já si koupil variantu 1Kč (4000 tablet) za asi tisícovku.
" For cholesterol, doses in the range of 1-8 g per day may be impactful
For muscle performance, doses of 2-7.5 g per day have been used
For blood glucose control, very mild effects have been seen with 2 g per day
Blood pressure may be affected at doses of 3.5-4.5 g per day
Effects for fatty liver have been seen at doses of 4.5 g per day
...
10.9g for a 150lb person
14.5g for a 200lb person
18.2g for a 250lb person"
(100lb by mělo být cca 45 kg, 150lb pak 68 kg)
Jednoducha rovnice. Koupi by jste si dobrovolně něco co nefunguje? Ne. Poznáte, že došlo k "odebrání" nějakého "těžkého kovu"? Ne. Funguje to? Ne. Všichni spokojeni.
V případě těžkých kovů (asi není potřeba polemizovat že prakticky každý má v sobě určité množství když si k tomu dohledáte info.) asi většina lidí nepozná že je v sobě má i když je má. A pak tedy ani nepozná že je nemá. Proto je vaše tvrzení v tomto případě nesmysl.
Po vědecké stránce se vyjadřovat nebudu, jen napíšu zkušenost. Spirulinu a chlorelu už užívám víc jak jeden rok a jsem opravdu velmi spokojená. Jím střídavě 6 tabletek denně, každé ráno. Změnu jsem zpozorovala třeba v tom, že už nemám vůbec žádný problém s ranní stolicí. Dříve jsem musela dost často používat glycerinové čípky, což už dávno nemusím. Nevím jaké další pozitivní účinky to na mne má, protože jsem celkem zdravá a ničím netrpím. Začala jsem to užívat na základě jednoho rozhovoru se synem, který na to narazil na internetu a doporučil mi, abych si o tom něco přečetla. Ale já také nekupuji u nás, protože tady za to chtějí nekřesťanské peníze a přitom to sami objednávají v Číně a pak zde přeprodávají s pořádnou přirážkou. Takže já kupuji rovnou u výrobce. 2 000 pilulek spiruliny mne vyjde na 460 Kč. Chlorella je o něco dražší. Začali to pěstovat i ve Francii, ale odtamtud to vyjde daleko dráž, vzhledem k nákladům na vybudování pěstírny. A pozor, opravdu je rozdíl mezi chlorellou a spirulinou i když na pohled vypadají skoro stejně.
Zdravím. Nelze zkopírovat, mrkněte na: zelene-zdravicko.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.