Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co máte ověřené, že funguje proti komárům? Já zkoušela citron/limetku s hřebířkem, francovku s hřebíčkem, odpuzovače do elektriky, slyšela jsem, že i rýmovík je proti komárům, ale bohužel nic z toho nemá žádný účinek.
Ještě se zeptám - jsem poštípaná na ruce a v noci jsem si to hodně drbala, protože mě to opravdu naštvalo... ale jak mám ten štípanec, tak okolo něj docela bouli . Štípanec sám o sobě není ani vidět, není ani nijak zvlášť červený, ale docela dost mě to svědí, hlavně teď večer. Ta boule mě trochu vyděsila - asi jen reakce, jak jsem to drbala?
Děkuji za rady (Doufám, že máte větší štěstí než já a nejste taková pochoutka pro ty mršky
)
Jsem na tom stejně. Taky jsem vyzkoušela ledacos, včetně té alpy s hřebíčkem, ale nejvíc zabírá rozkrojená cibule a úplně nejlíp Fenistil gel (z lékárny).
Tak mě Fenistil nezabírá vůbec, Alpa jen na chviličku pokožku schladí, ale potom je to stejné.
Z toho důvodu rozpouštím Alpu v gelu. Na hmyzí štípance je třeba gel chladivý. Hmyzí štípanec je cévní problém, na cévní problémy obecně chladivý gel nebo mast. Na kloubní problémy naopak gel hřejivý anebo hřejivou mast.Fenistil ani žádný jiný přípravek zpravidla nezabírá při jednorázovém použití, musí být aplikován několikrát. V případě že běžné masti nezabírají je třeba navštívit lékaře, který předepíše mast s obsahem antibiotik anebo mast s vyšší koncentrací účinných látek na předpis. Též posoudí, zda není třeba provést důkladnější vyšetření v podezření na závažnější infekci.
Na oknech máme sítě. To je pro klidný spánek důležité.
Když jdu večer někam ven, kde by zy mršky mohly být, natřu se francovkou s hřebíčkem.
Na chatě si dám na talířek vedle postele půlku citrónu s napíchaným hřebíčkem. Každý den kousek seříznu, aby citrón vydával vůni. Pomáhá mi taky.
Letos mě snad neštípl ještě ani jeden. Ale jsou prý v republice oblasti, kde je komárů mnoho. Jaga.
Také občas používáme do místnosti ten přístroj buď na destičky, nebo na tekutinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.