Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám šanci zhubnout?

Od: byvvalapacientka® odpovědí: 64 změna:

Pěkný den,

mám problémy se svou postavou. Prostě vypadá hrozně. Kvůli tomu nejdu ani v největším hicu na koupaliště,protože se za své křivky stydím. Nejhorší je,že veškerý tuk se mi ukládá na břicho,takže vypadám jako těhotná,ačkoli děti mít nemůžu. A pak se mě lidi ptají,jestli čekám děcko,je to tak skoro každé léto. Akorát jedno léto jsem byla štíhlá,protože jsem předtím měla těžkou depresi a nejedla jsem skoro nic,tak jsem hodně shodila. Beru léky na deprese,jedněmi z nich jsou i mirtazapin a zyprexa a to jsou zabíjáci štíhlosti. Doslova. Dokud jsem nebrala léky,byla jsem krásně štíhlá. Teď mám pupek jako hospodský povaleč. Tak se ptám,je šance na téhle příšerné medikaci zhubnout?Nechci brát jiné léky,protože tyhle mi na psychiku pomáhají. Bohužel nepomáhají mé postavě...Aby bylo jasné,jak se stravuji,dávám jako ukázku svůj dnešní jídelníček. Budu ráda,když mi poradíte,jestli něco nedělám blbě...Děkuji

ráno: termix,raw tyčinka,káva

oběd: špagety se sýrem,kořením,olivami a olivovým olejem(bez kečupu)

svačina: menší kousek melounu 3 ks jahod,kafe

večeře: malá mistička ledového salátu,pomazánka z tofu(v malé misce=kousek tofu+nízkotučná lučina linie+lžička majonézy),2 ks žitného rohlíku

nápoj v průběhu dne: jemně perlivá voda s kouskem máty

64 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Spousta lidí je hubená resp tlustá z podvyzivy. Hubený tlustoch je člověk, který má hodně tuku a skoro žádné svaly takže na první pohled není až tak tlustý.
Diety jsou nesmysl. Zkuste váš denní příjem jídla dát do kalorickych tabulek kaloricketabulky.cz/...
Dřív jsem jedl cca 2500kcal. Teď jím přes 3200kcal a stejně spíš hubnu. Je důležité zjistit, kolik kalorií za den potřebujete a snížit to o 200-300kcal níž. A hubnout třeba rok tímto způsobem.
Pokud denně potřebujete 2200kcal a budete jist 1500kcal budete hubený tlustoch. Přijdete o svalovou hmotu, tuk zůstane. Čím víc svalů tím větší motor na spálení tuku v těle.
doplněno 29.06.19 18:17: A jestli pečivo nebo raději něco jiného není důležité. Tukové, sacharidové a další diety jsou zbytečné. Vše je o kaloriích a je fuk z čeho jsou, pokud to není svinstvo.
pavelpavel*

To jsem jí také chtěl napsat, ale ona píše, že předtím to bylo ok, než začala brát léky a jídelníček má ok.

hodnocení

Clayman,děkuji,aplikaci vyzkouším...

michalverner

To není docela tak pravda.Na to z čeho kalorie jsou záleží.Je rozhodně rozdíl jestli to bude ze sádla ,špeku,nebo z vyvážené stravy.Např. když nebudete mít bílkoviny tak můžete sníst kolik kcal chcete a ty svaly stejně nebudou.

vernon
hodnocení

2x
Důležitější je hýbat se. A pij neperlivou vodu. A žádné pečivo k večeři. A dvě svačiny denně. A kávu jen ráno. Bez cukru...

A žádné mlsání a křupání a dobrotky!

hodnocení

Žádné dobrotky nejím. Kdybych si jakoukoli dala,zaznamenám to do svého jídelníčku. Co se týče pečiva,dnes jsem ho měla akorát k večeři,jinak vůbec...Takže pečivo raději ráno a večer bez pečiva?Nevím no,jsem z domu zvyklá večeřet právě pečivo s něčím. Taky je podle mě rozdíl,jestli jím pečivo z bílé mouky nebo z tmavé...Ale možná tomu tolik nerozumím. Co se týče pohybu,mám pejska,takže o pohyb mám celkem postaráno.

hodnocení

yoom.cz/...

tady na obrázku je vidět,jak jsem přibrala po jednom z léků,co užívám...tam na té tlusté fotce jsem měla 75 kg,pro vaši představu,teď mám ještě víc:(

hodnocení

Chci se zeptat proč neperlivou?Co je na perlivé špatného?Když není oslazená

Ahoj, jestli jsi zvyklá večer na pečivo, co tak zkusit si uvařit amarantové těstoviny? prodávají se v prodejnách zdravé výživy. Není v nich lepek a jde vlastně o úplně jinou obilovinu než pšenice. Kdysi jsem pravidelně večeřela právě amarantové těstoviny, když jsem hubla, a šlo to opravdu dobře.

hodnocení

1x

Špatné jsou ty rohlíky k večeři. Nejsou dobré ani ty špagety se sýrem a olivovým olejem, je to olej a v sýru je také tuk. To už by byl lepší jen ten kečup, než ten olej. Také záleží na tom, kolik si ho do těch špaget dáváte. Vyřaďte olej a dejte si jenom ten sýr a kečup. Ale nejlepší by bylo, kdybyste si koupila plechovku rajských jablíček, kde není žádný cukr, ani nic jiného a uvařila si sama rajčatovou omáčku na ty špagety. Raw tyčinka je hodně kalorická a navíc se jí nenajíte.Za chvíli musíte mít hlad. Termix je také sladký a pro dietu nevhodný. To už je daleko lepší dát si bílý neochucený jogurt a ty dva rohlíky ráno a ne večer. Perlivá voda nadýmá. Takže souhlasím s Wamp, jídelníček bych rozhodně změnila.

hodnocení

Termix je sladký,to máte pravdu. Na druhou stranu,když si dám jen bílý jogurt,mám za chvilku hlad. Asi zkusím raději nějaké pečivo se šunkou a kouskem ovoce nebo zeleniny...U té raw tyčinky popravdě nevím,je tam napsané,že je bez přidaného cukru,,tak jak se v tom mám vyznat:(.

hodnocení

1x

Dneska jsem shodou okolností viděla dokument o jedné paní, která dokonce napsala knihu na téma psychiatrie a nemocní. Není to v češtině a nemá cenu tím pádem dávat odkaz. Ale její kniha se jmenuje v překladu "Přežila jsem léčbu na psychiatrii". Byla pod vlivem léků od svých 16 let až do 38 a byla střídavě pod dohledem přímo v ústavu a na "svobodě". A co mne zaujalo a proč o tom píši je to, že i ona říkala, že jí ty medikamenty způsobily nadměrné nabrání kil. Také hodně ztloustla. A nedalo se s tím vůbec nic dělat. Ona se z toho nakonec dostala, dokázala se vymanit z toho začarovaného kruhu a dnes už žádné léky nebere, ale dodnes je tím poznamenaná.

My se tady snažíme řešit Váš jídelníček, ale pokud budete nucena brát ty léky, tak to asi moc nepomůže. Ale tím nechci říci, abyste to vzdávala, naopak. Řešit to můžete a musíte, ale asi jinou cestou.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Kdo nepoznal deprese neví a nikdy nebude vědět co to je, ale odpověd znáš. Jídelníček máš ok a sama píšeš, že předtím to bylo ok. Prostě neber ty léky, protože to od depresí nepomůžou a doktoři také ne. Jen sama je můžeš srovnat, tím že si přerovnáš myšlenky. Věř, že vím o čem mluvím.

hodnocení

Pavle,jste hodný,ale bez léků to u mě nejde. Chodím i na terapie,do stacionáře,mám celkem pestrý život,ale bez léků bohužel nejsem schopna základního fungování. Kdybych byla schopna,tak vězte,že už je dávno neberu. Právě kvůli těm vedlejšákům.

pavelpavel*

Já vím o čem mluvíš. Čekal jsem špatný jídelníček, ale máš ho ok docela. To dělají ty léky zkus o tom hledat něco, ale ty prášky něco blokují prostě. Hodně lidí po nich tloustne a s depresema mi nepomohl nikdo, tak už jsem pochopil, že jen já jsem králem. Studuj deprese zjištuj kde co začíná a vzniká. Ony ve skutečnosti neexistují. Co jou to deprese? Přemýšelj nad tím. Hele mojí známé se oběsil syn ve sklepě prý kvůli holce. Nepil a byl neprosto ok a najednou toto? A jak je na tom asi jeho matka? Musí žít dál. Takže co je deprese? LIdé mají mnohem větší problémy, než já a to léčí takové uvědomění.

hodnocení

Pavle,nevím,jaké jsou Vaše zkušenosti,já zkoušela spoustu možností,,jak zvládnout deprese bez léků vč.homeopatik a nepomáhalo mi kromě léků od depresí nic...Tak co mám podle Vás dělat?Když je vysadím,dopadne to se mnou hodně blbě...Nemám prostě na vybranou.

pavelpavel*

Nevysazuj, ale zkoumej sama sebe a co jsou deprese a jak vznikají. Mně prášky nepomohly, tak co bych je bral. Už jsem pochopil. Klíč musí najít každý sám. Sice jsem depree neporazil, ale džím je pod krkem. Jestli ti nevadí naznačit z čeho he máš napiš to. To tloustnutí nezastasvíš to dělají ty léky. Jinak na fotce vypadáš hubená čekal jsem horší. Otázka je od čeho se ty deprese u tebe odvíjí a tam je musíš začít SAMA bourat. Doktor ti nepomůže a většina z nich deprese nikdy nezažila, takže o tom neví nic.

hodnocení

Chci se zeptat,proč neperlivou vodu?Co je na perlivé špatného?Děkuji

elane

Mimo jiné i proto, že kysličník (bubliny) se v žaludku smíchají s vodou a vznikne slabá kyselina. Krátkodobě to nevadí, ale dlouhodobě a zejména když jsou nějaké zdravotní problémy, by to mohlo vadit. Není důvod do těla přidávat kyselinu, na jejíž zpracování není geneticky zvyklé.

hodnocení

o.k. děkuji za odpověď

hodnocení

0x

A já pouze dodám = Těmi léky máte zanešená játra, chce to akutní detox !
Játra jsou samozřejmě naše čistička, pokud se nečistí, tak se tzv. ztučňují a protože vše souvisí se vším, tak máte zanesená také střeva, o kterých je známo, tam se shlukuje nejvíce toxinů, která přechází posléze do všech našich orgánů.
A Váš jídelníček, co si budeme povídat, je totálně špatný !

hodnocení

Píšete,že můj jídelníček je totálně špatný...Můžete být konkrétnější,co je špatně?Abych věděla,jak ho napravit. Děkuji

hodnocení

0x
Když vše budete hýbat přiměřeně tomu, jaký máte kalorický příjem, tak musí váha jít dolů. A klidně při tom sportování můžete jíst bůček a husí játra.
Když jsem 5-6x týdně trénoval, málokdo by věřil, co všechno jsem byl schopen sníst.
doplněno 29.06.19 19:57: Triatlon a cyklistika (MTB). 5-6x týdně cca po 2,5h..o víkendu i delší tréninky.
hodnocení

Trénoval jste co?Jaký sport jste dělal,jestli se můžu zeptat?Děkuji

hodnocení

tak to klobouk dolů,to bych asi fyzicky nezvládla,ale nějaký sport častěji v týdnu bych zvládnout mohla

Určitě to zkuste, možná Vám sport pomůže i jinak, než "jen" s váhou.
Ale musíte samozřejmě zvolit vhodnou intenzitu i druh sportu.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Hele lidé zde se ti snaží poradit s jídlem, ale s prominutím nechápou, že jíš patrně stále stejně a že to dělají ty léky tím jsem si jist. Najdeš o tom na internetu dost jak se po tom tloustne. Jasně, že jídelníček dobrý není, ale rozhodně v tvém případě za tloustnutí nemůže. Známý má deprese dlouhodobě a těžké a je z prášků úplně pitomý a nafouklý a tlustý. Také mi tenkrát řekl, že to brát musí. Proto nemu deprese vlastně nemám a to je to co ti chci říct. Záleží z čeho je máš a jak moc.

Všichni mají problémy a stejné jako ty i větší. Dělají to ty léky a těžkos tím někdo pomůže. Původně jsem také chtěl ti naordinovat kulturistickou vědu, ale jak jsem četl o depresi a práškách, tak to neplatí.

hodnocení

Mám právě deprese těžké,byla jsem mockrát hospitalizována a zkoušeli na mně všechno možné. Takže tělo mám těma práškama zasažené určitě...Bohužel mám tak silné deprese,že to bez těch léků nejde,abych vůbec byla schopna fungovat. Z čeho je mám,to nikdo přesně neví,konkrétní spouštěč tam nebyl přítomen.

hodnocení

Jinak ano,před práškama jsem byla štíhlá a mohla jsem jíst co jsem chtěla.

Pokud je to jak zde popisujete, jste v začarovaném kruhu, ze kterého se zřejmě nedostanete. Vy víte, že Vám tloustnutí způsobily ty léky a na druhou stranu také víte, že se bez nich neobejdete. Tak co dělat? Buďto se budete snažit změnit ten jídelníček, nebo ne a nic se nezmění. Píšete, že dříve jste mohla jíst všechno a netloustla jste. Jenomže nyní bez prášků nemůžete existovat, tak opravdu nezbývá než změnit způsob stravování, nebo se s tím smířit.

pavelpavel*

Hele těžké deprese jsou široký pojem. Po tom co jsem zažil já jsem se rozhodl pomáhat lidem, protože nějaký doktor který to nezažil to nemůže léčit. Já měl deprese celý život a nevěděl to. Pak se stala jistá událost a já zažil doslova peklo na Zemi.

Deprese může být vrozená, nebo uměle navozená. Problém je, že já nevím co zažíváš a svěřovat se na netu asi nikdo nechce, ale musíš najít místo vzniku té deprese a to sama. Takže ty jsi na tom jako můj kamarád a tomu jsem řekl, že jsem to zažil, ale on to má jako ty. Hodně. Často mlčí a nemůže ani pivo. Když jsem se ho ptal jako tebe, tak řekl, že to musí brát.

Deprese je něco v tvojí hlavě a jen ty to můžeš zastavit. Každý má problémy a mnohem větší. Co dost pomůže je vyměnit kolektiv a chodit hodně do přírody. Změna stylu a srovnání hodnot, Já osobně kdybych měl dům na Ajlašce, tak deprese neznám. Já osobně jsem ok, ale ten system mě ničí. Aáááááá? Nestěžuji si na system? A nežijeme v něm všichni? Takže i sebelitování a takové věci musí jít pryč. Deprese je velmi složitá věc a tloustneš po těch práškách a nic s tím neuděláš.

hodnocení

Jídelníček změnit chci,proto zde žádám o radu. Jak už jsem psala v reakci na Vás,zkusím ten termix nahradit něčím jiným. V čem se nevyznám jsou takové ty veganské pochoutky. Píšou u nich,že nemají přidaný cukr a přitom jsou teda kalorické?Takže raději se na tyhle tyčinky asi vybodnout,že?

hodnocení

Pavle,mě to diagnostikovalo několik na sobě nezávislých lékařů...Jinak chci připomenout,že jsem sem nepřišla řešit své deprese,od toho mám terapeutku,lékařku a pracovníky ve stacionáři. Řeším zde svou nadváhu.

pavelpavel*

Kvůli depresím bereš léky a ty způsobují tu nedváhu. Vysvětlil jsem ti to dost, jinak bych reagoval jako ostatní a hlavně jako Clayman, ale to u tebe neplatí a sama píšeš, že předtím jsi byla hubená. Takže pokud budeš brát ty léky, můžeš upravovat jídelníček donekonečna. Nejsi sama pamatuj kdo po tom tloustne. Já se naučil i depresí využívat.

Někde jsem četla článek, že právě všechny ty tyčinky které zde jmenujete a které jsou v reklamách doporučovány jako dietní, jsou právě naopak velkým přísunem kalorií a navíc nejsou ani zdravé. Je to všechno jenom podfuk. To už je lepší to celozrné pečivo. A co si dát ráno vajíčko natvrdo, nakrájené na plátku chleba s máslem. já to teda dost často jím a netloustnu ani náhodou. Ale po takové snídani nemám hlad až do oběda. Jím 3x denně. Ráno v poledne a večer. Žádné svačiny nepotřebuji, nemám na ně chuť. Ale je fakt, že neberu žádné léky, tak nevím. A na cvičení také nejsem, nebaví mě to.

hodnocení

Asi na tom něco bude,že ty tyčinky jsou reklama...Chleba s vajíčkem bych klidně snědla. Vyzkouším,díky za rady:)

Jen jsem ještě chtěla dodat. Večer zásadně žádné pečivo nejím. Ale klidně sním dva talíře polévky ze zeleniny třeba s kuřecím masem. A jím docela pozdě, protože jsem tak zvyklá a na váhu to vliv nemá, ale záleží na tom, co budete večer jíst. Když sníte 3 syrové kedluby a k tomu třeba nějakou tu šunku, tak by to vadit nemělo a budete sytá. Já šunku nejím, to si raději narychlo udělám kuřecí nudličky, něco jako čína, mám to za 15 minut hotové a k tomu mísu salátu, salátovou okurku, ty kedluby, nebo cokoliv zeleninového. Bez přílohy, bez pečiva.

pavelpavel*

Suzi tělo potřebuje všechny ty tuky i cukry víš co se stane, když vysadíš cukr? To nejde. Utrápíš tělo k smrti. Mozek to nedá. Kdyby šlo o klasickou dietu, tak jí to vysvětlím jako Clayman tedy, abys byla hubená musíš pořádně jíst a hodně. Je to všechno opačně a pár zmetků se tím ještě živí. Vidíš prodají ti tyčinku jako dietní a je v ní cukr tak vidíš. Vydělávají na hlouposti a ví, že cukrem to není. Ty prášky na deprese zablokují funčnost těla.

No já nevím, ale utrápeně se necítím. Cukry jím, protože si dávám do bílých jogurtů svou domácí marmeládu a ta se bez cukru neobejde. ;) Ono záleží na množství. Nebo si udělám domácí zmrzlinu z tvarohu, smetany a ovoce. Já se ničemu nevyhýbám, jím všechno, ale vím co mohu sníst ráno a co třeba večer a jsem na to zvyklá.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ty léky jsou něco za něco. Sama píšeš co bereš a stydíš se za nemoc? Tak vidíš nejprve odstraň tuto položku. Kašli na lidi! Nemáš se za co stydět. Já chodím do hospody s baculatou mandou a ta to má na háku jak vypadá. Je to v hlavě. Neber léky, nebo odstraň nesmyslný stud. Víš kolik je tlustých? A ty moc tlustá nejsi podle fotky. To je ono to je ta deprese. Jdi se koupat a vůbec to neřeš. To je ta nemoc! Tam začíná a vím o čem mluvím. Kašli na všechno a bud flegmatik. Vše kolem je stejně iluze. Ty chceš řešit nadváhu a deprese ne, ale tloustneš po těch práškách. Škoda, že se stydíš napsat jak u tebe vznikají a z čeho to by pomohlo pro rady.

hodnocení

Pavle,díky,je fakt,že bych se měla naučit brát život víc flegmaticky.

pavelpavel*

Neber to zle jen se snažím vysvětlit to co doktor neví a co sám dělám. Jsou tlustější a holky a prášky neberou a neřeší to. Další dluží miliony a tomu se oběsí syn. Moc se litiuješ já to dělal taky. Musel jsem být k sobě upřímný trochu a změnit styl.

Hlavně mi věř. Jez normálně a neřeš co si kdo myslí. Ono totiž už ty prášky dávají telu kapky a ta dieta co? Dieta na léky? Však to tělo odrovnáš úplně tou dietou. Nejsi moc tlustá a spoustě chlapů se navíc baculky líbí a to ty nejsi. Zyprex? To je svinstvo.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Povím ti svůj příběh. Deprese jsem měl od dětství a proč nevím. Pak jednoho dne mě kdosi podvedl a dost což zde nebudu psát ani náhodou, ale došlo to daleko. Podle mě to byla došasná schizofrenie (díky depresi jinak by se to nestalo) a doktor řekl, že schizofrenii nemám a nemám. To byla attaka. Byl jsem na tom zle, protože mi nikdo nepomohl a proklínal jsem lidi.

Zkubnul jsem za týden o 20kg a nemohl jíst ani rohlík. Pak už jsem na tom byl tak zle, že jsem šel sám na psychiatrii a chtšl tam pobýt. Měl jsem ten pocit a nechtěl jsem nic jiného než nekak "pryč" od světa a toho 99% zkorumpovaného systému. Díky tomu jsem měl svobodu tam a nezdželi mě vůbec a navíc jsem za 3 neděle nabral síly a hlavně se zbavil myšlení. Jenom jsme tam kouřili a kecali a to jsem potřeboval. Když už jsem chtěl domů mě pustili a já se zastavil přech vchodem a slíbil si tam jednu věc, že pokud ještě někdy toto dopustím, aby se mnou takto někdo jednal, tak nemusím žít vůbec a slibil sám sobě, že to vlastěn musím dodržet, at mě to stojí i život. V ten den jsem porazil strach a dal si slib.

Jako že mě bůh zkouší se to stalo znovu a nyní stojím proti vlivným lidem a úřadům a nic mě nezastaví. Nakonec zjistíš, že nemají ani základky, neznají zákony a někdo je tam ze známosti dosadil. Nakonec jsem zjistil, že když se jich nebojíš, tak neví kudy kam, lžou a lžou a nakonec se zapírají a bojí oni. Jsem na ně hodně tvrdý, protože si nic jiného nezaslouží a když se jich člověk nebojí, tak zjistí, že jsou to nuly a že je porazí obyčejný občan.

Svůj slib musím dodržet a proto jsem si ho dal. Strach je jen iluze a úředníci ubožáci zkorumpovaní, kteří jen hrají divadlo, protože JSOU ZVYKLÍ, ŽE JE KAŽDÝ MOULA a pak narazí a neví co dělat. Narušil jsem jim ten jejich sterotyp lhaní a to je šokovalo.

Dneska se mi to už nestane jak vidíš a proč? Srovnal jsem si to v hlavě, protože to v hlavě je. Strach zabíjí. To co jsem zažil byla dočasná schizofrenie a nikomu to nepřeji a nelze to popsat. To nejde popsat a z toho jsem usoudil, že žádný doktor nemůže léčit deprese a schizofrenii, když to nezažil.

Jinak deprese je špatný přenos Serotoninu v mozku a nízká tvorba a nikoliv chmury co mají lidi. To není deprese. Nedostatek serotoninu způsobuje ty stavy a proto se berou ty léky a ví to málokdo.

Nakonec mě to vlastně posílilo cose mi stalo a učím se z toho vytěžit. Už se jich nebojím a bojí se oni. :)

Vždycky si vzpomenu na ten den, kdy jsem stál na tom místě před psychiatrii a dal si ten slib. Pro slabochy není místa.

hodnocení

Pavle,děkuji za příběh. V něčem vidím i sebe,měla jsem to podobně. Jste dobrý,že to dáváte bez léků.

pb®
hodnocení

0x

Na koupaliště klidně jděte a na všechny ostatní se vyprdněte. Tam je vidět tolik různých postav, že jedna navíc nikoho nepohorší. Nemusíte se vystavovat v bikinách, existují tankiny či plavací šaty.

Jinak si myslím, že je docela nemožné, aby se tuk ukládal jen na břiše. Tak jako nelze zhubnout jen jednu část těla, protože tuk mizí všude rovnoměrně, tak nelze přibírat tuk jen na jedné části těla. Za velké břicho kromě tloušťky může i špatné držení těla. Velké prohnutí v berední oblasti, tzv. hyperlordóza a oslabený transversus abdominis k tomu. Při hyperlordóze tlačí páteř na orgány v břiše a ty svojí vahou zase tlačí na transversus. Ten pokud je oslabený, neunese váhu orgánů a ta blána co ho vepředu spojuje, zvaná aponeuróza, se vytahuje a vytahuje a břicho je pořád větší. Takže ne tloušťka, ale i povolené svaly mohou mít za následek velké břicho.

Pouze cukr kalorie nedělá. Víte jak kalorické jsou třeba ořechy? Klidně i 2600kJ na 100g. A sníst 100g ořechů nebo mandlí, i třeba nepražených a nesolených, to je hned. Takže přibrat lze lehce i na zdravé raw stravě. Jak se říká, bez počítání kalorií (kilojoulů) a vážení jídla to nejde.

hodnocení

Děkuji,pb...zkusím ty kalorické tabulky...váhu mám digitiální,takže vážení jídla není pro mě problém

liska5
hodnocení

0x

Dá se na to jít vědecky. Výživový plán podle metabolické diagnostiky, kterému předchází biochemický rozbor krve, různé testy na přístrojích, koučing, potravin. doplňky na míru... U nás je přes 60 těchto specializovaných poraden. Koukněte www.svet-zdravi.cz

hodnocení

děkuji,liško,podívám se:)

hodnocení

0x
To vás lituji. Taky mám s tím problém. Plavat chodím, abych zhubla a baví mě to. Taky jsem bývala štíhlá a jedla přitom víc než teď. Jde mi stejně jako Vám vše do břicha. Pouštějí mě lidé sednout. Dokonce nedávno starší paní. Asi si myslela, že čekám babynku. A já na to, že postojim. Tloustne se nejvíc ze sladkého. Jinak tloustnutí taky po prášcích.
doplněno 01.07.19 09:01: Hodně se tloustne po Smoothie a tím pádem po ovoci. To má vyzkoušený.
doplněno 01.07.19 09:06: Moje kolegyně z práce jí stejná jídla jako já a je štíhlá jako proutek. Ani moc nesportuje. To má někdo štěstí. Asi je to i genama.
hodnocení

nikc,to je mi líto,že i Vy s tím máte problémy,já mám ovoce právěže hodně ráda:(,nechci se ho vzdávat,ale asi je to i o tom,kolik toho ovoce sním

Strašně špatně sháním i plavky. Nakonec je koupím v nějaké drahé prodejně. Zrovna je sháním.

@nikc, plavky se dají sehnat za slušné ceny v sekáčích. Vím, někomu to může být odporné, přece jenom je to něco jako spodní prádlo, ale jsem taky už docela barokní typ - bývala jsem štíhlá - a nejlepší plavky mám ze sekáče.

Děkuji inženýrko, už jsem sehnala. Ne v sekáči, ale za pulku v Outletu. Dokonce i s satami a mám z toho radost. Prodavačky mi odborně poradili, jak tam ty prsa vecpat a srovnat, aby to hezky vypadalo. Je to známá firma v Praze.

hodnocení

Děkovala jsem jednotlivě,ale napíšu to i zvlášť. Chci Vám všem poděkovat za rady,že jste si na mě našli čas. Dostala jsem tu spoustu zajímavých podnětů a mám z čeho čerpat ve svém boji s nadváhou. Třeba to pro tentokrát vyhraju:).

houbes*
hodnocení

0x
No já mám známou a ta tloustne ze vzduchu. Prostě v práci sní 2 jablka a je pořád stejná. Doma krajíček chleba a zapíjí to vodou a pořád nic :( Až mi je líto co musí zkusit, když pořád má pocit hladu a ono nic nepomáhá. Osobně jí radim sportovat a vypotit to. Na to mi neodpovídá asi jí by to dělalo větší problém. Tak např. Obvod stehna má skoro jako můj obvod v pase :(
hodnocení

Houbes,já byla štíhlá,dokud jsem nezačla užívat psychiatrické léky. Pak šla váha rychle nahoru. Mohla jsem jíst cokoli a měla jsem krásnou postavu. Teď?Musím hlídat všechno. Je to otrokárna,ale když chci mít zpátky hezkou postavu,musím tomu něco obětovat.

hodnocení

0x
Ten váš jídelníček vám někdo poradil? To je totální katastrofa už samého rána. Termix a jakékoliv polotovary tam nemají co dělat. Raw tyčinka jak by smet. Podívejte na sacharidy z toho cukry. Tyhle tyčinky slouží jen před nebo při sportovní intenzivní zátěži, ale ne na doplnění energie člověku, který chce hubnout. Špagety = mouka = vysoký glykemicky index. Opět špatně. K tomu ještě sýr a olej = spousta tuku. A večeři už nemá cenu komentovat. Ve stravě chybí vláknina, komplexní sacharidy a bílkoviny. K tomu hromada zeleniny, ta tam vůbec není, ani ovoce. Taky je nutné jíst každé cca 2,5hod, tak vám vyjde alespoň 5-6jidel denně.

hodnocení

Štír-meloun,jahody a ledový salát nejsou ovoce a zelenina?Co to teda je?Si to přečtěte pořádně. Jinak ten termix jsem se rozhodla nahradit bílým jogurtem:).

liska5

Hlavně snídat, bílkovinné snídaně, pestré.

Nepočítat kalorie, protože tím pádem byste některé důležité potraviny musela vynechat a zrovna ty jsou pro zdraví důležité, např. oleje za studena lisované, ořechy.

Hodně pít ráno nalačno citronádu bez cukru a mezi jídly sklenici vody se lžicí jablečného octa.

A pohyb! Dlouhodobý výkon nízké až střední intenzity.

Aby se předešlo jojo-efektu, je třeba před hubnutím nastavit příjem potravin tak, aby byl organismus odkyselený. Tedy začít bez kyselinotvorných látek, jako sladkosti, limonády, uzeniny, sáčkové polévky, konzervy, příliš masa obecně, bílá mouka,.. Zakyseluje ve svém důsledku i stres!

Zde jsou dvě čtivé knížky. Hana Synková: Nebuďme kyselí,... nebo Byla jsem tlustá, jsem, jaká jsem.

liska5

Já bych šla do toho programu RNDr Petra Fořta. Myslím do té avizované metabolické diagnostiky, co jsem psala před tím.

Když pominu ty tři jahody, je to k smíchu. Ovoce a zelenina by měla představovat 80% vahoveho podílu stravy. Vždy by mělo být tolik zeleniny, kolik váží příloha. Když dám 100g brambor, tak k tomu 100g zeleniny a 100g masa bez tuku, upraveného na vodě. Ovoce na svačinu třeba s tím jogurtem, ale ne 3jahody, alespoň 150g. Rozumíme? Vláknina = negativní kalorie. To je ovoce a zelenina. Trávicí systém spálí na jeho trávení víc kalorií, než se v něm nachází. A od toho se musí jíst pravidelně ve 2-3hod intervalech, aby trávicí systém jel na plné obrátky celý den. Pak můžete hubnout i na gauči. Ovšem taky záleží na těch lécích... Po některých jde váha nahoru sama. Většinou se jedná o hormonální léčbu.

janm*
hodnocení

0x
Chce to jen jedno, pořádně se hýbat a můžete jíst co chcete a kdy chcete, intenzivní pohyb a váha půjde dolů sama a rychle,osobně odzkoušeno.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ty máš podle léků těžkou. U tebe to je těmi léky a tvoje tělo funguje dobře a to tloustnutí je z toho. Fakt to má hodně lidí to je dar za lepší stavy. Ty léky jsou ale humus to je ti jasné a sama to vidíš. Já to co ty nikdy nebral. Existuje teorie dát si jen když máš hodně blbý stav, ale těžko soudit. Drž se však nejsi sama. Tisíce a přibývají další. Já mám deprese jenom t toho systému- :-D

Zkus denně 20 minut cvičit a jez dál normálně. Spal něco navíc, ale jez nebo se zničíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]