Nejste přihlášen/a.
S manželem nám to dlouhodobě "neklape". O rozvodu poslední roky stále přemýšlím, ale nemám na něj absolutně odvahu, dokud jsem sama, bez opory. Už proto, že pro nemoc nejsem schopna se dobře uživit. Manžel by se nerozvedl z principu asi nikdy a já se snažím zůstávat kvůli dětem, které však již dospívají. Jenže na mě doléhá samota. Vím, že jsou seznamky i na vyhledání milenců, ale já rozhodně milence nechci, ale pevný vztah. Viděla jsem, že muži na seznamkách rozhodně nikde neuvádí "ženatý, ale nešťastně- připravený se rozvést". Lhát rozhodně nechci. Vím, že není dobré přecházet hned ze vztahu do vztahu, ale já už dlouho ve vztahu nejsem, pouze papírově. Mám už nějaký věk, nemám se kde seznámit a inzeráty mi přijdou jako dobrá volba. Já bych taky si nechtěla začínat s ženatým mužem, nejsem ten typ, tak nevím, jestli ve stavu "vdaná" mám šanci na prima chlapa(?) Jsem konzervativní, sex až po svatbě.
Promiňte, ale Vy si z nás děláte legraci, že?
- Nejste schopna se sama uživit = přijde Onasis a řekne :" Miláčku, to nevadí, já se o Tebe postarám, i přesto, že se mnou nechceš mít pohlavní styk."
Budeme žít jako kamarádi, já budu Tvůj chlebodárce a až se Ti bude chtít, tak se vezmeme,
abych si mohl také užít sexu."
Budeme žít spolu v lásce až do smrti, Ámen.
Napsala bych to stejně jako Wampík.
Nejdřív musíte ukončit jednu kapitolu života, pak můžete začínat jinou. Těžko seženete jako vdaná nějakého mecenáše, který Vám bude bohatě sypat a nebude si za to moci ani sáhnout. Přemýšlíte už několik let o rozvodu. Když vidíte, že to neklape a klapat to ani v budoucnu nebude, na co čekáte?
Myslím si, že jste pořádně vykoukaná. Když se jednoho zbavit, tak hned mít náhradu, která by mě zajistila.
Jenže o tomhle život není. Tedy rozvést se, klidně být nějakou dobu sama a vyčistit si hlavu z předchozího vztahu, pak se začít rozhlížet a hledat případně partnera. Ne ale podle tloušťky jeho šrajtofle, ale podle citů, jestli víte, co to je. Jaga.
Pokud chcete mít šanci na nový, plnohodnotný vztah, měla byste si nejdříve vyřešit svoji minulost. Jste vdaná, ženatého nechcete (přitom ten ženatý muž to může mít třeba stejně jako Vy) a chcete navázat vztah s mužem a bez sexu. Nemyslím si, že se Vám podaří "ulovit" nezadaného, který by čekal, až se rozvedete a vzal si Vás, aby s Vámi mohl mít sex. Moc optimisticky to skutečně nevidím.
Děkuji, Kapkonaděje. Tušila jsem to...Jen si to nechtěla přiznat. Je to taková smutná doba. Říká se "silný muž=silná rodina." Ale silných mužů je málo. Můj muž je někdo jiný než jakého jsem si brala, zcela se mu za těch 20let změnil žebříček hodnot. Nevím, jestli je větší síla s ním zůstávat nebo se rozvést - protože nejsem ze své víry přesvědčena, že rozvod je v pořádku. Dnes je doba milenek/milenců a čistota před svatbou nepochopitelná. Určitě bych si měla prvně vyřešit minulost - tím se také zvyšuje i pravděpodobnost nového rozumného protějšku.
@nes - A vy jste pořád ta samá žena, jako před dvaceti lety? Vy jste se nezměnila? (Vaši nemoc tím nemyslím.)
Omlouvám se za ten výraz, ale takovým lidem se říká přizdisráči. Nic neriskovat a jít z teplého hnízdečka zase do teplého hnízdečka. Ale život s nimi stejně zacvičí jak si umane...a to je fajn.
Paní já být váma tak jsem ráda, že jsem ráda. Na tvrdo peníze nemáte, jste postižená máte 2 nezaopatřené děti, sex nechcete, jenom někoho kdo by to všechno utáhl a živil vás spadla jste na hlavu?. Takovýho už máte doma a budte za něj ráda. Znám plno hezkých, mladých šikovných děvčat i peníze mají i dobrou práci a těžko si hledají v dnešní době partnera. Náhoda může se stát, že se někdo najde, ale osobně vám šance nedávám, kor na seznamce.
Tak vám přeju, abyste toho pána, který bude bez dalšího poskytovat oporu a finance vdané paní s (nejméně) dvěma pubertálními dětmi, brzy našla
To máte tak...člověk si nemoc nevolí! A když váš manžel si řekne "Tak ona je vlastně mrzák, už jí žádný chtít nebude" a začne se o to víc k vám chovat lhostejně a majetnicky, protože já mu už prý rozhodně neuteču. Ujišťuji vás, že jsem si tak krutou a chronickou nemoc nevybrala. Své bydlení mám, tak asi nejsem úplný parazit. Myslím, že v ČR nejsem jediný invalida, který se touží rozvést a znovu vdát. Nebo ano? Handikapovaní nemají právo na šťastné manželství?
Pak jedině risknout to, požádat o rozvod, když postoj manžela Vás zraňuje. Rozvést se a pak se objevit v řadách těch hendikepovaných a věřících v rámci nějaké sociální terapie. Ta nemoc může mít psychogenní základ a třeba takovým krokem se Vám uleví. To je těžké, neznáme míru Vašich potíží. Já si třeba představuji nějaké autoimunní onemocnění. RS? Každý rozvedený potřebuje čas na to, aby se srovnal. Do nového vztahu bych nešla hned ani zdravá. A kamarádství je taky hodnota. Zkuste se pobavit s psychologem.
I s právníkem se poraďte. On by taky manžel, posléze exmanžel, mohl mít za těchto okolností povinnost Vám finančně přispívat dál i po rozvodu. To je moje domněnka. Někdo se tady k tomu možná vyjádří.
Domnívám se, že neměl:
NOZ § 760
(1) Není-li rozvedený manžel schopen sám se živit a tato jeho neschopnost má svůj původ v manželství nebo v souvislosti s ním, má vůči němu jeho bývalý manžel v přiměřeném rozsahu vyživovací povinnost, lze-li to na něm spravedlivě požadovat, zejména s ohledem na věk nebo zdravotní stav rozvedeného manžela v době rozvodu nebo skončení péče o společné dítě rozvedených manželů.
Chci zůstat v anonymitě. Ano jde o autoimunní vzácnější onemocnění genetické (dědičné) příčiny. Dost šílené symptomy nejdou léky ani trošilinku ovlivnit. Je to progresivní (vozík), smrt může být udušením. Psychicky se beznaděj unést nedá. Nemít děti, řeším to při další progresi sebevraždou. Nikdy nekončící bolest, některé dny nedojdu ani na WC nebo dokonce ani pro vodu, ale okolí tím nemohu pořád zatěžovat. Snažím se trpět tiše.
Nemůžete tvrdit, že s tím nic nehne. Už jen ta myšlenka Vás musí zákonitě ochromit. Nerozebírejte v hlavě ty nehorší scénáře, psychika Vám to bude vracet. Tuším, oč jde. Zřejmě je ve hře antigen B27. Znám něco podobného z vlastní rodiny. A průběh u obou jiný, poněvadž postoj k nemoci jiný. Přečtěte si knihu lékařky Amy Myers Autoimunitní řešení. Ta staví na eliminaci toxických potravin, látek z prostředí, ale i stresu. Řeší regeneraci střeva vč.užití potravinových doplňků. Kniha je celkem objemná, ale její druhá půlka je vlastně stravovací plán. Nevím, jak v našich podmínkách použitelný, ale zase pohled na věc, který tu nebyl. Taková inspirace hledat si svoji alternativu. Nevím, jak máte staré děti, jak moc si můžete dovolit zaměřit se především na sebe.
Dobrý den. A nebylo by lepší vyzkoušet seznamky na vlastní kůže než sbírat informace na poradně? Získáte alespoň jakýs takýs přehled o tom, jak o vás pánové budou stát. I jako vdaná můžete zabodovat - hlavně u těch mužů, jež se nechtějí vázat a nepohrnou se do ženění. "Prima chlap" asi také nebude stát o vdanou paní - dělat jí nějakého náhradníka s mlhavou možností, že se jednou rozvede. A to není nikdy jisté. Uvažovala jste také nad svými dětmi, že se jim případný nový tatínek nemusí vůbec zamlouvat? Nebo naopak, že ony nesednou tomu vašemu novému muži? Pak byste musela řešit i tyto problémy a nic na tom nemění to, že máte děti už větší.
Já osobně bych to viděla na to najít si kamaráda do nepohody. Toho můžete mít i jako vdaná, navíc se tam neočekává sex. Jedině snad u kamarádství s výhodami, ale to vy nechcete. Kamarád vás sice finančně asi nezabezpečí, ale po citové stránce ano. A vy se nebudete cítit sama. Na finance máte zákonného manžela. Proč hned tedy chtít nového manžela?
Jestli vám je smutno tak si najděte zatím jen nějakého prima kamaráda.Jenže kamarád by asi peníze nepustil,že?Je to pro vás těžká situace.Jak sehnat svobodného chlapa co vás bude živit a nejlépe za to nebude nic chtít.Navíc když mu ještě předem řeknete že jste konzervativní že sex až po svatbě.Co když bude konzervativní i on a nepustí korunu před svatbou.To se vám asi líbit nebude že?
Zřejmě jsem se nevyjádřila nejlépe. Nepatřím mezi manžele, kde žena má vyšší příjem. S invalidním důchodem se to dalo i předpokládat. Mám snad začít krást? Jistěže mám obavy, kam až mi klesne životní úroveň, když budu sama - ve dvou se to vždy lépe táhne, je víc peněz. Kdyby mi šlo o peníze, tak zůstávám s manželem. Mě je jedno, jestli nový muž bude mít jen základní mzdu a budeme žít podstatně chuději. Dětství jsem prožila ve velké bídě, vím, do čeho jdu. Hledám přítele, ne sponzora! Ovšem v budoucnu konzervativně předpokládám sloučení "výplat."
Z toho co píšete mi připadá že se neustále točíte kolem peněz a usuzuji že na ně kladete důraz(to je můj dojem a třeba je to jinak).Pokud žena shání partnera a již v počátku mluví o penězích a sexu po svatbě...no nevím...na mě osobně by to tedy dojem neudělalo.Na vašem místě bych ale strach neměl.Dnes se najde o dost víc hloupějších mužů než v dobách minulých.Otázkou ovšem je za jak dlouho vás takový muž přestane bavit nebo vy jeho.
Já se na jednu stranu nedivím chlapům co si na stará kolena hledají mladé,hloupé a líné holky co jdou jen po penězích.Ty starší ženy se jim dnes v tomto vyrovnají akorát o dost hůř vypadají a mají o dost větší nároky.(to není narážka na vás)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.