Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostranění plotu sousedky a oplocení svého

Od: ladinek* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Měl bych tento dotaz: V roce 1999 jsem koupil pozemek,který byl zaměřen v roce 2000.Po zameření bylo zřejmé, že plot sousedky není na hranici pozemků ale na mém pozemku o výměře 96m2.Po několika písemných výzvách k odstranění a posunutí lotu na hranice pozemku,nereaguje.Pozemek užívá 9let(bezplatně) ke skladování nepotřebných věcí a kompostu.Na pozemku jsou 3 stromy o průměru cca 12 cm,jejíchž ovoce není ke konzumaci a kažoročně končí na kompostě.Ona tvrdí, že když pozemek užívá devět let tak na něj má právo a už je její.Otázka: Chci "svůj pozemek oplotit" jednoduchým dřevěným plotem.Stavební úřad se vyjádřil a nevyjádřil..Kde je právo v této zemi."Je to moje a není to moje".

S pozdravem ladinek.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Co Vám brání v tom, abyste jí oznámi dopisem, se situačním nákresem, že 17. dubna 2010 hodláte postavit na hranici Vašeho pozemku plot vysoký 96 cm. To samé pošlete na obecní úřad

Je to Vaše a dožadujte se svých práv za pomocí obce. ne že budete čekat až obec něco udělá, vy navrhujte a tlačte na úřad aby dle správního řádu konal.

Přeji Vám, aby od 19. dubna jste užíval Váš majetek.

Pokud na to nemáte sílu, oslovte právníka.

hodnocení

2x

Devět let je málo na to, aby pozemek přešel do jiného vlastnictví na základě dlouholetého užívání. Krom toho toto není možné pokud je majitel pozemku znám, živ a nesouhlasí s tím.

Bohužel nepíšete jak stavební úřad rozhodl-nerozhodl.

Také není známo o kolik sousedčin plot zasahuje na Váš pozemek. Pokud je to třeba půl metru a více, tak bych odstranil část jejího plotu aniž by došlo k poškození a začal budovat svůj plot na správné hranici.

Mám obavu, že bez občanskoprávního řízení se neobejdete. Každopádně by to chtělo minimálně aby stavební úřad vydal jednoznačné rozhodnutí. Pokud toho není schopen, stěžujte si na jeho postup u jeho nadřízeného orgánu, což by měl být městský či krajský úřad.

celp*
hodnocení

1x

Něco podobného se už řešilo.Paní sousedka se mýlí.Pozemek by musela užívat V DOBRÉ VÍŘE 10 let.Jednejte rychle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]