Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým způsobem se měří nejvyšší teplota?

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:

Já mám na balkoně 50 a může to být více, víc stupňů teploměr nemá. Doma mám 30 při zavřeném oknu a ventilátoru,je to děs.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Teplota se vždy měří ve stínu.
Na slunci to není teplota vzduchu, nýbrž teplota na kterou sluníčko ohřeje teploměr.
Dej si dva stejný teploměry vedle sebe, jeden stříbrný a druhý černý. Ten černý samozřejmě naměří vyšší teplotu, neb ho sluníčko více ohřeje.
Takže všechna tvrzení u nás bylo na slunci 55 °C jsou nesmyslná, neb to je teplota teploměru ohřátého sluncem, nikoliv vzduchem.

111®
hodnocení

2x

měří se jednal ve stínu, meteorologové na to mají budku, a pak se měří ve 2m nad zemí..

liska5
hodnocení

2x

To hlásí meteorologické stanice, kterých je po republice obrovské množství. U nich musí být dodrženy podmínky, jako že jsou na vhodném místě, jsou bílé, na stojanu 2m vysoko ap.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]