Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poslední 2 měsíce pozoruji , že mi v levém uchu jakoby zaškrundá. Tzn projevuje se to pouze "zvukem" (resp. pocitem zvuku jen v daném uchu), něco jako když do mikrofonu fouká vítr (nebo jako když po mikrofonu se přejede prstem) nebo když při telefonování slyšíte, že protistrany telefon je někde v kapse a on ho vyndavá, tak to dělá podobné šumy. Žádné jiné projevy ani bolest. Nemá to nic společného s "pískáním". Stává se to jen v jednom uchu ze dvou a stává se to buď při pohybu obličeje, nebo když si zatlačím na ucho nebo okolí.
žádnou změnu v čištění uší jsem nedělal, vše je při starém. ani mi nic nekape
(asi další nejlepší popis je to popsat to jakoby situace, kdy po pobytu ve vodě s potopením hlavy následně bych vyklepávával vodu, tím že se naklononím - jsou slyšet ty samé zvuky)
Co to je? Je to nebezpečné? Co s tím?
Ono se v tom uchu děje vlastně to samé jako při dotyku mikrofonu. Nějaký bordel se dotýká bubínku a jak hýbete čelistí, tak se ten bordel pohybuje.
Pokud je to jen uschlý ušní maz, tak to nebezpečné není a nejspíš se to časem uvolní, pokud je to nějaký bordel z venku, mohlo by to způsobit zánět. A zánět zvukovodu je jeden z nejhoších zážitků, jaký jsem kdy zažil.
Takže doporučuju navštívit ORL, on Vám koukne do ucha, pak ho propláchne takovým zvláštním systémem a bude to dobrý. Nečekejte na zánět.
A ještě - ušní lékaři doporučují uši nečistit. Jen kam dosáhnete malíčkem. Jinak si tam ušní maz doslova pěchujete jako prach do děla.
Zdravím. @pletiplot to popsal dobře. Já jsem v uplynulých 3 letech měla každou chvíli zánět zvukovodu. Ono to začíná přesně, jak popisujete, pak už bývá úplně zalehlé ucho a to už je jistota. Zkuste tak 3 dny 2-3x denně nakapat do ucha 3% peroxid vodíku z lékárny (přikupte si kapátko, abyste se dobře trefil). Hlavu si dejte na stranu (na stole) nebo leh na boku a nakapejte tak 4 kapky. Pokud tam máte zatvrdlý ušní mázek, rozpustí ho to, pokud tam je kapička hnisu, bude to hodně šumět, ale nebojte se, nebolí to. Nechte pár minut působit (dokud to šumí), pak přiložte papírový kapesník a nechte z ucha vytéct a vytřete okraj. Ale nešťourejte v uchu! Během těch tří dnů vykapávání při mytí hlavy pozor, ať se vám nedostane voda do ucha. Pokud to nepomůže - jděte na ušní. Můžete mít počínající zánět zvukovodu.Někdo má při zánětu horečky, někdo ne. Ida
Směřujete to asi na kapalinu ve zvukovodu, ale ta by vyschla, rozhodně by to netrvalo beze změny 2 měsíce. Muže to mít víc přícin a nerozumín nenávštěvě ORL, sice si nemyslim, že by to mělo být vážné, nebo by hrozilo poškození, nicméně samo se to nespravilo, odborný zásah bude nutný. Může to být potíž od eustachovky přes střední ucho až po zarostlou mazovou žlázku.
Můj syn měl po potápění v bazénu vodu ve vnitřním uchu, uvnitř za bubínkem. Slyšel taky různé šumy a šplouchání. Jeho lékař mu předepsal jakési kapsle, byly v nich malinkaté šedozelené kuličky, prý není zastáncem píchání uší . Prý to bude trvat déle, ale voda se vstřebá, a asi za tři týdny měl syn pokoj.
Hele měl jsem to taky. Pak se mi to ucho ucpalo poprvé v životě a to venku na výletě. Celý den jsem slyšel jen na jedno a je to hnus. Vůbec jsem nepoznal z které strany jede auto jak se to odráží od objektů to toho druhého ucha (proto máme dvě čidla)
Nepomohl ani kysličník na radu matky a zkoušel jsem i tu zapalující tyčku z lékárny. Nepomohlo nic jak to vyčistit. Nakonec pomohl peroxid, ale AURECO s olejem. Nalil jsem to do ucha 2x a uplně jsem cítil, jak se to čistí a vytéká. Mám je tady doma stále. Začíná to právě tím zvukem jako z mikrofonu a praskání a pak se ucpalo úplně. AURECON
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.