Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravda se nesmí napsat?

Od: chapi* odpovědí: 17 změna:

Vložil jsem do poradny prosbu o pomoc - popsal jsem jednání subjektu. Tento mi nyní vyhrožuje právním postihem? Pravda se nesmí psát?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

5x

s pravdou se musí zacházet opatrně, protože každý má tu svoji. Co se vám zdá jako pravda, to se jinému může zdát jako nepravda, případně jako lež a pomluva. Pak se nedivte, že vám někdo vyhrožuje právním postihem.

liska5
hodnocení

3x

V tom dotazu někoho jmenujete, uvádíte informace, jako adresu, kontakt? Vy jste dotyčnému mu sdělil, že jste se ptal na poradte.cz a pod jakou přezdívkou?

hodnocení

3x
Byl bych úplně v klidu a nevzrušoval se

hodnocení

2x

Vy máte právo popsat "jednání subjektu" ze svého úhlu pohledu a subjekt má právo se proti tomu ohradit.

Kdo z vás má pravdu, to my nevíme (a ostatně na tom ani nezáleží).

samosato*
hodnocení

2x

Může. Ovšem musíte rovněž počítat s následky, které tím můžete vyvolat.

hodnocení

1x

Ono záleží na tom, jaká pravda se píše. Některé nevadí, některé pravdy jsou dokonce i vítané ale jiné pravdy jsou nežadoucí, či dokonce skoro zakázané. Člověk má pocit že by to nejradši celé smazali a i se stopama a dělali, že se to vůbec nestalo a všechno je růžové. "To, co vyžadujete, neexistuje. URL není správný. Zkusil jsem se dokonce podívat okolo. Není tu nic podobného. Poslyšte, jsem jen webový server. Já nic nevím. Nikoho jsem neviděl. Nemám ani uši, abych něco slyšel. Mám hlubokou depresi. ..."(zdroj: poradte.cz/...

hodnocení

1x

@chapi - Pravda se nesmí psát?

Jistěže může - ale i pravdu, nebo lépe skutkový stav, tedy "jednání subjektu" - lze popsat tak, že se subjekt může (často oprávněně) cítit dotčen na svých právech.

hodnocení

1x

Pravda se může napsat, říci, vymáhat, ale je potřeba nést důsledky. Je potřeba si uvědomit, že potrfená hus se ozve a někdy se bude i bránit docela tvrdě. Člověk má domýšlet důsledky svých činů. Musí domyslet, co mu to přinese a jak to bude řešit. Škoda, že jste to nedomyslel vy, než jste tu pravdu napsal.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, neznám podrobnosti, kde a jak Vám bylo ublíženo, tak snad jen citace z jednoho filmu: "Na světě je pravd na dvacet let kriminálu." Zdravím!

hodnocení

0x

Za dotazy se hlava netrhá a subjektu do toho nic není, pokud jsi jej nejmenoval, tak ať si plácá co chce.

hodnocení

0x

Může se psát pravda, jak sám vidíte i zde. Napsal jste pravdu? Tak je to napsané.

Nebo jsem Vás nepochopil?

reldan

Tak to já si nemyslím, že by se tady mohla psát pravda, hlavně když se to týká nějakého "moderátora"...

chapi*
hodnocení

Uvedl jsem jméno subjektu - bohužel to bylo nutné pro získání fundované rady. Nikoho jinak jsem nejmenova, neuváděl kontakty a ani jsem neuvedl, kam a pod jakým jménem jsem psal.

Tak jak se o vás subjekt dozvěděl?

jurajjuraj*

mozna je to jeden ze subjektu ktereho prace stoji za velke hov.. , vi ze lide si dneska na internetu reknou vsechno tak si hlida kde se o nich co pise a vyhrozuji, ta pravda jim muze odhanet budouci zakazniky ktere potrebujou odrbat

chapi*
hodnocení

To by mne zajímalo, jak se dozvěděl

chapi*
hodnocení

Prý to budou řešit právně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]