Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
příští týden jedeme lyžovat do Alp a sháníme cestovní pojištění. Máte někdo nějaký tip, u které pojišťovny si pojištění zřídit, příp. které konkrétně?
Děkuji za odpověď.
Zkuste online cestovní pojištění (samozřejmě i s léčebnými výlohami).
Většinou ho zde najdete levnějši při stejném plnění. Dávám zde jen odkazy kde si můžete zkontrolovat cenu pojištění ještě před registrací a cena vychází velmi nízko.
Já myslím, že se vyplatí taky pojištění u své zdravotní pojišťovny - mají to, pokud vím VZP i OZP a pro své pojištěnce tam bude i sleva. OZP a tuším že pak i Česká pojišťovna to mají u Vitalitas a s tím já mám dobré zkušenosti. Nezapomeňte říct, že jedete na lyže, musíte mít sportovní připojištění, jinak by vám to případný úraz nekrylo. Není to nijak drahé.
Pokud se dostanete do ciziny častěji a máte platební kartu, neváhala bych využít nabídky Vaší banky a pojistit se právě přes platební kartu. Obvykle trvá pojištění 6 měsíců ode dne výjezdu za hranice a sice po dobu jednoho roku, vyjet můžete neomezeněkrát. Mám toto pojištění už několik let, dvakát jsem ho také bohužel musela využít, vždy vše proplatili bez problémů. Pojištění ale stojí kolem 1000 (jak která banka a karta, přítel platí u ČS 500), a tak se vyplatí jen těm, kdo opravdu cestují aspoň párkrát do roka, nechce se jim pokaždé přemýšlet nad tím, že si musí dovyřídit cestovní pojištění, a samozřejmě cena není několikanásobně vyšší, než když si vyřídí klasické cestovní pojištění. V běžném programu přes platební kartu už je zahrnuto jako samozřejmost i rekreační lyžování.
já třeba jako dárce krve mám u své ZP pojištění pro turistické cesty do celkové délky 30 dnů v kal roce zdarma, nedáváte též krev a nenabízí to Vaše ZP? Pozor aby to lyžování bylo v pojistce, pojišťovnictví je hra se slovy, některé snad dělají i rozdíl pokud jedu na dovolenou kde si i zasportuji a mezi dovolenou na které je hlavní náplní sport.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.