Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Chci se Vás zeptat. Nejsem obřezaný, ale bohužel se mi stala při sexu s přítelkyní nehoda. Při začátku soulože než jsem do partnerky úplně vnikl jsem si natrhl značnou část kůžičky, která se upíná na žalud. Bylo to dosti bolestivé a pro mne i přítelkyni to byl šok. Hlavně z krve která se v ní objevila. Po dvou týdnech kdy jsem si myslel, že rána se sama dobře zahojila a nebyla citlivá, jsme znovu souložili a došlo ke stejné nehodě. Kůžička mi znovu trochu napraskla. Je to poněkud bolestivé. Myslíte, že budou problémy i nadále?Pokud ano, jak to mám řešit? Byla by řešením obřízka?
Děkuji za odpověď
Jeden kamarád, chudák, prožil totéž, ovšem na rozdíl od Vás musel upalovat do nemocnice, kde se následně podrobil operaci Na Vašem místě bych utíkala k lékaři (no já vím, no, jako ženská tohle řešit nemusím, ale chcete radu, tady je
) a zeptala se, co dál. To, že k problému došlo i podruhé, svědčí o tom, že kůžička není dobře srostlá, potíž se nejspíš bude opakovat a problémy vracet. Také by se u Vás mohl časem projevit strach z toho, co se bude dít, a namísto hezkého prožitku budete přistupovat k sexu s pocitem strachu. Neváhala bych, návštěva lékaře je podle mě nejlepší řešení. Zda obřízku, či nikoliv, doporučí také lékař nejlépe
Váš problém se jmenuje FIMOSA a jeho řešení je celkem jednoduchý lékařský zákrok. Chcete-li vědět více, hledejte na netu pod tímto pojmem.
(Mužská) obřízka je jednoduchý zákrok, kterého není třeba se bát ani ho nějak démonizovat. U židů se běžně dělá z rituálních důvodů a nijak to nevadí, naopak může jen pomoci. Stejně si myslím, že ty rituální předpisy mají často původ i zdravodní a v podstatě jsou nejjednodušším způsobem, jak obecně vést k dodržení hygieny.
A něco na odlehčení: pan Kohn navštívil Izrael a porouchaly se mu hodinky. No jo, byl tam poprvé, nežil tam a hebrejsky neuměl, tak koukal po výlohách. V jedné uviděl budík. Vešel tedy dovnitř a svěřil se se svým problémem. Obsluhující mu na to řekl:
-Tady se neopravují hodiny, tady se provádí obřízka.
-Tak proč máte ve výkladě ten budík?
-A co si tam podle nich mám dát?
===============
Jinak samozřejmě sohlasím s radami navštívit lékaře; za rabínem byste zřejmě stejně nešel, tak proč ne?
S obřízkou se ze zdravotních důvodů chodí na chirigii? A jak rychle se hojí? Po jaké dpbě může člověk sportovat?
Je to malý chir. zákrok, hojí se velmi rychle, stehy jdou po pěti dnech ven a do deseti dnů se již dá jemně s nástrojem pracovat (sex), po dvou týdnech v normálu. Sportovat podle náročnosti sportu, po dvou týdnech už cokoliv.
doplněno 27.02.10 20:13:
K vyjádření hop®
Vyjma prvního řádku je vše nesmysl. Vyjádření vychází z vyčtených informací, nikoliv ze zkušenosti, navíc si myslím, že to psala žena dostatečně neznalá pánských intimností.
Pro 1jara®
Ano, první období je velmi citlivé, ale časem se vše srovná a předkožka se do jisté míry protáhne, to už ale neovlivní napínání uzdičky.
Vážený pane, jsem muž, ne žena, nestydím se za to a už jsem o této skutečnosti informoval, když se řešil můj návrh rozlišení muž/žena u nicku z důvodu lépe směrované odpovědi, ale to jste asi zrovna chyběl.,
A co se týká Vašeho konstatování o vyčtených nesmyslech, tak Vás pouze chci informovat, že jsem to nikde nevyčetl, že to z nám bohužel z vlastní osobní zkušenosti, a že bych to nikomu zbytečně nepřál. Vyjímku možná tvoříte pouze Vy, abyste věděl, o čem to vlastně je!
... a nevím, kde jste vyčetl, že se předkožka protáhne, možná tam, kde píšou o problémech s uzdičkou a o fimose v jednom řádku, jsou to naprosto odlišné problémy...
No, nebyl jsem při objasňování vašeho pohlaví, tak mi to promiňte - hop je opravdu velmi neurčité. Možná vás překvapím tím, že i já používám informací z vlastní zkušenosti. Mám dojem, že vás doktoři asi nějak odflákli...
No, o tom to je. Oni neodstranili váš problém, oni vás prostě opravdu obřízli. Radši víc, ať je to jistý... a otom to je.
Souhlasím, překvapil jste!
Nesouhlasím, že by mě odflákli, ale po 20 letech existují určité rozdíly mezi mnou a mými neobřezanými vrstevníky, které nemohou mít jinou příčinu!
Obřízka je psychicky dost nepříjemný zákrok, ale hojení i obnovení další funkčnosti a použitelnosti je překvapivě rychlé. Bohužel se časem (po létech) částečně snižuje citlivost na mechanické dráždění, která vzniká stálým stykem žaludu s prádlem. Pokud jde o fimosu (zúžení předkožky), je operace pravděpodobně nevyhnutelná, nejenom z hygienických důvodů, jinak totiž může dojít k dalším zdravotním (a velmi bolestivým) komplikacím. Není-li to fimosa, lze (a doporučuji) řešit problém jiným zákrokem. Každopádně doporučuji navštívit urologa!
Jsem sice také žena, ale zkušenosti s tímhle mám Jeden z mých partnerů měl tenhle problém také, ale až se mnou, předtím žil sexuálním životem už značnou řádku let. Příčinou může být divoký sex, "suchá" partnerka, takže si nemyslím, že je nutné hned myslet na obřezání. Jak to dopadlo, kůžička mu už nesrostla, další problém už nikdy nebyl. Zkuste zjistit příčinu sám, než půjdete k lékaři
Ještě abych doplnil, jsem si jist že uzdička už mi nepřiroste. Když se mi to stalo podruhé, natrhla se mi jen nepatrně kužička, jterá už je pod žaludem. Ted svou přítelkyni (důvoden není tato nehoda ) asi více jak 2 týdny neuvidím, tak ještě doufám že čas to zcela zahojí, protože jako téměř profesionální sportovec si v tuto dobu nemohu dovolit podstoupit opearci a následněé léčení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.