Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sice válčím s úřady už docela dost dlouho, ale ještě jsem si nezjistil důležitou informaci:
Platí u doporučené zásilky (pro úřad) jako začátek platnosti dopisu datum již "orazítkování na podací poště", nebo až datum doručení úřadu?
Předem díky za odpověď!
Oxidan
Ještě mě v souvislosti s tím napadlo - vlastně úplně opačná situace: Mám na odvolání proti rozhodnutí k dispozici 15 dní ode dne, kdy mi byla listina doručena, resp. vyzvednuta na poště. Je v takovém případě nutno okamžitě zaslat odvolání, aby "došlo dne" ještě před uplynutím těch 15 dnů "ať se děje co se děje" (co ale v případě, že to pošta do 15 dní nestihne doručit?), nebo je v takovém případě rozhodující datum mého podání odvolacího dopisu na poště?
Dík za pomoc!
Oxidan
Lhůta pro podání odvolání proti správnímu rozhodnutí je 15 dnů ode dne oznámení (doručení) rozhodnutí. Rozhodnutí, pokud se nedoručuje elektronicky (a tedy okamžik doručení je zřejmý), doručuje se vždy na dodejku, takže i v tomto případě je datum doručení jasné. Je-li rozhodnutí správního orgánu účastníku řízení doručeno např. v pondělí 17.6.2019, začíná 15denní lhůta běžet v úterý 18.6.2019 a skončí v úterý 2.7.2019 Protože se jedná o procesní lhůtu, musí být do půlnoci 2.7. odvolání podáno na poště nebo zasláno na úřad elektronicky (s elektronickým podpisem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.