Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Nevi tu prosim nekdo jak najit zubare?
Mam volat na svoji zdravotni pojistovnu? A druhy dotaz. Dcera ma natrklou pusinu a boli ji zub.
Musi nas vzit zubar u kteryho nejsme nahlaseni? Nebo muzu cekat ze rekne ze ma top stav a proste nas odmitne.
Par jich tu je tak je obvolat nebo rovnou obejit a zaklepat a zeptat se?
Já nechápu, kde se berou lidi, co nemají zubaře. To jste se tu zjevili z jiné planety? Patřím k ročníku, co ještě zažil prohlídky ve škole. Pak prohlídky skončily a máma mě registrovala u zubařky, kam jsem 20 let 2x ročně docházela. Zubařka šla do důchodu, ale ordinaci převzal někdo jiný, tak jsem zase měla zubaře. A pak jsem i s dětmi přešla k jiné zubařce. Za celý život jsem až na předškolní léta nebyla bez registrace u zubaře. Jo můj manžel, ten zubaře nemá. Protože tam prostě přestal chodit. A kdo myslíte že má výstavní chrup a komu se zuby rozpadají?
Děti jsou hůře ošetřovatelné, některé se ošetřit vůbec nedají a musí jít pod narkózu. S dítětem se chodí k zubaři od jeho jednoho roku. Pokud jste dceru doposud k zubaři nevzala a jdete až když jí něco bolí a má zánět, tedy nejspíš bude potřeba trhat, neb mléčným zubům se kanálky nečistí, opravdu z vás mít zubař radost nebude. Nepíšete ani odkud jste. V Praze existují asi 3 zubní domy , které poskytují pohotovostní péči jen pro děti, i pro neregistrované a je to na pojišťovnu. Tak v nejhorším případě holt sednete do auta a uděláte si výlet. Pro dceru to příjemné nebude, ale do 17:00, kdy pohotovost otvírají, to na Ibalginu vydrží. Jako chápejte, problémy se zuby (pokud nejde o vyražený zub) nejsou úraz, který by se stal teď. Problém se zuby se vyvíjí týdny, měsíce a roky, kdy máte šanci navštívit zubaře a řešit to. Ale ono ne, ono se čeká až to bude hodně bolet. To se pak nesmí nikdo divit, že si zubař nesedne na prdel. Jo a mluvím s pozice matky, co má syna s hodně kazivými mléčnými zuby i přes pravidelné kontroly. Vrtání, vypadlou plombu i vytrhlý mléčný zub kvůli váčku na zubu už máme za sebou. Nedovedu si představit, v jakém stavu by měl zuby, kdybych s ním k zubaři nechodila. To už by asi neměl 8 zubů, protože kaz na mléčných zubech posupuje strašne rychle, nebo by byl se zánětem okostice.
No to jste stastny clovek. A nezazila jste to. Dnes to tak je odejdou naraz 4 zubari a novy je jeden. Ten nema povinost prevzit pacienty. Nevazme za 4 duchodkyne. A nebo dojde z jinyho mesta a ma svoji klientelu a vezme jen minimum.
Zavolejte na vaši pojišťovnu a ptejte se jednak na možnost akutního ošetření, jednak na lékaře, který má volnou kapacitu.
Zrovna včera jsem byla na VZP vyřizovat něco pracovního a přede mnou muž potřeboval sehnat zubaře. Zaměstnankyně mu byla schopna pouze vytisknout seznam zubařů . Pán že prý tam již jednou byl, ale žádný ze zubařů ze seznamu ho nevzal. Zaměstnankyně říkala, že nejsou schopni dát informaci , který zubař přibírá pacienty, pouze seznam zubařů v nějaké oblasti.
Pokud nemáte zubaře z důvodu stěhování,nechození,vyřazení či jiného,tak Vám pomůže pojištovna,která Vám zubaře přidělí.Ovšem nebere ohled na to jak by ste to chtěla,dostanete nejbližšího zubaře,který bere.Znám lidi co dojíždějí i 60km za zubařem.
Pokud má dcera problémy a jsou bolestivé,akutní,vyhledejte pohotovost a pokud s tím funguje,najdetě zubaře (viz.první věta) a tam s dcerou běžte.Zubaři mají plno,lidé jsou nepříjemní,mají zanedbané zuby,lidé si myslí,že jsou povinní jim pomoct...takže nečekejte od sester a doktoru nějaký vstřícný přístup,když navštívíte jakoukoli ordinaci.
jen bych chtěla dodat pro všechny stěžovatele...kukněte třeba někdy na to,jak to chodí ve zdravotnictví jinde ve světě.Jak nemáte peníze,nemáte ani tu (podle některých špatnou) péči jako u nás.Je to podobné jako s mateřskou a rodičovskou.Vždy je co zlepšovat,ale taky bysme si měli uvědomit,že se nemáme špatně.
Na urgentní stavy je pohotovost. Stálého zubaře bych hledal podle lokality bydliště, některý bude spádový, bude mít většinu pacientů z dané oblasti.
Ale pohotovost je vetsinou vecer a pres noc ne? Ja potrebuji jit sni ted ne cekat do vecera
Jedna doktorka byla mila a nevzala ze ma plno a 2 pripady bolestive. Tak jsme sly o dvere dal a tam prisla sestricka jako do prace a kdyz jsem ji to rikala tak me nadala. A ze si to tam pletu spohotovosti. Ja se jen slusne zeptala a ta kaca mlada nadavala jako bych zato mohla. Ze ma dcera oteklou pusu.
Zubaře je potřeba zajistit včas a ne až když bolí zub. To jste máma? Vy nechodíte k zubaři? Většinou chodí děti tam, co rodiče. Co takhle preventivky, to vám nic neříká?
Zase nekdo chytrej. Zubari odchazi do duchodu. Ja taky nemam zatim zubare. A je to tak ze jsme byli na pohotovosti a zubarka rikala ze je to z pruvanu. A asi je to mozne ze ve skole chytla pruvan. Moje kamoska ma tohle uz po 3 a musi ji to rezat a to rika ze zuby ma v poradku. Cili to nemusi byt jen od diraveeho zubu.
Chytrej, nechytrej, to je zkušenost. Že zubaři odchází do důchodu nic nemění na tom, co jsem uvedl. Určitě nekončí ze dne na den. Každý zubař to oznámí s předstihem. Taky chodíme k zubaři. Tak vím jak to bývá.
Je v tom bordel jak svina,já jsem se přestěhoval a to v novým městě najít zubaře bylo martýryum,obvolal jsem asi 10 zubařů a nic,nikde NEBRALI,najednou se mě udělal abces,otekl jsem,tak jsem šel do nejbližší ordinace s tím,že se nehnu dokad mě neošetří,když vylezla sestra,tak jí to vše vykládám a s tím,že se ZEPTÁ zalezla,vylezla zubařka,asi se na mě přišla podívat,tak s tím ŽE TO MÁM PĚKNÝ/asi ten otok/zalezla,ale to nebylo vše,když mě ošetřila,tak jsem tam byl za týden na trhání,pak jsem k ní šel za rok,ale ona už tam neordinovala,šla do důchodu a byla tam mladá holka,která mě řekla,že mě neveme,že má plno,mohl jsem si jít stěžovat na lampárnu,takovej bordel sa sociku neznám,dodnes jsem bez zubaře.
Škoda se rozčilovat a trápit, celý základ zdravotnictví u nás stojí za prd, včetně lékařské etiky (fujtajbl) a nejvíc řvou doktoři hulváti co získali diplom omylem. To co vídáme v televizi z lékařského prostředí je z 90% "scifi", je třeba se probudit a brát to jako placenou reklamu. Fakultní nemocnice jediné mají denní pohotovost a berou všechny bez objednání, ovšem zaučují se tam s dohledem hlavně mladí doktoři (i cizinci), sice je to riziko, ale jsou někteří i šikovní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.