Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se píše částka 76 78 80tisíc?

Od: reda odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jak se prosím píše textem správně 76, 78 a 80tisíc Kč?

Děkuji moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Sedmdesát šest tisíc
Sedmdesát osm tisíc
Osmdesát tisíc
reda
hodnocení

Nemá to být takto: šestasedmdesát korun českých?

Taky lze. Ale jako "důstojnější" mi přijde možnost, kterou jsem napsal já.
kc

A může to být 76,78 Kč :)

hodnocení

3x

Ono zíleží na tom, kam tu částku píšete. Na složenky a jiné platební doklady se píše částka s velkým prvním písmenem a bez mezer, aby nebylo možné text dodatečně upravit. Tedy "Sedmdesátšesttisíc", "Sedmdesátosmtisíc", "Osmdesáttisíc"..., případně "Jedentisíctřistadvacetpět Kč".

To "šestasedmdesát" je nespisovné a v oficiálním textu to nemá co dělat.

reda
hodnocení

0x
Dobrý den,
bude to právě na směnku, je to jedno?
Děkuji

Tak v tom případě by to správně mělo být bez mezer, dohromady. Ale pokud to napíšete s mezerami, nic se nestane.

Jen doplňuji, že když číslo začíná jedničkou, tak se jednička píše slovy taky... 1000 = jeden tisíc, 100 = jedno sto...

reda
hodnocení

0x
Dobrý den
ještě zajímavost, když půjčuji kamarádovi, stačí když je nadpis napsán jen "směnka"? Nebo musí být napsáno "směnka vlastní"?
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]