Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti břicha, stolice a Detralex

Od: ondra76 odpovědí: 13 změna:

Mám takový problém. Už asi 5 dnů jsem nebyl na stolici a mám i trošku bolesti břicha a u případné stolici mám také poměrně velké bolesti.
Jelikož to trvalo, zhruba 3 týdny, tak jsem raději navštívil mého praktického lékaře a ten mi zatím napsal lék Detralex - 2 - 0 - 2 a ten zhruba asi 5 dnů beru.
Detralex mi zatím nepomohl, netušíte , co by to mohlo být?
S lékařem jsem domluven, že pokud se to nezlepší, tak mě bude muset vzít odběry krve a udělat vyšetření.
Jinak asi před rokem jsem byl na koloskopii a byla v pořádku, jen mám trochu hemeroidy.

Díky za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Detralex má časté vedlejší účinky v podobě zánětu tlustého střeva. Máte dost vysokou dávku, obyčejně lékař předepisuje

1-0-1. Kupte si v lékárně Guttalax v tabletách, spolkněte jednu večer a ráno se v pohodě vyprázdníte. Nedá se užívat dlouhodobě, střeva zlenivý, najděte si příbalový leták.

jordan
hodnocení

0x

Nejúčinější pro mé kamarády bylo při takovéto situaci hodně pít vodu a vzít si párkrát i černé uhlí.

liska5

Živočišné uhlí staví. Je na průjem ze špatného jídla .

liska5
hodnocení

0x

Co Vám je, ukážou další vyšetření. To tady nikdo nemůže hádat. Vždyť ani nevíme, zda jste mladý štíhlý sportovec nebo důchodce diabetik s nadváhou. Detralex je na křečové žíly a hemoroidy. Okamžitou změnu od něj nečekejte. Aspoň dostatečně pijte čistou vodu. Co jíst Vám měl říct lékař. Kvůli něčemu Vám dělali loni kolonoskopii, takže něco nebylo v pořádku.

ondra76
hodnocení

Koloskopii mám pravidelně, kvůli častým polypům. Jsem štíhlý, sice nesportovec, opbčas rychlá chůze, je mi 40.let.

Jinak vodu piju pravidelně, co nejvíce a jím hodně vlákniny.

hodnocení

0x
Detralex se přece bere na správnou funkci žilní soustavy.
Nebo mi něco ušlo a je to i projímadlo?
liska5

Hemoroidy jsou v podstatě křečové žíly v oblasti konečníku.

Jo, já nedočetl až do konce, že tazatel má hemoroidy.
Takže omluva.
To bych spíš zvolil čípky a divokou kombinaci jídla :)
S černým uhlím už by se nevykadil nikdy, co to byl za nápad :)
ondra76
hodnocení

Ano, mám hemeroidy, ale hlavně mě trápí tento problém se stolicí.

Nejhorší jsou ty bolesti při vyprazdňování. Koloskopie přes rokem v pořádku, ultrazvuk taky dobrý, ale toto je zhruba měsíc. Chodím na kontrolu na gastroenterologii s játry, tak uvidím, jak dále.

Detralex beru 4 tbl denně 2 - 0 - 2 a zatím nic moc.

Vzpomínám si, že kolega z práce měl taky velké problémy při vyprazdňování, nakonec se zjistilo, že měl vnitřní hemoroidy, musel to řešit operativně.
Jak často na tu kolonoskopii chodíte?
liska5

Ony i hemoroidy souvisí s psychikou. Podle psychosomatiky člověk trpící na hemoroidy nedokáže nebo nechce někomu něco odpustit, nemůže mu něco zapomenout. Často v sobě potlačuje agresivitu. Nebo má strach, že nesplní očekávání, že něco nezvládne, bojí se nějakého selhání.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jak píše id, i já se přikláním ke Guttalaxu. Asi jsou i tablety, ale já jsem si koupil vždycky kapky. Stojí kolem 100,- Kč. Kolik kapek dáte do vody najdete v letáku. Ale myslím, že to je 10- 20 kapek denně. Na mě to působí spolehlivě, ale pár hodin to trvá, než to začne učinkovat. Myslím tak 6- 8 hodin.

sestraa
hodnocení

0x
Dobrý den, Detralex je lék ovlivňující žilní stěnu, ne vyprazdňování jako takové, doktor Vám ho pravdepodobne predepsal proto, aby vám nekrvácel konečník při tlačení, jelikož máte hemoroidy, naopak i detralex může mít nežádoucí účinky v podobě trávicích obtíží. Koukněte do příbaláku.
Jinak teda obecne na vyprázdnění - jablka, švestky, jogurty
doplněno 19.06.19 14:23: Jo a stolicu změkčuje laktulóza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]