Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převedení na jinou práci § 46

Od: nickslotr odpovědí: 6 změna:

zákon říká: "Jestliže zaměstnavatel zaměstnance převádí na jinou práci, než odpovídá pracovní smlouvě, a zaměstnanec s takovým opatřením nesouhlasí, může jej zaměstnavatel převést jen po projednání s odborovou organizací. Projednání není třeba, pokud celková doba převedení nepřesáhne 21 pracovních dnů v kalendářním roce."

S převedením nesouhlasím a odbory nemáme, chápu správně že mě tedy zaměstnavatel může dát na jinou práci pouze na 21 dní, nebo má i jinou možnost jak mě převést bez mého souhlasu na jinou práci cca na rok?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Myslím že vám může dát i výpověď z důvodu neplnění pracovních povinností, nebo pro nadbytečnost.

nickslotr
hodnocení

To jsou teda dvě hodně odlišné možnosti! Jedna jako vyhazov bez nároku na odstupné a druhá s odstupným!

carterv*
hodnocení

0x

Dobrý den,

jaký je důvod převední na jiný druh práce? Jinak ustanoveni zmíněného §44, říká, že NENÍ potřeba projednat s odborovou organizací, pokud ta doba nepřesáhne 21pracovních dnů, ale neřeší situaci, když není odborová organizace.

doplněno 23.02.10 21:44:

§46, nikoli §44

nickslotr
hodnocení

Důvod: Nedostatek lidí v jednom oddělení a méně práce v mém oddělení. Problém je v tom že pracuji na jednu směnu a teď bych musel na tři. Také jsem právě nenašel co se dělá v případě že odbory nejsou!

wojnar

Z jedné strany máte samozřejmě právo hájit své zájmy. Z druhé strany na úřadech práce je bezmála 600 000 lidí. Předpokládám, že alespoň jeden z nich by byl rád, že má práci na tři směny. A když zaměstnavatel bude mít velký zájem, tak se během měsíce dva důvody k předání vytýkacího dopisu vždycky najdou (kolegové jistě rádi "pomohou"). Pokud bych nebyl finančně poškozen, tak bych klidně na ten třísměnný cyklus přešel.

nickslotr
hodnocení

Z mnoha více či méně závažných soukromých, rodinných a zdravotních (ne mých) důvodů na převedení přistoupit nechci. Vaši radu ale chápu, dokonce jsem na tři směny pracoval několik let bez problémů. Mohl bych si nechat napsat potvrzení od doktora, že nejsem schopen práce v noci (i když asi jsem), ale to nechci protože to není správné řešení.

Zajímá mě tedy co se stane že to převedení odmítnu. co mi může zaměstnavatel nařídit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]