Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo udělá přítrž

Od: macina odpovědí: 7 změna:

Asi mě všichni tady odsoudíte, ale mě ta věc drásá, štve, a ještě něco víc. Jde o tohle. Je podnikatel, který provozuje kemp. Odpadů haldy, netřídí ho. Se společností, co odpad vyváží smlouvu na vývoz nemá. Odpad rozváží po našem městě lidem do kontejnerů a popelnic, občas někoho z města podlatí a ten mu odpad doveze na sběrný dvůr, občas něco skončí v lese nebo ve škarpách. Chtěla bych ho potrestat, ale nevím komu bych o téhle situaci měla říct. Ptala jsem se v naší obci na odboru životního prostředí, proč s tím něco nedělají, když to všichni víme...nezájem. Chtěla bych to provést anonymně, protože se bojím, že by mi dotyčný bordelář něco provedl. Prosím o odpovědi k dotazu, nechci tu číst o práskačích, bonzácích, udavačích. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kontrolu dodrzovani povinnosti s nakladani s odpady i moznost ulozeni sankce maji na starost Ceska inspekce zivotniho prostredi, krajsky urad, obecni urad obce s rozsirenou pusobnosti, obecni urad a ujezdni urad.

Doporucuji tedy napsat dopis zaroven na obec, kraj i inspekci.

Pak uvidite, jestli se tim nekdo bude zabyvat.

hodnocení

2x

Macina, podnikatel, který produkuje odpad musí mít uzavřenou smlouvu. S někým, nejčastěji se svozovou firmou, nebo s obcí.

Pokud opravdu chcete nápravu, musíte životnímu úřadu doložit, že dělá něco proti zákonu. Jinak to bude tvrzení proti tvrzení.

id
hodnocení

2x

Chápu, že nechcete jít do sporu a také chápu, že vám to nedá spát. I mně by to moc vadilo.

Stači napsat slušný email (lépe dopis) podnikatel, že se vám nelíbí jeho postup likvidace odpadů atd ...Ostatním složkám dát na vedomí.

Dole napsat Rozdělovník :

1 x Obecní úřad

1x Odbor životního prostředí

1 x xxx čím více míst, tím lépe

Jde o to, že všichni budou vědět, že je nejedná o dopis pouze pro někoho a tím si nikdo netroufně problém zamést pod koberec.

liska5

hodnocení

1x

Viz z. č. 185/2001 Sb. o odpadech, zvláště pak § 16 Povinnosti původců odpadů a dále pak

§ 66

(1) Právnická nebo podnikající fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že využívá systému zavedeného obcí pro nakládání s komunálním odpadem bez písemné smlouvy s touto obcí nebo která nemá zajištěno využití nebo odstraňování odpadů v souladu s tímto zákonem.

a násl. V § 71 a násl. jsou pak uvedeny orgány, na které byste se mohla obrátit.

samosato*
18.06.19 08:09
hodnocení

0x

Pčr?

hodnocení

0x

...lidem do kontejnerů a popelnic, občas někoho z města podlatí a ten mu odpad doveze na sběrný dvůr, občas něco skončí v lese nebo ve škarpách. Chtěla bych ho potrestat, ale nevím komu bych o téhle situaci měla říct...A proč jej Vy chcete trestat? Podle mne ideální by byl takový zásah, aby se již nedělo kvůli ušetřenému mrzkému penízu zaneřáďování okolí, příroda a životní prostředí. Podle mne odbor životního prostředí by měl mít toto ve své pracovní náplni. I když principielně nesouhlasím s anonymitou, tak ji bohužel chápu. Pokud např víte kam je odpad zavážen, je možné použití fotopasti pro zdokumentování tohoto přstupku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]