Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opožděná menstr. souvisí s dalšími problémy?

Od: fiona* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám stále nějaké problémy s moč. cestami. Naposledy jsem měla zánět v březnu. Menstruaci jsem dostala poté v dubnu, normálně pravidelně, ale trvala asi jen 3 dny, hrozně krátce. Další jsem dostala až na přelomu květen/červen. Ta už byla zase jako vždy dlouhá cca 6 dní. Ovšem mezitím mi byl zjištěn hypeaktiv. močák, takže jsem brala léky, dostala jsem i ATB jako zajišťovací léčbu, bylo mi blbě, ATB mi vysadili. Mohla ta pauza, kdy jsem nedostala menstruaci, být způsobena nasazením těch léků a vůbec v té době jsem vystřídala velké množství všech možných léků na močák? Od doby poslední menstruace v květnu se necítím ve své kůži. Když menstruace už byla ke konci, začalo mě při močení hrozně pálit, chodila jsem často na wc, pořád jsem měla pocity, že se mi chce na wc - jako kdyby léky na hyperakt. močák nepůsobily. Protože tyto stavy pokračovaly i několik dní po menstr. a navíc se k tomu přidaly neskutečné problémy s trávením, zažíváním, bolel mě žaludek a břicho, apod., navštívila jsem lékaře.

Tam mi vzali moč. K výsledkům mi nic neřekli, jen to, že zánět nemám. Nerozumím tomu, ale bakterie jsem měla tak nějak v polovině hranice přijatelnosti a leukocyty hodn. 9, hranice přijatelnosti je 10, objevil se tam i četně hlen. Teď už ty problémy s trávením nejsou takové, ale přeci jen se někdy vrátí. Lékaře jsem se ptala, jestli to může být nějak spojené s menstruací, že mi léky přestaly fungovat nebo fungují částečně, ovšem když jsem šla s výsledky moče, tak tam byl jiný lékař (bohužel to u nás tak funguje, každý den někdo jiný a nikdo neví, kdo tam kdy bude...) a ten mi vlastně k tomu nic neřekl, nacpal mi další ATB jako zajišťovací léčbu a tvrdil, že problémy s menstruací a s tím, že léky nefungují, nemají nic společného s močákem. První lékař tak nějak uvedl, že by mohl být močák podrážděný od té krve, tudíž by mě to mohlo pálit a dráždit, druhý zas tvrdí naprostý opak. Mimo tohle jsem měla i před pár dny výtok, špinila jsem, zkusila jsem si zavést gyn. tabletky a zmizelo to. A zase - jeden lékař tvrdí, že léky na hyperakt. močák by mi mohly způsobit výtok nebo zažívací problémy, druhý mi tvrdí opak. Tak já už vážně netuším, komu věřit a co dělat. Je to k zbláznění, když jdu k lékaři a pokaždé natrefím na někoho jiného a ještě horší je, že každý tvrdí něco jiného.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

To je začarovaný kruh. A vše souvisí se vším. Určitě už jen ta psychika mohla mít dopad na menses. I prokrvení před očekávanou menstruací mohlo močák ovlivnit. Koneckonců, máme úplněk a někomu stačí jen to, aby byl rozhozenej. Prapůvod bude ve střevě. Tam sídlí imunita. A to teď má po antibioticích poškozenou mikrofloru. A následek jsou přemnožené kvasinky. To je taky infekce, ale ATB ji nevyléčí, naopak ji pohnojí. A kvasinky teď obsazují sliznice nejen střevní. Tam je všechno blízko. Teď by bylo dobré zahájit očistu střeva, nastolit v něm rovnováhu, což trvá dlouhé týdny. Bude třeba vynechat ve stravě cukr, ten kvasinky vyživuje. A hodně omezit vše, v čem je bílá mouka a mlíko. Omezit těžká a smažená a ostrá jídla, sladké tyčinky, crossanty, paštiky, uzeniny, majonézy, chipsy, colu, i kávu a alkohol. Z mléčného si nechte jen kefír či acidofilní mléko. Dejte se na zdravou výživu, kde základem je veškerá zelenina, zejm. salát listový, meloun, okurek, petržel, česnek, kyselé zelí syrové, cereálie, luštěniny, ořechy, oleje za studena lisované, ryby, krůtí, králíčí. Hodně pijte čistou vodu. Nalačno ráno sklenici vody s citronem. mezi jídly totéž, nebo se lžicí jablečného octa. Ten i na saláty. Urologický čaj po měsíci vynechte a časem i střídejte druhy. Ideální je odvar z petržele, celé i s natí. Dobrá je Chlorella , Bifidus. Teď berte B komplex, protože ten teď poškozená střevní mikroflora nemůže vyrábět. Močovým cestám prospěje E vitamin nalačno. Masírujte si kotníky a zápěstí. Udržujte křížovou kost v teple. Nechoďte teď do bazénů a koupališť! . Mám zkušenost, že zánět močáku se objeví po nějakém stresu, v těžké životní situaci. Nejenže se stresu snažte zbavit, ale mějte v lékárničce kapky Lichořeřišnice větší a Rowatinex na první pomoc.

fiona*
hodnocení

Děkuji moc. Vidím, že se snažíte co nejvíce to řešit bylinkami nebo přírodní cestou, což je hrozně fajn :).

Ale víte, hlavní problém je v tom, že nějak ty lékaře potřebuji vyřešit... Aby každý tvrdil něco jiného a já mám z toho hlavu k vybouchnutí, navíc léky nezabírají, takže co dělat, kam jít, sama už nevím ... :(

liska5

Lékaře neřešte. Řešte sebe. Jsou situace, které Vás donutí přečíst si o tom knížky, případně najít si dobrého výživového poradce. Aspoň pár knížek, co si půjčte: Jak se léčit vhodnou stravou /Jörg Zittlau/, Přírodní léčby / MUDr Igor Bukovský/, Co nám chybí / Jiří Janča/, Nebuďme kyselí / Hana Synková/. Je jich spousta a různé kvality..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]