Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet dovolené

Od: twigy* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jsem zaměstnaná na 6 hod. Denně v chráněné dílně.

Od 29. 1. 2019 jsem byla na neschopence, do 10. 6. 2019

Od 11. 6. 2019 čerpám 5 dní loŃské dovolené. 30. 6. 2019 končím a nastupuji v jiném zaměstnání. Kolik nové dovolené mám nárok vyčerpat, ještě mi zbudou 3 dny staré dovolené, kterou musím vyčerpat. Naše ůčetní totiž pokaždé tvrdí něco jiného a ještě mi ztratila ukončenou neschopenku.

Děkuji za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dovolená se krátí po 100 dnch souvislé nemocenské v konkrétním roce a někdy se to počítá fakt dost blbě. Kolik máte roční základ dovolené - 20 nebo 25 dní?

twigy*
hodnocení

Mám nárok na 20 dní ročně,a ke 30.6. jsem dala výpověď,to je přesně 0,5 roku tedy 10 dní?

Nemcenská byla kratší než 100 pracovních dnů takže zaměstnavatel nemá právo krátit dovolenou ( pokud nedošlo k nějaké neomluvené absenci). . Takže ano polovina dovolené zůstává

twigy*
hodnocení

A prosím,že ještě obtěžuji,počítají se kalendářní dny nebo pracovní?Díky

twigy*
hodnocení

A ještě prosím,když jsem ukončila neschopenku 10.6. 2019 a nastoupila loňskou dovolenou 5 dní má to vliv,když to sečtu,vychází to 95 dní neschopenky a k dní staré dovolené.

twigy*
hodnocení

A ještě prosím,někde jsem četla,že musím mít odpracovaných 60 dní,což nemám,protože jsem byla na neschopence od 29.1.2019 a pak jsem nastoupila dovolenou,takže zítra jdu do práce a poslední týden zase potřebuji dovolenou,takže odpracuji pouze 4 dny,což mi dá 1 měsíc.Má to vliv?

95dní nemocenské a k dní staré dovolené,jsem to špatně před tím napsala

twigy*
hodnocení

A taky jsem četla,že se nekrátí v tomto případě dovolená,pokud má pracovník smlouvu na celý rok,což nemám,když v polovině končím,má to vliv?Díky

twigy*
hodnocení

Dobrý den,u stejného zaměstanavatele pracuji už 5 let

hodnocení

0x

Základní otázka je - odpracovala jste u zaměstnavatele alespoň 60 pracovních dní? Ne.
Pak se dovolená určuje tzv. "za odpracované dny", a sice za každých 21 odpr. dnů náleží 1/12 ročního nároku. Tj. máte nárok na 1,5 dne dovolené za rok 2019 u stávajícího zaměstnavatele.

Zde je to celkem dobře vysvětleno: ppropo.mpsv.cz/...

Obecně nárok na dovolenou vzniká po odpracování alespoň 60 dní u daného zaměstnavatele. . Nikde není uvedeno že těch 60 dní musí být odpracováno v novém kalendářním roce . V opačném případě by žádný zaměstnanec nemohl od ledna do března čerpat žádnou dovolenou

Vzhledem k převodu staré dovolené předpokládám že tazatelka v předchozím roce pracovala u stejného zaměstnavatele

twigy*
hodnocení

Dobrý den,u stejného zaměstnavatele pracuji už 5 let

twigy*
hodnocení

Dobrý den,vše je vysvětleno,musí být odpracovaných těch 60 dní a správně by zaměstnavatel tu dovolenou v zimě nemusel dát,takže mi opravdu zbývá jen 1.5 dne nové dovolené.Píšete to správně,děkuji všem zúčastněným za pomoc a končím komentář

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]